13.11.05

isänpäivääTein isälleni lahjaksi voileipäkakun ja hyvin tuntui maistuvan. Ohje on omasta päästä, kerron sen tässä jos jotakuta kiinnostaa.

2 pussia Isopaahtoa (tarvitaan 24 siivua)
lihalientä (kuutiosta)

1. väli:
purkki raejuustoa
vajaa pötkö Atrian maksamakkaraa

2. väli:
4 keitettyä, pienittyä kananmunaa
sulatejuustoa (maun mukaan)

3. väli:
kinkkukuutioita
kermaviiliä
(mausteita, esim. soijakastiketta tms.)

Päälle: 2 200g rasiaa Hovi-juustoa maun mukaan
Koristeeksi: salaattia, kirsikkatomaattia, ohuen ohuita kinkkusiivuja

Jokaisen välin aineksista tehdään oma tahna. 6 paahtoleipäsiivua laitetaan lautaselle, kostutetaan lihaliemellä ja levitetään 1. tahna päälle. Jatketaan samoin muut kerrokset, päällimmäiseksi tulee leipäkerros. Päällystetään Hovi-juustolla ja koristellaan kirsikoilla ja kinkkuruusukkeilla.
Kokemus on osoittenut että parasta leipää tähän on juuri tuo Isopaahto, koska sen siivut ovat kutakuinkin suorareunaisia eikä niitä tarvitse leikellä. Jos käyttää jotain muuta paahtista niin todennäköisesti palojen reunat pitää suoristaa leikkaamalla. Kaupassa kannattaa kiinnittää myös huomiota minkä leivän valitsee, ettei ota kovin littaan painunutta.
Tästä saisi helposti myös kalakakun kun vaihtaisi maksamakkaran mätitahnaan ja kinkun kalaan. Mutta enpä ole kokeillut.

Näin isänpäivänä mietin myös suhdetta omaan isääni ja paappaani. Alle kouluikäisenä vietin paljon aikaa paappani kanssa ja häneltä opin monia asioita. Pajupillin tekeminen oli yksi niistä. Paapalta sain ihan oman puukon varmaan n. 5-vuotiaana ja se on minulla edelleen tallella. Vaikka murrosiän kuohuissa suhde paappaan viileni, jäi hyväksi muistoksi kuitenkin se että hän antoi rahat ensimmäiseen ompelukoneeseeni.
Isä on aina suhtautunut kannustavasti käsitöiden tekemiseen. Hän hankki aina työkaluja ja materiaaleja kun niitä pyysin. Harrastin siis pienempänä enempi puusta tehtyjä juttuja.
Kaikenkaikkiaan olen todella onnellinen siitä että minulle annettiin hyvät mahdollisuudet tehdä kotona kaikenlaisia käsitöitä. Koulukäsityöt eivät oikein olleet oma lajini, mutta sain kotona tehdä vapaasti mitä itseäni huvitti.

Ei kommentteja: