5.1.06

"punahilkka"

Tänään sain valmiiksi ihka ekan huovutetun neulepiponi. Siitä tuli punainen kissankorvapipo, mutta minulle tulee siitä mieleen punahilkka. Kiitokset Hempukalle ohjeistuksesta. Tein piponi kaksinkertaisesta Määkylän puodin hahtuvasta (sen on valmistanut Pirtin kehräämö), 6:n pyöröpuikolla. Läpät neuloin ensiksi sukkapuikoilla, koska se oli jotenkin kätevämpi käännellä. Aloitin läpät 6:lla silmukalla, lisäsin joka 4. kerros molempiin reunoihin silmukat kunnes niitä oli 18. Sitten laitoin läpät pyöröpuikolle ja loin taakse 20 silmukkaa ja eteen 30 silmukkaa. Korkeutta tein n. 28 cm. Hahtuvaa meni reilut 80 grammaa, mielestäni yllättävän vähän.
Pesin ensiksi 40 asteessa, mutta pipo ei kutistunut siinä tarpeeksi, joten heitin vielä 50 asteeseen ja sitten tulikin hyvä. Piposta kuitenkin näkyy vielä neulepinta, toisin kuin tuosta luonnonvärisestä hahtuvasta tekemässäni laukussa. On kai sitten sen verran iso ero värjätyn ja värjäämättömän huopumisessa.
Tässä kuva ensiksi huovuttamattomasta piposta ja valmiista sophiesta. Tässä vaiheessa isäntä kuvaa ottaessaan kai luuli että tällä kertaa mä olen mokannut pahasti, kun pipo oli niin iso... :)

Ja tässä pipo valmiina. Olen todella tyytyväinen siihen.
Tuon "apupään" kasvot oli pakko peittää, ne on niin törkeät. Styrokspää on löytötavaraa. Haluaisin kyllä uuden, edes vähän siistimmän. Tai vaikka muovisen pään. Mistähän sellaisen saisi hankittua?

Lupasin jo aikoja sitten tehdä kummitytölle verkkoponchon. Toiveena oli vaaleanpunainen väri. Mutta eihän sitä pinkkikirjavaa Teddyä mistään saa. Koska tilanne vaikuttaa nyt jo toivottomalta, päätin tehdä ponchon Rustikasta. Ei tuo värikään vaaleanpunainen ole, vaan jotain sinnepäin. Tämä lapsen ponchon ohje on talvi -05 Novitassa. Aikuisen ponchosta se eroaa vain kaulusosan korkeudessa, se on 10 cm ja siihen laitetaan kiristysnyöri. Eikä verkko-osaakaan ole niin pitkä kuin aikuisen mallissa.

5 kommenttia:

Hempukka kirjoitti...

No huh. Olitpa komeat korvat saanut tehtyä pipoosi. Hyvin paransit mun mallistani siis. Seuraavaan mäkin koitan tehdä noin aidon näköiset korvat. Kerro vielä miten se onnistuu?!

kuttu kirjoitti...

Tjaa, noi korvat nyt vaan tuli noin. Siis kulmat oli terävät ja mä vain taitoin niitä kaksinkerroin. Sun pipoissa näkyy olevan pyöreät kulmat, huopuuko ne kiinni? Mulla oli muovi harsittuna tuonne sisälle, mutta se oli lähtenyt pesussa pois joten en tiedä vaikuttiko se mitään.

Meeri kirjoitti...

Käytännöllinen sukkahousuvinkki: vedä sukkahousua pään "päälle", hätätilassa maalaa vielä pohja, niin häviää rumat kasvot :D

Ziina kirjoitti...

just meinasin ehdottaa samaa kuin johanna, sukkikset päälle vaan ja pankkiin!

sibylla kirjoitti...

Noihin korviin minäkin ihastuin ja tietysti väriin punaiseen :)