8.5.06

avaimenperähaaste

Tänään on ensimmäinen virallinen lomapäiväni. Oli ihana herätä hyvin nukkuneena kun tiesi heti herätessä että on kokonainen päivä aikaa tehdä ihan mitä huvittaa. Ja ulkona kesäinen sää jatkuu, joten hamoseen sai pukeutua. ;)
Aamuni aluksi seikkailin tietysti netissä ja löysin kivan blogin. Tellu haastoi tekemään avaimenperän ja kertomaan sen kautta jotakin itsestäni. Otin haasteen vastaan ja ryhdyin heti toimeen. Ehkäpä lopputulos kertookin minusta jotain. Jo tarvikkeet ovat ehkä hieman poikkeavat, en lähtenytkään ensiksi etsimään lankaa vaan kovia materiaaleja. Tässä ne mitä löysin:

Eli jemmasta löytyi tuo itse avaimenperärengas, vuohensarvesta sahaamani rengas ja joku nikama. Veikkaan että tuo nikama on kalan selästä, olen niitä pari pussia ostanut huuto.netistä. Sen keskusreikää suurensin pyörittämällä kirurginveitsellä. Piti vielä soittaa isännälle töihin ja kysyä mihin on jemmannut porakoneen kun piti porata reikä tuohon sarvenpalaan.
Langaksi löysin ensiksi punaista Novitan Virkkauslankaa, mutta se punainen väri ei oikein toiminut. Vaikka se olisi kyllä kertonut minusta jotain, se on tämän hetkinen lempivärini. No, löytyi sitten hopeista muliinilankaa joka on marinoitunut varastossa jo kohta 10 vuotta. Muutamien kokeilujen jälkeen lopputulokseksi tuli tämä:

Ja olen siihen aika tyytyväinen. Voi tosin olla että se jossain vaiheessa vielä customoituu kaulakoruksi. Mulla kun ei oikeastaan ole tarvetta avaimenperälle, kun kaikki avaimet on samassa renkaassa ja nippu on jo liian iso ilman avaimenperiäkin.
Mutta mitä tämä nyt sitten minusta kertoo... hmm... No ainakin tykkään kaikesta vähän erikoisesta, kuten nyt tässä erikoiset materiaalit. Ja etnisistä jutuista myös, kai tämä jotain sellaista tuo mieleen. Ja onhan tässä vuohet jollain tavalla mukana, kuten elämässäni muutenkin. Vaikka ei tuo sarvi ole peräisin omilta vuohiltani. Hopeinen lanka voi kertoa sen, että pidän hopeasta enemmän kuin kullasta. Se että sain tämän valmiiksi parin tunnin kuluttua haasteen lukemisesta, kertonee myös siitä että innostun herkästi asioita. Se tämän tekemisessä olikin nautinnollista kun oli hieman haastetta ja idea tuli heti ja heti pääsin myös sitä toteuttamaan. Heti haasteen luettuani tuli mieleen, että haluan tehdä jotain jossa neule tai virkkaus eivät ole se pääasia. Ehkä se kertoo minusta, että haen helposti asioihin oman katsantokantani, yritän kiemurrella pois toisten asettamista säännöistä. ;)

Eilen illalla sain valmiiksi kolmannet puuvillaiset sukat. Näissä lankana on Punto, jota ostin 2 kerää joskus talvella Kauhavalta kangaskaupasta. Sukkien varsista tuli noin matalat kun halusin varmistaa että ne 2 kerää lankaa riittävät. Ja riittihän ne. Hieman tuo lanka oli hankalaa neulottavaa, kun siinä oli kolme toisistaan aika irrallista säiettä. Kerrosten laskeminen valmiista neuloksesta oli samasta syystä tosi hankalaa. Mutta ihan kivalta tuntuvat sukat jalassa, ja väri ennen kaikkea on upea. Näissä kokeilin tuota hiirenhammasreunaa. Tai en tiedä mikä sen virallinen nimi on, mutta sellaiseksi muistelen ala-asteen käsityöopettajani sitä sanoneen. Muistelen että koulussa vääntämiini ihan ensimmäisiin sukkiin piti sellainen tehdä. Enpä olisi silloin uskonut että joskus vielä teen sukkia ihan vapaaehtoisesti!