24.8.06

kämmekkäät

Tässä ne nyt vihdoin on.


Taitaa kämmekkäät olla kuvaavampi nimi kuin kynsikkäät. Toteutin nämä virkkaamalla 2,5 koukulla Drops Alpaca -langasta. Alkuun tein 50 ketjusilmukkaa + 1 silmukka kääntymistä varten, sitten kiinteitä silmukoita 50, 1 ketjusilmukka kääntymiseen ja seuraava kerros kiinteitä silmukoita edellisen kerroksen takareunaan. Kun silmukan tekee siihen takareunaan aina, muodostuu pinnasta aaltomainen vvvvvv. Pinnasta tulee hyvin joustavaa, vaikka onkin tiivistä. Tein kerroksia 70, otin mitan niin että ylettyi ranteen ympäri venyttämättä. Sitten virkkasin aloitus- ja lopetusreunat yhteen ja jätin keskelle 20 silmukan pituisen aukon peukulle.
Nyt jos toiset tekisin, lisäisin pituutta aloittaessa ainakin 10 silmukkaa. Vaikka olisihan molempiin päihin voinut vielä virkata valmiina lisää, kuten oli niissä joista sain mallia neuletapaamisessa. Niissä oli rapuvirkkausta reunassa, mutta itse olen tyytyväinen reunoihin näinkin. Ensimmäisillä kerroksilla kannattaa muuten laskea tarkasti tehdyt silmukat että kappale pysyy varmasti saman levyisenä eikä lähde reunoista kapenemaan. Viimeisen kiinteän silmukan paikka kun on ihan reunassa.

Tuo kuva taas muistuttaa mua siitä, miten kamalan pitkät sormet mulla on. Muuten niistä tietysti on vain hyötyä, mutta sopivia sormikkaita ei usein löydy. Ostin tänään uudet ratsastushanskat talveksi ja XL-koko on hiukan tiivis. Mutta kun ei isompaakaan ole. Miesten sormikkaissa saattaisi riittää sormien pituus, mutta ovat sitten yleensä turhan leveitä.

Kyllä mun kärsivällisyyttä nyt koetellaan. Olen tällä viikolla odottanut joka päivä kahta asiaa; kansalaisopiston ohjelmaa ja jotain elonmerkkiä salaisesta neuleystävästäni. No, jospa huomenna. Tai ensi viikolla. *Minäkö kärsimätön?* ;D

Nämä kynttilät eivät selvinneet kesän helteistä...

4 kommenttia:

AnneV kirjoitti...

Hahhahaa! Kynttilät on tosiaan vähän ottaneet nokkiinsa lämmöstä. Belgiassa oli kuulemma kans heinäkuussa ihan hirveet helteet, kun mä olin lomalla ja kaverit kävi kastelemassa kukkasia. Tuikkukynttilät oli kans sillain pehmenneet, että sydän oli painunut sinne kynttilämassan sisään ja sitten kun ilmat vähän viileni, sinnehän ne myös jämähti. Joskus monta vuotta sitten mulla oli olohuoneen ikkunalla tosi paksuja Ikean kynttilöitä, jotka oli sulaneet ihan vinoiksi.

Anonyymi kirjoitti...

Kivat kämmekkäät! Paljonkos sait noihin Alpacaa menemään? Nurkissa kun pyörii yksi vajaa kerä...

-Maria

kuttu kirjoitti...

Kämmekkään painavat 46 grammaa, eli täydestä kerästä tulisi. Itse aloitin salomoninsolmuhuivista jäänestää jämäkerästä ja jouduin hakemaan sitten toisen kerän josta taas jäi jämät. ;)

Anonyymi kirjoitti...

Ok, kiitos tiedosta! :-)

-Maria