2.7.06

tuunausta ja koolailua

Pitkällisen jahkailun jälkeen sain aikaiseksi tällaisen farkkuhameen.

Löysin varastosta mistä lie kulkeutuneet farkut jotka nyt olivat vyötäröstä sopivan levyiset, mutta vyötärö itsessään oli ihan liian korkea. Päätin muuntaa farkut hameeksi, jolloin korkea vyötärö katoaa. Farkut olivat napilliset Lewikset, kuka tietää miten vanhat. Helman kanssa tuumailin hetken ja päädyin ompelemaan tuollaista kaarevaa koristeommelta ja sen alapuolelta vain leikkasin reunan ja rispaannutin pesukoneessa. Siitä lähikuva upotuksena.

Värjäilin tänään taas pitkästä aikaa lankoja Kool Aidilla. Vaikea sanoa tässä vaiheessa, tuliko onnistuneita vai vähemmän onnistuneita. Kun neuloo sukaksi niin sittenhän sen vasta näkee miten värit asettuu. Tässä vaiheessa tykkään eniten tuosta piparminttukarkin värisestä, siis puna-valkoisesta. Harmi vaan kun juuri se lanka on Woolia, joten ei siitä sukkia kannata tehdä.


Lopuksi muistutus huomisesta neuletapaamisesta. Seinäjoen seudun käsityönharrastajat kokoontuvat siis ma 3.7. Hyllykalliolla Pizzeria Rafaellossa klo 18. Mukaan ovat tervetulleita ihan kaikki, uudetkin neulojat. Ennakkoilmoittautumisia ei vaadita, kunhan ilmestyy paikalle. Kyseessä ei ole siis minkään yhdistyksen toiminta, eikä mitään osallistumismaksuja ole. Vietetään vain aikaa yhdessä käsitöitä tehden, esitellään valmiita ja keskeneräisiä töitä ja materiaaleja ym. Kokoontumisista tiedotetaan näin blogeissa ja eri keskusteluryhmissä/foorumeilla. Tapaamisten sopimista varten on oma yahoo-ryhmä joka löytyy osoitteesta: http://groups.yahoo.com/group/tikkuajat

4 kommenttia:

zeska kirjoitti...

Jos tuo piparminttu sattuu olemaan sitä vanhaa merinoista woolia niin siitä voi hyvin tehdä kotisukat, omani ovat kestäneet pari kertaa viikossa käytöllä jo reilun vuoden nuhjaantumatta :) (joskus jopa ulkosukkina kengissä jossa hankautuvat paljonkin)

Anonyymi kirjoitti...

Voi ihanuutta sinun lankojasi. Taas olet saanut kaunista jälkeä.
Jokohan minunkin pitäisi Jari Mäkeä lähetyä sähköpostilla? Mutta eihän mulla ole vielä niitä valkoisia lankojakaan.
kesäterveisin seijap

kuttu kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Tuo wool ei valitettavasti ole merinoa. Juuri ostin kaikki nämä langat kaupasta, eipä mullakaan varastot pullistele valkoisia lankoja. Valkoista itsessään kun tulee aika harvoin käytettyä.

Anonyymi kirjoitti...

heips. (: Minulla myös vanhat farkut työn alla, tulossa siis farkkuhame.. Mutta nyt on ongelmana että miten tuo etu- ja takasauma yhdistetään..? Ja millainen siitä tulee takaa..?

Terv. Sanna, pientä apua odottaen (: