10.12.05

jouluvalmisteluja

Tämä päivä on mennyt hyvin pitkälti jouluvalmisteluissa. Kirjoittelin joulukortit ja paketoin valmiina olevia lahjoja.
Käväistiin kuitenkin Jurvassa Nikkarikeskuksessa. En ollut siellä ennen käynytkään, hieno paikka. Ja Taito-myymälä oli tietysti täynnä kaikkea ihanaa. Pari pikkujuttua tuli ostettuakin ja ideoita imettyä sitäkin enemmän. Oli kiva nähdä taas helmivirkkaustakin, mulla kun on siihen tarvikkeita valmiina mutta inspis vaan hakusessa.
Ihanien esineiden näkeminen antaa aina potkua tehdä itsekin jotain. Olin jo hetkisen suunnitellutkin, että yhteen joulupakettiin pitää saada jotain patalapun tapaista. Huovuttamalla ajattelin tehdä, mutta kaikki muu olikin hakusessa. Kotiin tultuani päätin sitten kokeilla neulahuovuttamisen ja vesi-saippuahuovuttamisen yhdistelmää. Tässä siitä kuvakertomus.
Ensiksi laittelin villoja neljään ohueen kerrokseen ristikkäin ja naputtelin reunat huovutusneulalla. Ohensin reunoja ja käänsin ne päälle ja taas vähän lisää neulailua.

Sitten käänsin teoksen toisin päin ja kiinnittelin nenän, silmät, suun ja viikset. Nenän tein ensiksi piparkakkumuotilla. Mustat osat on hahtuvasta.

Tässä sitten huovuttelen saippuan kanssa. Tosi helppo oli huovuttaa kun homma pysyi neulaamisen ansiosta kasassa.

Huovutuksen ja vanutuksen jälkeen silitin vielä silitysraudalla pinnan tasaiseksi.

Lopputulos ei ole täydellinen, mutta ihan kiva ensimmäiseksi tällaiseksi jutuksi. Sitä nyt voi käyttää pannulappuna tai pannunalusena tai ihan vaan koristeena.

Asiasta kolmanteen. Jouduin sitten kuvakaappauksen uhriksi. Blogistani on siis napattu toiseen blogiin kuva. Hiukan pahoitin mieleni siitä että ei kysytty edes lupaa. Olisinhan minä luvan antanut, mutta sillä edellytyksellä että kuvan vieressä olisi myös linkki tänne mistä se on otettu. Ja kiva olisi etukäteen tietää mihin kuva päätyy. Eli ihan noin vastaisen varalle, jos jotakuta kiinnostaa joku kuva, jätä kommenttiosioon pyyntö.

2 kommenttia:

miu kirjoitti...

Ihana kissannaama!

Leena kirjoitti...

Voi kun ihania kisuja olet tehnyt!
Täytyypäs joskus kokeilla.