24.7.06

lomanviettoa

Aikamoista haipakkaa on ollut koko ensimmäinen lomaviikkoni. Joka päivä olen ollut jossain menossa. Mutta ihan kivaa kun on ollut aikaa sellaiseen. Pääasiassa on tullut hoidettua sosiaalisia suhteita jotka töissä käydessä jäävätkin vähemmälle.
Kävin Virroillakin tilkkufestareilla sen verran että katsoin läpi kaikki näyttelyt. Näyttelyjä oli neljässä eri paikassa (kirjastossa, Virinässä, Marttisessa ja Perinnekylän makasiinissa). Kaikki olivat mielenkiintoisia. Festarit kestävät vielä tämän viikon joten kannattaa poiketa jos on siellä päin.
Koska kotona olen ollut vähän, ei ole käsitöitäkään syntynyt kovin vauhdikkaasti.
Olen jo aikaisemminkin kertonyt tekstiilikorttivaihdosta johon osallistun. Listassa on 15 osallistujaa ja jokainen listalainen tekee jokaiselle tekstiilikortin ja lähettää sen saajan synttäreiden aikaan. Ainoastaan koko on määrätty, pitää olla normaalin postikortin kokoinen. Muuten kortin toteuttamisessa on vapaat kädet.
Koska olen itse seuraavana listalla, tuli mieleeni tehdä itsellenikin kortti. Ihan hassu ajatus sinänsä, mutta halusin kokeilla yhtä juttua joka on mielessä pyörinyt jonkin aikaa. Se juttu on chenillepinta ruudukkona farkkukankaasta. Idea on siis ommella monta kangasta päällekkäin, tässä tapauksessa ompelin ruudukon. Ruutujen sisälle tein kaksi leikkausviiltoa ristiin, eli kankaasta jäi kulman mallisia risareunoja. Farkkua oli leikkauskohdassa neljä kerrosta. Hankasin leikattuja kohtia karkealla harjalla että sain reunat rispaantumaan. Kohtiin joista ommelta näkyi chenillen keskeltä, ompelin punaiset paljetit. Tällainen on lopputulos:


Toinen myös jonkin aikaa suunnittelemani juttu on tämä mp3-soittimen vyötärökotelo.

Ei mikään estetiikan riemuvoitto mutta toimii. Kesätrikoissani kun ei ole taskuja ja soitin oli aika ikävä keikkuessaan kaulassa. Ratkaisin siis ongelman tekemällä kotelon nahasta johon laitoin taakse metallisen ripustimen. Vyötäröripustimen nappasin irti mittanauhasta.

Ja tässä vielä yksi koolaus. Värjäsin äidiltä saamani kellertävät sukat Kool Aidilla punaisiksi. Näyttää paljon paremmalta!

4 kommenttia:

Kangaskasa kirjoitti...

Korttisi on tosi hieno! Onnea täältäkin!

Jaana kirjoitti...

Synttärionnittelut! Vaikken kyllä tiedä oikeaa päivää.
Täytyy pikkuhiljaa tehdä jotain suunnitelmaa sen hunajahomman suhteen. Kuusamossakin olisi yksi pesä :) Olisitte poikennu meillä kahvilla, parinkymmenen metrin päästä olette menneet reissullanne ohi!

tohveli kirjoitti...

Lämpimät Onnentoivotukset Naantalistakin!

Anonyymi kirjoitti...

Satoa ei enää tuu, on aika aloittaa linkoukset! Lapset menevät ilmeisesti isälleen viikonloppuna!! Eivät koko vkonlopuksi kuitenkaan. Että pientä helpotusta luvassa!
Jaana