30.3.06

raitaa, raitaa...


Sain jo alkuviikosta valmiiksi nämä sukat. Lankana on Opal Prisma, Sinisestä Kurjesta peräisin. Tuo farkunsininen on kiva väri, mutta tässäkään ei ihan täsmällisesti raidat mene. Kuvassa sukat näyttävät ihan sopivilta, mutta kun pidin niitä ensimmäisen puolituntisen jalassa, huomasin että purkaahan ne täytyy. Ovat aavistuksen verran liian isot, siis kärkikavennus on tehtävä jyrkemmin. En vaan ole saanut vielä aikaiseksi. Se on niin rasittavaa purkaa kun on päätellyt jo langatkin ja kaikki.


Korkkasin Tapion kaupan langoista ensimmäisenä Kitten mohairin. Aloitin huivia nro 12 puikoilla aina oikein. Tylsää! Se jäi tietysti kesken, kun en voinut vastustaa Regia-langan houkutusta. Nyt on siis tekeillä (taas) raitasukkaa. Kerrankin raitalankaa jossa ei kannata hermoilla raitojen täsmäämisestä, koska ne eivät todellakaan täsmää! Sama värijärjestys ei toistu täsmällisesti edes ensimmäisessä sukassa, joten toista aloittaessa oli turha etsiä samaa kohtaakaan. Mutta kivaa lankaa joka tapauksessa. Tästä tuli fiilis että täytyy saada lisää. Joskus.


Maaliskuu ei ole näyttänyt maata, vaan lunta tulee taivaan täydeltä. Siis lisää villasukkia tuotantoon! Olen selaillut useaan kertaan uusimman Novitan, mutta en vaan löydä siitä mitään sykähdyttävää. Valkoinen ei ole mun värini. Enkä osaa vielä oikein virkatakaan ja ne virkkauskuviot on täyttä hepreaa. Taidan odotella rauhassa syksynumeroa... Eli tällä hetkellä aamupalalukemisena on taas Sukkasillaan -kirja.

Ei kommentteja: