6.11.05

pipoja

Tämä päivä on mennyt pipoja virkatessa. Ensiksi tein raitapipon Isoveli-langasta. Vaikka tein Novita Nuorisoneuleet-extran ohjeella, 5:n koukulla ja tein lisäyskerroksia pari enemmän kuin ohjeessa niin silti piposta tuli hiukan liian pieni. Ehkä mun käsiala sitten vain on liika tiukkaa ja olis pitänyt olla reilusti isompi koukku tai jotain.
Jäljelle jääneistä langoista kokeilinkin sitten lähes saman ohjeen mukaan, mutta lanka kaksinkertaisena ja koukku nro 8. Sitä tein vähän mutu-tuntumalla ja yllättäen sain aikaiseksi oikein hyvin päähän sopivan pipon. No värit nyt on mitä on, musta loppui kesken ja siksi reuna on pelkkää punaista. Mutta nyt tiedän ainakin miten se hyvän kokoinen pipo tulee. Ja kohtuullisen nopeastikin tuo valmistui, joten jatkoa varmaan seuraa jahka taas ehdin lankaostoksille.
Oli muuten aika äksääminen että sain otettua itse itsestäni kuvan pipo päässä. ;)

Eilisiltana ompelin taas vähän tilkkujakin. Mutta se edistyy niin hitaasti että ei jaksa kauaa tehdä yhtäjaksoisesti. Työ on siis siinä vaiheessa että jokainen blokkihahmotelma pitää leikata suikaleiksi, koota uuteen järjestykseen ja ommella. Kahdeksaa blokkia enempää ei kannata leikata kerralla koska palat menee herkästi sekaisin. Homma on siis vähän sellaista nykivää; hetki leikkaamista, hetki ompelua ja taas leikkaamaan. Mutta eiköhän se siitä. Laitan vaikka sitten kuvia kun on useampi blokki valmiina.

Ei kommentteja: