28.5.06

nqt-terveiset

Nyt tuli sitten nähtyä ensimmäinen Pohjoismainen tilkkutapahtuma Suomessa. Kokonaisuus jäi positiivisena mieleen, vaikka jotain negatiivisia puoliakin oli. Positiivisia oli tietysti kivat ostokset, hienot näyttelytyöt ja tavatut ihmiset. Negatiivisista asioista osa oli ihan omaa tyhmyyttä. En hoksannut katsoa näyttelyiden tiedoista että ne sulkeutuivatkin aiemmin kuin koko tapahtuma ja näin jäin ovien taakse kahden näyttelyn suhteen. Matkat kestivät ihan sika-kauan, mutta onneksi oli autossa hyvää juttuseuraa. Olin ottanut taikatopin alun mukaan mutta sitä en edes kaivanut kassista esille kun oikea ranne oli sen verran kipeä että päätin antaa sen levätä.
Näyttelytöistä otin ahkerasti kuvia, mutta mitään niistä ei kaiketi tekijänoikeudellisista syistä saa tähän laittaa. Ihania töitä oli niin paljon että ne omassa päässä jo puuroutui, mutta voihan niitä sitten kuvia katselemalla muistella. Paras bongaus oli kolme vuohta jotka olivat kahdessa tanskalaisten tekemässä yhteistyössä.
Mutta tässä ostoksiani:

Vasemmalla avainnauha, pussillinen kissanappeja, luisia kalanappeja, pari sydännappia, metallisia kulmavahvikkeita. Noita kulmia voi käyttää kun tekee pahvirunkoisia kankaalla päällystettäviä rasioita. 10 rullaa lankaa ovat kaikki puuvillaisia ja suurin osa pätkävärjättyjä. Mulla on ennestään vain pari puuvillaista lankaa ja nekin ihan yksivärisiä. Alareunan pienen söpön henkarin ostin osittain sen takia, että vastaavaa juttua voisi joskus kokeilla itsekin rautalangasta väännellä.
Ja sitten tietysti kankaita:

Yllättäen myynnissä oli myös lankaa. Nämä maksoivat vain 3,50 euroa per kerä ja kun mulla ei näitä ennestään ole yhtään niin mukaanhan ne tarttuivat.


Myöhään perjantai-iltana sain valmiiksi jo jonkin aikaa tekeillä olleet sukat. Oikeasti mun ei olisi pitänyt enää villasukkia vääntää, mutta innostuin jossain vaiheessa taas koolailemaa yhden langan kun tuli lankalaatikkoa penkoessa vastaan vaaleansinistä Nallea. Kokeilin värjätä vähän eri tavalla kuin ennen. Tein niin pitkän vyyhdin kuin puillani sai ja laitoin väriä vähän pidemmälti. En enää muista mitä makuja käytin, mutta tuota punaista laitoin kahteen kohtaan vyyhtiä ja oranssia (joka näyttää tuossa lähinnä ruskealta) laitoin vain yhteen paikkaan. Pakko oli sitten saada kokeilla miltä ne sukassa näyttävät, ja ihan metkastihan nuo raidat sijoittuivat. Nämä sukat menevät todennäköisesti lahjaksi.


Eikä tämäkään päivä hukkaan ole mennyt. Kun ostin noita ompelulankoja taas lisää ja edellinen teline on jo ihan täysi, täytyi tehdä uusi.

Tämä ei tullut ihan täyteen kun päätin jättää osan käyttämättömistä langoista vielä laatikkoon. Telineen tein isännän avustuksella; isäntä sahasi taustalevyn, jyrsi sen reunat ja viritteli mulle kaikki koneet valmiiksi. Minä katkoin tapit, hioin niiden päät ja porasin reijät. Isäntä laittoi liimat reikiin ja minä löin tapit paikalleen. Isäntä ruuvasi telineen kaapin oveen. Teline on siis nurkkakaapin oven sisäpuolella, tämä tuli oven alaosaan kun yläosassa on jo ensimmäinen lähes samanlainen teline.

9 kommenttia:

Taiska kirjoitti...

Kivannäköiset sukat! Täytyypä kokeilla taas koolailua...

iona kirjoitti...

Onpas onnistunut kivasti tuo "raidoitus" sukissa, tosi jännästi jakautuu värilliset kohdat!

Tellu kirjoitti...

Tiedätkö, taisin äsken vahingossa poistaa lähettämäsi kommentin, ehdin sen kyllä lukea. Tämä voi kuulostaa hauskalta, mutta vasta toissapäivänä onnistuin lähettämään kommenttini bloggerin omistajille, joten en ole saanut sinullekaan lähettämääni aikaisempaa viestiä perille. Viesti koski tekemääsi avaimenperää. Se oli hieno ja siihen liittyvä tarina myös. Uskoisin, että sain sen perusteella jo melko hyvän kuvan sinusta. Ikääsi en osaa arvioida, mutta ehkä me nähdään joskus neuletapaamisessa. En osannut myöskään mennä sinne tikkuajat sivulle, josta informoit. Yritän uudelleen, kun saan pojan viereen neuvomaan, että mä oon kämmäri, mutta ehkä vielä kehityskelpoinen...

kuttu kirjoitti...

Tellu, nyt ainakin näkyy kommentointi onnistuvan! Kyllä me vielä tavataan! Pääsetkö KIP-päivään Seinäjoelle 10.6.?

uhoava gnu kirjoitti...

Onnistunut KoolAid-värjäys, tosiaan! Tuollaisia seeprasukkalankoja on näkynyt myynnissäkin :)
Puuvillaista ompelulankaa on tosi vaikeaa löytää. Aikoinaan metsästelin paljonkin, kun värjäsin paljon kankaita/vaatteita. Silloin löytyi ainoastaan puhtaanvalkoista.

Anonyymi kirjoitti...

Hei Seija, en onnistunut vuohiemäntää näkemään tällä kertaa, oli kai liikaa väkeä! Sulla on kivoja juttuja ja olet niin monipuolinen, että kuinkahan kaiken ehditkään. Mua hirvittää jo koneella tuhlattu aika. Oma simppeli blogini on vain itselle ja muutamalle amerikan tilkkukaverille huonolla englannillani, saavathan sitten vähän hauskaa!! Kiitti et sain lukea! Aune

Sia kirjoitti...

Aivan huippu tuo lankarullateline!

Lankakomero kirjoitti...

Onpas onnistuneet raidat! Haastan samalla sinut siteerausmeemiin http://lankakomero.blogspot.com/2006/06/siteerausmeemi.html.

tellu kirjoitti...

Kyllä olin ajatellut tulla. Meillä on kyllä seuraavana päivänä vanhimman pojan 18-vuotissynttärit, mutta jos olen oikein ahkera viikolla, niin eiköhän sitä kerkiä muutamaksi tunniksi neulomaan. Pitääkö ottaa mukaan joku tuoli ja onko vielä jotain muuta tärkeää, jota pitäisi etukäteen tietää/ tehdä, jos en pääse lukemaan sinne Tikkuajat sivulle.