11.6.06

kuinka paljon on tarpeeksi?

Aina voi tehdä vielä yhdet lisää... siis sukkia!

Laskeskelin tuossa että olen tehnyt blogini aloittamisen jälkeen yli kaksikymmentä paria sukkia, eikä loppua näy. Tästä määrästä vain yhdet isännälle ja kolmet lahjaksi, kaikki muut ovat omassa käytössäni. Ja yhä vaan löytyy lankoja joista on ihan pakko saada sukat! Minussa taitaa muutenkin asustaa pieni sukkahamsteri, koskapa sukkalaatikkoni tursuavat yli ja aina pitää penkoa kun mielessä on juuri ne tietyt sukat mitkä pitäisi löytää jalkaan laitettaviksi.
Tämä itse tehtyihin sukkiin hurahtaminen lähti käyntiin viime vuonna talven tullen. Laihtumisen myötä aloin palella jatkuvasti ja tarvitsin siksi lämmikettä. Ensin tein ponchoja ja pipoja kaapit täyteen, sitten keksin sukat. Säärystimiäkin tein parit, mutta koska pidän niitä farkkujen alla piilossa, ei ole järkeä tehdä niitä sarjatuotantona. Sitäpaitsi säärystimet ovat paljon tylsemmät asusteet kuin sukat. Varsinkin raidalliset sukat kiehtovat mieltäni, oli raidat sitten tehty helpommalla (itseraidoittuvat) tai vaikeammalla (eri langoista) tavalla. Mutta ehdoton vaatimus on tietysti, että raidat täsmäävät molemmissa sukissa.
Kuvittelin että kesän tullen sukkainnostus laantuisi. Mutta mitä vielä! Tahti jatkuu yhtä kiivaana, ja kuten tuosta eilisestä bloggauksestakin huomaa, taas tuli lisää sukkalankaa.
Ilostuin kovasti kun Suuri Käsityölehti tarjoaa kesän kunniaksi sukkaliitteen. Ehkäpä minä en ole sitten ainut joka kesällä tekee sukkia. En tietenkään toteuta mitään sukkia mallien mukaan, mutta isovarvassukissa oli jotain ideaa mitä en ole vielä kokeillut.
En tiedä onko sukkamakuni jotenkin poikkeuksellinen, mutta omat sukkani pitää aina olla sileää neuletta. En voi pitää sukkia joiden päällä on pitsiä tai joustinneuletta. Sukkien pitää istua jalkaan kuin valettu, niin että niitä voi käyttää kengissäkin. Ehkä tämän täydellisen sopivuusvaatimukseni takia en ole kovin innokkaasti tehnyt sukkia lahjaksi.

Näihin tunnelmiin!

5 kommenttia:

golden kirjoitti...

Ihana sukkapino! :)

Tellu kirjoitti...

Voi, kunpa minuunkin iskisi tuollainen sukkainto! En nimittäin saanut viime talvena tehtyä itselleni villasukkia, vaikka opettelinkin sukan neulomisen uudelleen. Veljeni ja siskoni perheineen sen sijaan saivat joululahjaksi neulomani sukat.

uhoava gnu kirjoitti...

Vau miten paljon sukkia! Niitä on kyllä niin ihana tehdä. Sama kärpänen näyttää levinneen maailmallakin ;)

Villasukka kirjoitti...

Täällä toinen sukkahamsteri! Tosin itselleni en kerkiä tekemään noin paljoa, koska pitää tehdä kavereiden lapsille.

Lea kirjoitti...

Olisipa minullakin tuollainen pino sukkia! No ehkä joskus onkin, sillä sukkalankaa on varastossa ja yleensä ainakin yksi pari sukkia puikoilla.