23.4.06

viikon tuotokset

Näkyy mun päivitykset nykyään jäävän vain viikonloppuun. Vaikka viikolla teen käsitöitä sen minkä ehdin, en saa aikaiseksi päivittää blogia. No nyt tulee sitten kerralla koko viikon tuotokset. ;)

Mainitsinkin jo edellisessä bloggauksessa että tein huovutettavaa nyppykassia ja nyppyjen neulominen oli yhtä tuskaa. En tehnyt nyppyjä sitten enää kahvaan. Petyin nyppyihin muutenkin, ne katosivat pesussa lähes kokonaan. Nurjalla puolella näkyivät kyllä hyvin, vaikka ennen pesua vielä työntelin niitä ulkopuolelle pullolleen. Saman homman tein sitten vielä pesun jälkeenkin, mutta lopputulos ei silti näytä samalta kuin ohjeessa, siis Moda2 2/2006. Kassin malli ja väri ovat ihan kivat, mutta tosiaan nypyt saisivat olla enemmän näkyvät. Olihan mulla toki eri lankakin kuin ohjeessa, tein äidiltä saamastani vanhasta villalangasta.


Äidiltä saamistani langoista tein myös toisen huovutettavan kassin. Sovelsin Novitan syksy 2005 lehdessä ollutta Huopas-kassin ohjetta. Todellakin sovelsin, koska en tehnyt ohjeen mukaan yhtenä suorana kappaleena, vaan tein kassiin ensiksi pohjan ja sitten poimin pohjan reunoista silmukat ja tein pyöröpuikolla kassin alhaalta ylös. Reunassa kavennukset joka 4. kerros. Neulomisvaihe olikin mielenkiintoinen, nimittäin langasta jäi kädet sinisiksi!

Kassista tuli tietysti ihan julman kokoinen, tässä ennen huovutusta. Sangat ovat halkaisijaltaan noin 14 cm, nappasin ne irti alennusmyynnistä löytämästäni kassista (alennusmyyntikassi oli halvempi kuin pelkät sangat!).

Ja tässä sitten kahden pesun jälkeen ja sangat kiinnitettynä. Yläreunasta leikkasin puoliympyrän muotoisen palan pois sangan kohdalta.


Ehdin tekemään vielä itselleni uudet saapassukatkin. Lankana 7 veljestä ja raidat ovat Kool-Aid -värjättyä jämälankaa toisista sukista.


Itämaisen illan vatsatanssiesitys on nyt sitten ohitse. Ei onneksi paljoa jännittänyt ja nopeastihan se n. 45 sekuntia olikin ohi, vain sen aikaa olin lavalla. Muuten esityksiä kesti reilut kolme tuntia. Ja voi sitä pukuloistoa! Mä olisin kattellut niitä pukuja vaikka viikon syömättä. Ihan piti hillitä itseään että ei olisi mennyt hipelöimään toisten vaatteita. ;) Basaarista ostin sellaisia tanssihuiveissa käytettäviä kolikoita pari pussillista. Mulla oli niitä ennestään jo vähäsen, käytin niitä tekemissäni korviksissa jotka esittelinkin jokin aika sitten. Mutta nyt niitä on sitten sen verran että voisivat riittää jo johonkin huiviinkin. Jos vaan saisi joskus aikaiseksi tehdä.

Nyt aloittelin taikatoppia uusimmasta Novitasta. Tuntuu jo tässä vaiheessa että tuosta voi tulla taas ikuisuusprojekti, ensimmäiset 4 kerrosta ovat vieneet jo sen verran aikaa että nyt jo pitkästyin.

7 kommenttia:

möhönasu kirjoitti...

Kivan näköinen kassi :)

Siniset Silmukat kirjoitti...

Ihana tuo sininen kassi!

Nirppu kirjoitti...

Ihania kasseja. Mun pitää rohkaista kohta kanssa mieleni ja kokeilla tuota kassin tekoa.
Voi hitsi, mä etin sieltä basaarista kanssa niitä kolikoita, mutta en nähnyt. Nyt harmittaa. Hieno oli muuten teidän esitys :)

kuttu kirjoitti...

Niitä kolikoita ei ollut myynnissä muita kuin ne 2 pussia jotka ostin, olin ne tilannut sinne ennakkoon.

JaanaM kirjoitti...

Ihanan sininen laukku! Ja en muistanut sitä sun tulitikkukaktusta, koska en tunnistanut samaksi kuin tuo Lauran oma!

jaanam kirjoitti...

Keskiviikko sopii mullekin paremmin kuin tiistai. En ole oikein ehtiny täällä koneella nyt notkua... On jääny kirjoittelematta ja lukematta.

vanilla85 kirjoitti...

Heips! Se KIP-päivä on lauantaina 10.kesäkuuta. http://www.wwkipday.com/index.html