26.11.05

nyssäkkää

Tämä päivä on mennyt hyvin pitkälti käsitöiden parissa. Päätavoite eli nyssäkän kokoaminen toteutui. Se on nyt valmiina odottamassa että vien sen maanantaina postiin.

Ihan ensimmäisenä juttuna tein yhden kaulakorun. Ostin messuilta Helmimeriltä helmiä ja kivimessujen puolelta löysin niihin sopivan riipuksen. Tämä koru tuli siis itselleni, ei nyssäkkään.Sitten olikin nyssäkkäaskartelujen vuoro. Nyssäkkään piti tehdä joulukortti ja joulukoriste. Tein ensimmäistä kertaa eläissäni tekstiilikortin. Ihan kiva oli tehdä, joten jatkossa teen varmaan lisääkin. Tähän laitoin taustaksi itsevärjäämääni batiikkia, sen päälle kiemuratikkauksia. Sitten laitoin toisesta kankaasta leikatun lumiukon kuvan ja vielä kolme lumihiutaleen muotoista haaraniittiä. Reunat siksakkasin tiheästi ja kääntöpuolelle kirjoitin joulutervehdykseni. Kortin välissä on tukihuopaa.
Joulukoristeeksi tein huovuttamalla joulukuuseen laitettavan sydämen. Huovutin ensiksi neulalla piparimuotissa ja lopuksi vähän ihan perinteisellä vesi-saippuahuovutuksellakin että sain pinnasta nätin. Kokeilin ommella sydämeen paljetteja, mutta jotenkin eivät sopineet joten purin ne pois.
Nyssäkän saaja pitää avaimenperistä, joten sahailin vielä vuohensarvesta sydän-avaimenperän. Olen tehnyt noita sarvijuttuja aiemmin enemmänkin mutta en nyt hetkeen yhtään. Jos jotakuta ne kiinnostaa, niin niillä on oma nettisivunsakin.Ompelin nyssäkkätavaroille myös tällaisen pienen kassin. Mitoitin sen koon postipussin mukaan.Innostuin tuon ylläolevan sydämen huovuttamisesta sen verran, että kokeilin tehdä myös tällaisen sydänheijastimen. Tämä suunnitelma mielessäni ostin sitä heijastinnauhaa. Mutta ihan tyytyväinen en ole lopputulokseen. Nauhan laitto huopasydämeen ei ollut helppoa ja lopputulos ei ole oikein siisti.Virkkasin tuota heijastinnauhaa sitten vielä parin pipon reunoihin, niistä tuli siis samanlaiset kuin tuo jo aikaisemmin esittelemäni.
Farkut ovat edelleen lyhentämättä, mutta tulipahan tuo nyssäkkä koottua. Siinä kun on aikataulu, farkuissa ei. ;)

1 kommentti:

Jossu kirjoitti...

Ja taas niin upeita! Sainpahan idean ensi viikonlopun huovutuskurssia varten :) Ja tuo ensimmäinen koru.. aivan mahtava!