12.11.05

sukka vaiheessa

Olen saanut sukkaa neulottua nyt jonkin matkaa. Vaihdoin puikot pyöröpuikkoon kun jostain luin että se olisi näppärä. Ei se nyt niin kauhean näppärä ole mutta nopeampi kuitenkin kuin neljällä puikolla. Nyt kun kärkikavennukset alkaa lähestyä mietin kuumeisesti että mitäs sitten? Siis kun työ kapenee niin pyöröpuikko jää pitkäksi. Vaihdetaankos sitten tavallisiin puikkoihin vai onko siihen joku barbakikka miten sen voi tuolla pyöröpuikolla tehdä loppuun saakka? Kertokaa kommenttiosiossa kenellä on kokemuksia asiasta.Sain tänään ystävältä Marimekkotilkkuja. Tuo puna-valkoinen Tulipunainen on aivan ihanaa! Saas nähdä mitä keksin tehdä.Eilisen viestini komenttiosiossa olevan viestin innoittamana aloin tutkia ompelukonettani uudelleen. Ja kas, kun säädin puolauksen "pysäyttäjää", se todellakin alkoi toimia. Se oli siis vain liian kaukana puolasta ja antoi puolan pyöriä liian täydeksi. En kyllä käsitä mikä järki on ollut kiinnittää se nippeli torx-ruuvilla. Eihän sitä joka naisen työkalupakista sellaista meisseliä löydy. Mutta onneksi isännän työkalupakista löytyi!
Tuo pysäyttäjä toimii hieman eri tavalla kuin Huskyn pysäyttäjä. Huskyssä kone pysähtyy kokonaan, mutta tuossa puola vain takertuu kiinni pysäyttäjään ja kone hurraa edelleen niin kauan kuin kaasua painaa.

Eilen peruuntui ensi viikon lauantaiksi ollut meno ja pääsen kun pääsenkin sitten Tampereen käsityömessuille! Kiva juttu.

3 kommenttia:

Meeri kirjoitti...

Jee! Ehkäpä nähdään siellä...

Lape kirjoitti...

Hyvä että "pysäytin" löytyi... mulla se alkaa vinkimaan kun pysähtyy, muutenkin olen herkkä kaikille poikkeaville äänille... entisessä koneessa kuulin naapurihuoneeseen milloin oli alalanka loppui yms. kun kämppis ompeli...

jos vaikka sais mieheltä lisäosia koneeseen, kun oikein kauniisti pyytää... vaikka joululahjaksi ;)

Itse vaihtaisin kavennettaessa sukkapuikkoihin... mutta on tuohon tekniikka josta on puhuttu neulonta-listalla... oliskohan se ollu magic loop tai jotain vastaavaa?

kuttu kirjoitti...

Joo, vaihdoin sitten sukkapuikkoihin. Olen nähnyt sitä magic loopia jossain, mutta siihen tarvii pidemmän pyöröpuikon, ei onnistunut noin lyhyellä.
Ehkä illalla saan otettua sukista kuvankin...