15.7.06

päivän ilonaiheet

Enpä ole ehtinyt vielä saada mitään käsitöitä valmiiksi, mutta näytänpä mistä olen tänään iloinnut.
Sain eilen kolmannen laatikollisen mansikoita hilloksi asti. Koska viime talven aikana meni hilloa enempi kuin koskaan, tein sitä nyt myös enempi ja jouduin siksi turvautumaan jo ostopurkkeihin. Nättejä ovat nuo purkit, paljon kivempia kuin sekalainen kokoelma vanhoja kurkkupurkkeja.


Toinen tämänpäivän ilonaiheista on tämä:

Kierrätyspisteellä käydessäni bongasin metallinkeräysastiassa tämän kattilan ja pakkohan se oli sieltä mukaan dyykata. Täydellinen kattila värjäykseen! Vetoisuutta on jotain 10 litraa ja muoto on pyöreä ja laakea. Tähän saakka mitä kattilavärjäyksiä olen tehnyt, on pitänyt käyttää isoa ruokakattilaa. Tiedän toki ettei niitä värejä saisi elintarvikeastioissa keitellä, mutta kun ei ole ollut vaihtoehtoja. Vaan nyt on! Vasta kotiin tultuani tuli mieleen, että oliskohan tuohon löytynyt kansikin jos olis etsinyt. No olkoon, en viitsi uudestaan mennä katsomaan.
Mun äidilläni on muuten ihan samanlainen kattila, teki siinä aina juustoa kun siellä vielä oli lehmiä.

Tänään pitäisi siivota. Olen koko aamupäivän jo henkisesti valmistautunut imuroimiseen. Se on sitten tuskaisaa, mutta pakko se nyt on tehdä. Huomenna tulee vieraita ja edellisestä siivouksesta on jo useampi viikko aikaa. Eipä tarvi sitten koko lomalla enää imuriin tarttua kun nyt viitsisi...

Käsityörintamalla kesken on salomonin solmuilla huivi sinisestä Alpacasta. Edistyy tuskastuttavan hitaasti. Sitä kun ei voi tehdä samalla kun katsoo leffaa. Vaatii sen verran keskittymistä että leffa menee ihan ohi.

1 kommentti:

Tellu kirjoitti...

Ihana kuva mansikkapurkeista! Itse tehtyjä säilykepurkkeja ja mehupulloja on mukava katsella työpöydällä. Enkä siinä on jotain "alkukantaista": miehet metsästävät, naiset säilövät talven varalle.