18.6.06

eläimellistä menoa


Kävin eilen katsomassa orivarsojen laitumelle laskemista. Varsoja tuodaan sinne ilmeisesti vähän kauempaakin, nyt niitä oli parisenkymmentä. Tätä laitumelle laskemista en ole aikaisemmin tullut käyneeksi katsomassa, vaikka se jokavuotinen iso yleisötapahtuma onkin.
Hienoltahan se iso pollelauma näytti, juoksentelivat sikin sokin ympäri laidunta ja yrittivät kai mennä läpi aidoistakin. Tappeluja ei nyt nähty, vaikka aikaisempina vuosina niitäkin on kuulemma sattunut.
Lauman keskeltä bongasin hyvin nopeasti oman "suosikkini".

Suurin osa oli "tavallisen" ruskeita, yksi oli musta ja sitten kaksi tuollaista harmaata. En ole vielä perehtynyt asiaan niin paljoa että tietäisin onko tämä väritys nimeltään kimo vaiko hallakko. Todennäköisesti jompi kumpi.
Heppakuume tässä pikku hiljaa nousee. Perjantaina olin 9. kertaa ratsastustunnilla, tällä kertaa ihan uudella tallilla. Koko ajan opin ja innostun yhä enemmän. Nyt on kuulemma joku buumi menossa tuon ratsastuksen suhteen. Itse en osaa oikein selittää mistä sain kipinän kokeilla. Aikaisemmin en ole siis ollut yhtään missään tekemisissä hevosten kanssa.

Käsitöistä ei ole juuri nyt mitään valmista esiteltävää. Tilkkutyö on viittä vaille valmis, puuttuu vain käsinompeluja. Pitäisi saada se vielä tänään valmiiksi, että saan huomenna lähettää näyttelyyn. Pyrin sitten tekemään seuraavaan bloggaukseen jonkinlaisen kuvakertomuksen sen tekemisestä.
Kahta sukkaa olen aloittanut. Niistä toinen alkoi vähän kuin vahingossa, kun katsoin leffaa ja jotainhan sitä piti käsillä tehdä. Salomonin solmut jätin vieläkin aloittamatta, siihen pitää keskittyä kunnolla.

5 kommenttia:

Tuulia kirjoitti...

Oi, ihania heppakuvia! Mie luulisin et toi on (tumma) kimo, hallakko ois sellanen harmaapohjainen, ja musta harja ja häntä. mene tiedä, siitä on niin kauan kun villivarsasta ja muista näitä on opiskeltu :D

Ratsastus on muuten addiktoivaa, tsemppiä harrastukseen! :)

Siniset Silmukat kirjoitti...

Kiva, että olet löytänyt harrastuksen ratsastuksesta! Itse lämmittelin muutama vuosi sitten uudestaan pikku tyttönä aloittamani harrastuksen. Tälle touhulle kun antaa pikkusormen, se vie koko käden... nyt on siis menossa puolen pollen kokeilu. Tallilla käyn edelleen pari kertaa viikossa tunneilla, toisen esteitä ja toisen koulua. Tsemppiä ratsastusharrastukseen! Aivan ihania heppakuvia!

nekkis kirjoitti...

Se on kimo. Ainakin perusväriltään siis, mutta onhan kimollekin kaikkia lisämääritelmiä.
Hevoset on ihania, olisipa minullakin varaa harrastaa niitä taas. Täällä Helsingissä vaan joutuu maksamaan vähintään 30 euroa ratsastustunnista, eli ei kiitos.

Anonyymi kirjoitti...

Komentti alempana olleeseen sukkapinoon: HIENO PINO! Minä olen tämän vuoden aikana kutonut yli sadat sukat ja loppua ei näy. Joten ei siihen kyllästy, varsinkin kun on niin ihania lankoja nykyään. Kaikkiaan kutomani sukkamäärä taitaa ylittää jo 1000 paria ja kaikki muu siihen päälle.

T. Piiku

amarok kirjoitti...

eikös toi ole papurikko..? :D