29.7.06

reissu tehty, maailmaa nähty

Tuli sitten heitettyä tuossa kuluneella viikolla Lapin turnee josta on haaveiltu viimeiset 14 vuotta. Siis häämatka on ollut niin kauan vain suunnitelmissa eikä nytkään varsinaisesti toteutunut koska alkuperäisestä suunnitelmasta poiketen emme sitten Norjan puolelle saakka menneetkään. Oli siinä matkallakin jo sen verran nähtävää kun ei ole tullut aiemmin käytyä. Syy siihen miksei ole tullut aiemmin reissuun lähdettyä on yksinkertaisesti se, että nyt on ensimmäistä kertaa samanaikaisesti aikaa ja rahaa. Avioliiton alkuvuosina olimme työttömiä eli ei ollut rahaa. Sitten kun työelämään "pääsi sisälle", on ollut liian vähän aikaa. Nyt olemme ensimmäistä kertaa peräti 2 viikkoa yhtä aikaa lomalla isännän kanssa.
Reissu sujui siis ajelemalla ympäriinsä, pysähdyimme aina kun kohdalle osui jotain mielenkiintoista. Itäisin paikka jossa kävimme oli Kuhmo ja pohjoisin oli Sodankylä. Emme ole kovinkaan luontoihmisiä joten patikoimaan emme lähteneet muutoin kuin Ranuan eläinpuiston kiertämällä. Mieleenpainuvin omalla kohdallani taisi olla vierailu Kariniemen maatilalla jossa (yllätys yllätys!) kasvatetaan vuohia. Ostin tilan juustolassa valmistettua juustoa ja jogurttia, olivat tosi hyviä! Toinen paikka josta nautin, oli Artikum Rovaniemellä. Siellä näin minua kovasti kiinnostavia lappalaisia käsitöitä. Harmi vaan kun niitä ei saanut valokuvata.
Mutta teitä varmaan kiinnostavat lankaostokseni myös? Reissulla sain kulutettua reilut 2 kerää lankaa ja ostin 6 uutta kerää, eli plussan puolella olen 4 kerän verran. Lisäksi vielä kotiin tullessa odotti postissa tullut Ultsin värjäämä vyyhti.

Punaiset langat ostin Iisalmen kauppahallista ja kirjavat Katian Jamaicat löytyivät Kuusamosta Ateljee Taitoneulasta. Tuo Jamaica on täyttä puuvillaa, 3,5-4 puikoille. Sitä on yhteensä 200 grammaa. Jos jollakin on ehdottaa mitä siitä voisi tehdä ja/tai kuvia siitä tehdyistä jutuista, niin otan mielelläni vinkkejä vastaan.

Vuohikokoelmani karttui matkalla parilla esineellä.

Vasemmalla oleva puinen lautasliinateline löytyi sieltä vuohitilalta ja oikealla oleva hassun näköinen vuohi taas Iisalmesta lahjatavaraliikkeestä. Taustalla oleva vuohitaulu on huuto.netistä ja etualan pikkuinen muovivuohi saamastani synttärilahjasta. Lahjassa on myös vuohikirja mutta se ei nyt tullut kuvaan. Isännältä sain lahjaksi pari cd-levyä, kaverilta kaulakorun ja isältä saamani rahan sijoitin täydentämällä Savonia-aterinsarjaani.
Tekstiilikorttivaihdon synttärikortitkin ovat lähes kaikki tulleet, mutta odottelen vielä että viimeisetkin tulevat ja kuvaan sitten kaikki kerralla.

Koirulainen oli matkamme ajan hoidossa koirahoitolassa. Oli ihan eka kerta ja vähän huolestutti että miten siellä menee. Mutta olihan se siellä pärjännyt. Toimme sille tuliaisia Ranuan eläinpuistosta.

Lisko on tietysti muovinen ja vinkuu kivasti.

Paluumatkalla ehdimme vielä käväistä Kärkkäisellä. En ollut siellä aiemmin käynyt ja mulle oli kerrottu ettei se ole kummempi kuin Keskinen. Mutta olipas vaan mun mielestäni. Mitään kiinnostavia vaatteita siellä ei kyllä ollut, mutta askarteluosasto oli tosi laaja, käsityöosastollakin eri valikoima kuin Keskisellä ja hevostarvikeosasto oli paaljon parempi. Esim. ratsastushousuja oli montaa mallia ja olivat huomattavasti paremmin esillä kuin Keskisellä. Niitä en nyt kuitenkaan ehtinyt sovittelemaan, mutta käsityö- ja askarteluosastoilta tein hankintoja.

Vasemmalla pikakiinnitettävä ohut kirjontakehys joka sopii erityisen hyvin konekirjontaan. Yläreunassa kankaanpainoväriä, keskellä ryijyripustimia ja oikealla pari virkkauskoukkua ja yhdet sukkapuikot. Noista bambujutuista olen erityisen onnellinen, en ollut aiemmin edes nähnyt missään muualla kuin netissä noita virkkauskoukkuja. Ja sukkapuikkojen hinta oli alle puolet siitä mitä maksoin edellisistä saman kokoisista bambupuikoistani Taito-shopissa.
Kärkkäisen lankahinnatkin yllättivät, esim. Teddy Galaxy oli siellä alle kahdeksan euroa kun se Keskisellä on jotain 8.40. Muiden lankojen hintoja en niin hyvin muistanut. Yllätyin myös siitä että siellä oli bambulankaakin myynnissä, vaikka muuten valikoima olikin "vain" Novitaa.


Isäntä oli kuskina lähes koko matkan ja mulla viuhuivat puikot. Valmiiksi tuli kahdet sukat, pitäisi vielä päätellä niistä langanpäät. Jahka viitsin sen tehdä niin saan nekin kuvattavaksi.

2 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Viime kesänä kävin Kärkkäisellä minäkin. Olen sitä kaikille kysyjille kehunut. Ostin sieltä lankoja alehintaan Salsa taisi olla 3,30/kerä. samoin tuo askartelupuoli minua viehätti. Kyllä siitä tuli meidän perheen vakikauppa aina kun kuljemme siellä päin.

JaanaM kirjoitti...

Hei "salarakas"! Niinhän tuo naurattaa!!!! Äläkä pelkää, en paljasta sinua koskaan ;)