3.3.06

lukemista


Viikolla tuli samana päivänä molemmat lempparilehteni; Tilkkulehti ja Quilting Arts. Kumpaakaan en ole vielä kunnolla ehtinyt lukemaan. Tilkkulehti on ainoa suomenkielinen tilkkutyölehti, Tilkkuyhdistys Finn Quiltin jäsenlehti. Quilting Arts taas on amerikkalainen, oikeastaan tekstiilitaiteeseen erikoistunut lehti. Sitä on kiva selailla, on sellainen inspiraation lähde.

Sain myös tuon jo edellisessä postauksessa kuvana olleen oranssin korvaläppäpipon tehtyä. Se vaati lopulta kolme pesukertaa. Hiukan vaihtelee tuo huopuvuus, riippuu kai muiden pyykkien määrästä koneessa.

Tämä on siis ihan samalla mallilla tehty kuin aiemmatkin läppäpipot. Lanka on kaksinkertaisena ja puikot nro 6. Läpät aloitettu 6:lla silmukalla ja lisätty joka 4. kerros silmukat reunoihin kunnes 18 s. Sitten yhdistetty pyöröpuikolle, taakse 22 s ja eteen 32 s. Yhteensä siis 90 s ja korkeutta 30 cm ja sitten kolmen puikon päättely nurjalta puolelta.

Tekaisin tästä samasta oranssista langasta jo samanlaisen hiippapiponkin kuin tuo edellisen postauksen turkoosi. Siitä puuttuu vielä pallukka hiipan päästä ja sitten pesut.
Keskeneräisenä on nyt myös samettikassi ja aloitinpa taas säärystimiäkin. Tuntuu pakkaset vaan jatkuvan ja siniset säärystimet ovat käytössä jotenkin venähtäneet, eivät pysy enää ylhäällä.

Ja lopuksi ilouutinen. Mulla alkaa nyt viikon talviloma! On tätä odotettukin. Mitään suunnitelmia ei ole, aion tehdä vaan sitä mitä sattuu huvittamaan.

Ei kommentteja: