9.7.06

huh hellettä!

On taas tarennut. Eilen näytti mittari varjossa +30 astetta. Sehän ei toki ole este sukkien neulomiselle... ;)

Nämä sukat on KIP-päivänä ostamastani Sisu-langasta. Raidoitus on aika veikeä, varsinkin tuo kantapää. Tällaiset raidat on siitä kivoja, että niiden kohdistamisessa ei tarvi menettää hermojaan kuten joissakin leveämmissä raidoissa jos ne eivät täsmää.

Kävimme eilen elämäni ensimmäistä kertaa Kaustisen kansanmusiikkifestareilla. Sinne veti halu nähdä Värttinä livenä. Odotukset täyttyivät hyvin.

Musiikki oli hyvää ja puitteet oli mukavat. Mä jotenkin tykkään noiden Värttinän naisten pukeutumisesta; kaikilla on erilaiset vaatteet mutta silti niillä on yhtenäinen linja kuten nyt tuo valkoinen väri ja pirtanauha vyötäröllä.
Värttinä esiintyi myöhään illalla ja sitä ennen ehdimme nähdä ja kuulla muutakin. Erikoisin oli italialaisen ryhmän esitys. Puolet ryhmästä rummutteli ja toiset puolet heittelivät sellaisia lippuja. Nämä lipunheittoesitykset ovat jotain keskiaikaisia markkinajuttuja. Puvut oli mielenkiintoiset, vai mitäs sanotte?

Kaustisella mielenkiintoista katsottavaa oli myös festarialueella olevan Taito-shopin anti. Mitään en raaskinut ostaa, mutta kivoja ideoita yritin painaa mieleeni. Se on ihmeellistä miten ihanien käsitöiden näkeminen virkistää mieltä. Saa itsekin potkua tehdä jotain.

Viime bloggauksessa kehuin Modan tulemista ajallaan ja parjasin kun eräs toinen lehti ei tule, niin se toinenhan pääsi nyt yllättämään! Siis Novita oli luvattu vasta viikolla 28, mutta sehän kolahti postilaatikkoon jo perjantaina. Positiivista kehitystä! Ja lehti oli muutenkin mukava, kiva kun on nuorisoekstra samoissa kansissa.

Tässä vielä hellepäivien kampausvinkki muillekin pitkähiuksisille.

Eli ensiksi 2 ponnaria, jotka kierretään itsensä ympäri ja kiinnitetään kierteet miniklipseillä parista kohtaa. Ei hiosta niskaa eikä hiukset lähde tuulen mukaan.

6 kommenttia:

Tellu kirjoitti...

Hyvä, kun muistutit siitä Taito-shopista. Olen suunnitellut menoa keskiviikkona Italia iltaan. Värttinä meni ohitse, vaikka systeri asuu Kaustisella. Sukkasi ovat jälleen kerran tosi hyvän näköiset. Minä olen virkannut viikonloppuna jokusen palan huviin/shaaliin, muuten aika on mennyt puutarhassa puuhastellen.

JaanaM kirjoitti...

Kiitos!! Tiedät kyllä.
Ihana se magneetti, Sipi kertoi tehneensä minullekin oman.
Välillä ryven itsesäälissä, välillä on näitä järkeviäkin hetkiä ;) Pakko uskoa parempaan tulevaisuuteen ja selviämiseen /pärjäämiseen.
Piti myös kysellä, että missä on jo noita uusia lankoja? Mun tarttis saada sitä turkis-lankaa.. Kyläkauppaan asti en kyllä lähe. Prismas ei ainakaan ollu.
Käsitöitä en oo tehny, mutta lankaa tarttis saada :D

kuttu kirjoitti...

Kyläkaupassa sitä turkislankaa, Foxia, näin. Mutta siis hinta oli jotain 8,40 tai sinnepäin. Eli en raaskis ostaa, enkä kyllä tykännyt siitä miltä se lanka tuntui.
Eiköhän ne pian tule sinne teidänkin kauppaan. ;)

Jaana kirjoitti...

Elokuulle ajoittuu, tarkemmin en osaa sanoa. Kymmenennen päivän jälkeen satoa ei enää tule, joten silloin pitäisi päästä hunajaa keräämään. Myös ilmat vaikuttaa, sateella on ikävä tyhjentää pesiä.
Jos teen sen yksin, niin menee varmaan kolmekin viikkoa...

Jaana kirjoitti...

Paljasta jo! Mikä se sun juttu on?? Minulla on kyllä pienen pieni aavistus??

Jaana kirjoitti...

Kaikenlainen apu on enemmän kuin tervetullutta! Ei se linkoaminen ym vaikeaa ole, kyllä sen nopeasti oppii. Lapset voi ehkä olla isovanhemmilla silloin jonkun aikaa...
Ostin muuten sitä kaipamaani lankaa täältä meidän sekatavarakaupasta! Kauhean kallista!!!!