20.8.06

paitapainoa

Painoin tänään muutaman paidan.

Tein sabluunat kontaktimuovista. Tulostin tekstit tietokoneelta muovin paperipuolelle peilikuvana ja leikkelin auki kirurginveitsellä. Se olikin tuskastuttavin homma, kun noissa kirjaimissa oli tosi paljon kapeita "siltoja". Sitten liimasin sabluunat paitaan ja töpöttelin superloninpalalla kangasväriä. Tuo punainen landepaukku vähän levisi, kun näytti siltä ettei väri meinaa peittää ja laitoin sitä paksulti. Väri oli kyllä peittoväriä, mutta liian juoksevaa. Valkoinen väri oli paksumpaa ja se peitti hyvin ohuemmallakin kerroksella. Vaaleanpunaiseen sekoitin sitten valkoista ja punaista, vaikka olivatkin eri merkkisiä värejä.

Viime viikolla ostin itselleni tällaisen lelun.

Se on pienoisporakone mutta paketissa on paljon muutakin kuin poria. Esim. hionta-, kiillotus- ja jyrsinteriä. Mutta eniten varmaan poranteriä tulen käyttämään. Ajattelin että tämä olisi "kätevä monehen äkkinääsehen", kuten isäni sanoisi. ;) Vuohensarvia lähinnä on tarkoitus porailla. Sikäli mikäli saan niihin hommin taas joskus inspiksen.

Kansalaisopistot alkavat kolmen viikon kuluttua, eikä täällä vieläkään ole ilmestynyt ohjelmaa. Ei edes nettiin, vaikka sinne se ainakin viime vuonna tuli ennen painettua ohjelmaa. Mä en käsitä miksi sen ilmestyminen pitää aina jättää niin viime tippaan. Onneksi vatsatanssiope on omilla sivuillaan jo kertonut koska se alkaa. Saas nähdä sitten mitä muuta on tulossa ohjelmaan. Hiukan mua jänskättää saanko kaikkea haluamaani mahtumaan viikko-ohjelmaan. Ratsastustunnin siirsin jo perjantaille koska silloin ei yleensä ole mitään kansalaisopistossa.

Jonkin verran saatiin jo sadetta, mutta ei se vielä vesitilannetta parantanut. Eilen haettiin kuution säiliö, saa nähdä miten pitkälle sillä pärjätään.

Kynsikkäitä olen virkkaillut taas jonkin verran, nyt ovat saumojen kiinnittämistä vaille. Ehkä seuraavassa bloggauksessa jo sitten esittelykunnossa.

8 kommenttia:

Hahtuva kirjoitti...

Tosi siistin näköisiä paitoja! Millä sä liimasit sabluunat paitaan, jos saapi udella? :)

Meillä ilmestyi kansalaisopiston opinto-ohjelma eilen, mutta se oli hienoinen pettymys. Tuntui, että kursseja oli vähemmän kuin aikaisempina vuosina. Jotain uuttakin oli, koivurisukurssi, "koukutaan tekstiilejä" ja neulekonekurssi. Piirustuskurssi, jota olen käynyt, on näköjään lopetettu. Saa nähdä ilmoittaudunko johonkin vai en...

kuttu kirjoitti...

Siis kun tein ne sabluunat kontaktimuovista, niin siinähän on liima itsessään. ;)

Ultsi kirjoitti...

Siis voiko kontaktimuovia laittaa tulostimeen??

Meidänkään kansalaisopiston ohjelma ei vielä ole ilmestynyt, eilen just ihmettelin tilkkuopelle että mitähän se laatija oikein tekee kun ei ohjelmaa saa aikaseks. Tilkkutöihin menen ja bailatinoa jatkan jos ei aika ole muuttunut.

Tuo ihmekone ei ole Dremel vaan joku toinen merkki? Tollasesta minäkin oon miehelle puhunut mutta vielä ei ole ostettu.

kuttu kirjoitti...

Kyllä kontaktimuovi menee ihan kivasti tulostimesta läpi, tarvii vaan leikata A4 kokoinen pala ja tulostaa tietysti paperipuolelle ja peilikuvana.
Porakone on merkiltään Betax, Keskisen halpismerkkisiä vehkeitä. Maksoi 29 euroa. Mun mies sanoi että voi silläkin olla tuolle käyttöä...

Tellu kirjoitti...

Helposti saa siis tekstit koneelta (edellyttää tietysti sitä, että osaa käyttää konetta ja tulostaa peilikuvana, minä en varmaan osaisi) Mutta tuo kirurgin veitsi -vaihe onkin sitten se rasittavain, eikä siihen ole konetta. Meillä Poika tykkää erityisesti piirtää niitä omia tekstiä ja on tehnyt jo kolme japaniaiheista(musiikki)T-paitaa itselleen. Jos färiä laittaa liikaa, on vaarana, että tekstit murtuvat käytössä. Seulalla painettaessa pitäisi kuulema yksi veto riittää ja paikkaus pitää sitten tehdä erikseen. Odottelen malttamattomana kuvaa/tekstiä kämmekkeistä. Sain eilen kivan sukkaidean, yritän saada puikoille asti ennen neuletapaamista, saan sitten sulta taas neuvoja tarvittaessa, eikös? Pääsethän tulemaan?

seijap kirjoitti...

Tosi kivasti olet saanut nuo paidat tehtyä. Mulla ei varmaan kärsivällisyys riittäisi leikkaamiseen. Joskus tyttösenä noita sabluunoita kyllä tein paljonkin.

Minä en raaskinut ilmoittautua millekään opiston kurssille, kun vuorotteluvapaa korvaukset eivät kovin suuria ole. Tyttären ilmoitin pianotunneille.

ms psycho kirjoitti...

´Jännästi sovellettu tuo painohomma. Itse leikkaan aiheen/tekstin aina kalvolle. Josta tulikin mieleen että mulla on sabluuna vuohesta, kuttu muistaakseni. Sen saa pientä korvausta vastaan jos kiinnostaa. Sä olen kyllä jaksanut ahkeroida! Mun on pitänyt päivittää omaa blogiani mut ei vaan oo pystyny (jaksanu... pääsin töihin...)
:D ms psycho

kuttu kirjoitti...

ms psycho: kiitos tarjouksesta, kiinnostaa kovasti! Yritin lähettää sulle postia hotmailin osoitteeseesi, mutta tuli bumerangi joten et varmaan saanut viestiä. Joten voitko mailata mulle: seijap@hotmail.com