29.12.05

ostoksilla

Tänään olen viettänyt hyvin ansaittua lomapäivää. Aamulla nukuin myöhään ja sitten lähdin shoppailemaan. Suunnistin auton nokan kohti Kauhavaa ja Alahärmää. Paluumatkalle suunnittelin poikkeamista myös Lapualla, mutta koska budjetti oli jo ylitetty ja hämäräkin alkoi tulla, ajelin ohi vaan kotia kohti.
Tuolla Härmien suunnalla tulee käytyä vain 2-3 kertaa vuodessa, joten kun siellä näkee jotain ostettavaa, se on ostettava heti eikä voi jäädä jahkaamaan kun seuraavalla käyntikerralla niitä ei enää ole.
Ensiksi lankaostokset. Kävin Kauhavan Kangas-Aitassa, sieltä mukaan tarttui 3 kiekkoa luonnonvärisiä hahtuvia (29,-/kg), jotain ihanan oranssia ryijylankaa vyyhti (15.-/kg), kerä ruskeaa Teddyä, kerä mustaa Tennesseetä ja 5 nyssyä heijastinnauhaa. Ajattelin että halvemmaksi tulee mun opetella pesukonehuovuttamisia noista luonnonvärisistä kuin mahdollisesti pilata harjoittelussa ne ihanat värilliset hahtuvat mitä mulla jo on. Oranssia ryijylankaa ostin ihan vaan kokeeksi, jospa se huopuu, saa nähdä. Teddystä aion virkata isännälle nahkatakkiin sopivan pipon. Teddystä tehty kuulemma kutisee vähemmän kuin Isoveljestä tehty. Ja Tenneseetä ajattelin virkata heijastinnauhan kanssa.
Kauhavalla poikkesin myös KiloKankaassa, siellä oli kankaat -50% alessa. Mutta löysin vain yhtä mitä en voinut jättää ostamatta, se on tuolla alemmassa kuvassa oleva kissakangas. Mukaan tarttui kuitenkin 2 kerää lankaa (yllättäen!), niissäkin oli herkullinen oranssi-punainen väri mikä houkutteli. Lanka on nimeltään Punto, jonkinlaiset kesäsukat voisi joskus siitä tehdä. Siinä on 55% puuvillaa ja 45% akryylia.
Mutta huomasitte varmaan jo mikä vuori lankoja tuolla taustalla on! Mun aleostoksille kävi niiden ansiosta vähän hullusti. Olin Alahärmän Halpa-Hallissa lastannut koriin jo jotain alehintaisia vaatteita, kun sitten löysin lankahyllyt. Ja mitä siellä olikaan; punaista ja sinistä Teddyä. Juuri tuota sinistä mikä on jo poistunut kokonaan ja mistä mä erityisesti tykkään. Niitähän oli pakko saada. Kiikutin siis alevaatteet ja pari dvd:tä takaisin ja hamusin 5 kerää kumpaakin väriä. Haluaisin tehdä niistä samanlaiset ponchot kuin tuo parin postauksen takainen harmaakirjava poncho.


Tässä sitten kangasostokset. Tuon kissakankaan jo mainitsinkin, muut ostin Alahärmästä Kangashalli Sutiselta. Yksiväriset puuvillakankaat olivat kilohintaisia paloja, ylimpänä oleva puuvilla-pellava oli rullalta. Näistä ei ole vielä tarkkoja suunnitelmia, ehkä joskus jotain...


Varsinaiseksi ale-ostokseksi jäi sitten vain tämä fleece-pusero. Sitä en viitsinyt viedä takaisin vaikka nuo Teddyt otinkin, kun tälle jäi hintaa vaivaset 5,50 euroa.


Poikkesin myös Aution Neuleen tehtaanmyymälässä, sieltä ostin pari collegepukua lähipiirin lapsille tuleviksi synttärilahjoiksi. Tehtaanmyymälässä on aikas paljon halvemmat hinnat kuin kaupoissa. Ja mikä parasta, siellä on seinällä taulukko mistä näkee suurinpiirtein lasten vaatekoot iän mukaan. Mä en sitten ikinä muista minkä kokoisia minkäkin ikäisille pitäisi olla...

Vielä ihan p.s. -tietona mainittakoon, että minustakin tuli tänään kupittelija.

7 kommenttia:

Lankakomero kirjoitti...

Toi sininen Teddy on minustakin ihanan sinistä. Varmaan lankeisin, jos kohdalle osuis.

Sari kirjoitti...

Ihanaa kissakangasta olet taas löytänyt! Ja paljon muutakin kivaa.

Tohveli kirjoitti...

Ooh! Oletpa sinä kisukankaan löytänyt! Ihana! Vaan taitaapa olla liian kaukana lähteä täältä asti hakemaan.

Anonyymi kirjoitti...

Vai että Halpimossa oot kävässy ;) Täytyyki laittaa varamutsille(kuuluu Alahärmän HH:n henkilokuntaan) sana, että mää haluun niitä lankoja sieltä kanssa :)
Ja vielä Sutisessakin oot pyörähtäny.. pitäsköhän tässä lähtee ite sukuloimaan..

kuttu kirjoitti...

Niin noita Teddyjä oli punaisen ja sinisen lisäksi myös beigeä ja valkoistakin. Valkoista en ollut koskaan ennen edes nähnyt!

möhönsu kirjoitti...

Sullakin on kiva blogi :) Kävin eilen mm. ihastelemassa noita sun lankaostoksiasi.

Anonyymi kirjoitti...

jotenkin hölmöö lukee jotta joku löytää Härmistä jotain ostettavaa!!! Kangasaitasta ja kilokankaasta kylläkin!!!