12.3.06

leppäkerttusukat


Sukat Opalin Leppäkerttulangasta. Tuli ihan kivat, vaikka hermojahan tuo raitalanka repii, kun ei raidat menekään kohdakkain. Toisesta sukasta meni aika lailla purkuun kun päätin että otankin välistä pätkän lankaa pois että saan raidat tasan. No onneksi oli niin päin, että yksi raita oli liian pitkä. Hankalampi olisi ollut pidentää jos raita olisikin ollut lyhyempi kuin valmiissa sukassa... Opettelin tässä tuon tiimalasikantapäänkin. Nämä sukat aloitin jo maanantaina, mutta kun intaannuin noista kooleista välillä, niin niihin sukkiin tein myös tiimalasit. Ihan kivan näköinenhän se on, mutta paljon työläämpi kuin perinteinen kantapää.
Tämä Opalin lanka oli muuten tosi riittoisaa, näihin sukkiin meni 48 grammaa, eli 52 grammaa jäi. Ja nuo sukat on sentäs kokoa 40 eikä varsikaan ihan lyhin mahdollinen. Mutta sen taas opin, että ihan noin leveät raidat eivät taida olla mun makuuni. Mulla sentäs kävi hyvin ettei toisen sukan aloituksessa mennyt paljoa hukkaan, mutta jos hullummin kävisi, niin voisi joutua pätkäisemään pitkältikin lankaa pois etsiessä samaa aloituskohtaa kuin ensimmäisessä sukassa.


Uusi innovaatio, kantapäänlämmitin??? No ei sentään. Vaan testikappale siitä, miten raidat saa tiimalasikantapäässä kohdakkain. Suunnitelmissa on siis tehdä tuosta eilen esittelemästäni tulenvärisestä langasta mustan kanssa raitasukat, mutta ajattelin kerrankin suunnitella asian kunnolla ennen varsinaiseen työhön ryhtymistä.

Väliin taas hieman leffa-arvosteluakin. Tuli pitkästä aikaa nähtyä toosi hyvä leffa, Walk the line. Elokuva kertoo Johnny Cashista, eli perustuu aika tarkasti tositapahtumiin. Vaikka leffa kesti reilut pari tuntia, ei aika tullut ollenkaan pitkäksi. Tälle leffalle antaisin siis täydet pisteet, oli asteikko sitten mikä tahansa.

Talvilomani vetelee viimeisiään ja huomenaamulla on ankea paluu arkeen ja töihin. On ollut niin kiva tehdä koko viikko ihan mitä on huvittanut, siis käsitöitä enimmäkseen. Ja olenpa oikein tyytyväinen itseeni että tällä kertaa onnistuin pitämään lomani ilman etukäteen suunniteltuja ohjelmia. Ainoastaan maanantain olin menossa, muuten ihan vaan kotona. Yleensä mulla on lomien kanssa niin, että suunnittelen liian paljon menoja eikä loma tule levoksi ollenkaan.
Blogistakin huomaa että jotain on nyt tullut tehtyä kun melkein joka päivällä on päivityksiä. No, eiköhän se tahti tästä taas vähän tasaannu.

Ei kommentteja: