29.9.06

käsityökiireitä

Onpas taas pukannut kiireitä käsitöiden suhteen. Ja ihan itse aiheutettuja. Mikähän siinä on, että saan mahtavat ideat aina ihan viime tipassa ja sitten tulee kiire niiden toteuttamisessa?
Viikko sitten työkaveri vitsaili että miksen kudo hänelle sukkia. Kysäisin siinä jalan koonkin mutta en luvannut mitään. Mutta iski ajatus, että tottakai mun täytyy ne sukat tehdä läksiäislahjaksi kun kesälomittajana ollut työkaveri jää pois töistä. Tänään oli hänellä viimeinen työpäivä ja tällaiset saapassukat hän sitten sai.

Tein taas pitkästä aikaa oikein perinteisen kantapään. Musta kun ainakin tuntuu, että tuo perinteinen vahvistettu kantapää kestää saappaissa paremmin kuin tiimalasikantapää. Ja olihan se hyvä virkistää muistia sen suhteen.

Toinen hiukan myöhässä iskenyt idea oli ommella jotain hevosaiheisia juttuja palkinnoiksi ratsastuskilpailuihin. Kyseessä on pienet tallikisat, kisapäivä ensi sunnuntaina. Mietin ensiksi kassien ompelemista mutta kisojen järjestäjä vinkkasi että jotkin kukkarot voisi olla kivoja. Kun sitten viime lauantaina käväisin parissa kangaskaupassa, löysin sopivia vetoketjuja 10 sentillä kappale ja toisesta kaupasta heppakangasta. Lisäksi käytin vanhoja farkkuja ja jo aikaisemmin ostamaani heppakuvioista kangasta. Sain aikaiseksi 4 kukkaroa ja 6 penaalia. Ei jäänyt ompelu ihan viime tippaan vaikka vähän pelkäsinkin.Viime viikolla aloittelin neulomaan sukkaa yhdistelmästä Sisu + Alpaca. Olen vasta ensimmäisen sukan varren saanut valmiiksi. Todennäköisesti jatkan sitä nyt kun nuo edellä kertomani projektit tuli välissä tehtyä.
Kesken on myös salomonin solmut, mutta siitä en mitään ressiä otakaan. Nyt kun olisi jotain matkoja niin se sopisi hyvin matkatyöksi. No, viikon kuluttua on alustavasti suunniteltu Jyväskylän reissu, saa nähdä toteutuuko. Ja viikon kuluttua on myös Seinäjoen käsityömessut, vuoden kohokohta! ;)

Seinäjoen seudun neuletapaaminen on taas ensi maanantaina 2.10. klo 18 Hyllykalliolla Pizzeria Rafaellossa. Tervetuloa!

3 kommenttia:

Hannaliini kirjoitti...

Kerrassaan hienoja kukkaroita ja penaaleita olet saanut aikaan! Minä ainakin olisin parikymmentä vuotta sitten ollut aivan ihastunut, jos olisin saanut jonkun noista!

Tellu kirjoitti...

Mä tuun ensi kesänä teille lomittajaksi, olen nimittäin edelleen ilman sopivia villasukkia ;) Tai kyllä mä yritän saada ne tiimalasikantapääsukat puikoille nyt viikonloppuna, niin saa tarvittaessa apua sinulta sitten neuletapaamisessa, eikö vaan?
Vitsaileva työtoverisi on mitä ilmeisimmin(isokenkäinen)mies ja ei miehelle kyllä mitään tiimalasikantapääsukkia neulota. Viime talvena sain minäkin eräältä työtoverilta pyynnön neuloa hänelle pörrölangasta hupparin ja huppuun olisi vielä pitänyt tehdä korvat ;). Kiitin luottamuksesta, mutta kerroin puseron neulomisen olevan niin henkilökohtainen teko, että voin neuloa sellaisen vain poikaystävälleni.

Kangaskasa kirjoitti...

Hyvännäköisiä pussukoita! Ovat heppafaneille varmasti mieluisia. Kankaat näyttävät mukavilta.