17.9.06

ostoksia ja omppuja

Syksy pukkaa päälle toden teolla. Parina yönä on jo ollut pakkasta. Aamupalelussa mulle iski tarve saada pipo punaisesta Teddystä, kun sitä nyt on taas kaupoissa. Vaikka en tiedä yhtään koska sen toteutan, käväisin ostamassa jo langan valmiiksi. Samalla otin kaveriksi kerän mustaa Teddyä. Lisää lankaostoksia tein eilen, kun kävin tutustumassa käsityökeskuksen syksyn kurssitarjontaan. Sieltä mukaan lähti 4 kerää Sisua ja 1 Alpaca.

Tuli mieleeni, että josko kokeilisin neuloa Sisua ja Alpacaa yhdessä sukiksi. Onko kenelläkään kokemuksia? Sisussahan on vähän tekokuitua joten se antaisi kestävyyttä, mutta Alpaca voisi lisätä lämpöä ja samalla saisi sukista vähän paksummat.

Mulla on edelleen kesken punaiset sukat jotka aloitin jo ties kuinka kauan sitten. Torstaina otin sukankutimen mukaan ajankuluksi kun piti istua 2 tuntia labrakokeissa. Sain tehtyä tiimalasikantapäätä puoleen väliin, kunnes tajusin etten mitenkään muista miten se jatkuu. Oli pakko jättää kesken ja tarkistaa myöhemmin Ullasta miten se menikään. Ongelma oli se, että olin unohtanut kokonaan neuloa sen kokonaisen kierroksen väliin ennen tiimalasin toista puolta.
Vaan enpä malttanut olla aloittamatta uutta työtä. Oli pakko päästä kokeilemaan sny-paketissa saamaani bambuista virkkauskoukkua. Aloitin sitten virkkaamaan taas salomoninsolmuja, lankana Katian Jamaica jota kesälomareissulla ostin. Koukku toimii kivasti ja lankakin on ihan mukavaa. Lanka on mukavaa myös Meiramin mielestä, ja pentua pitää vähän väliä häätää pois sotkemasta. Noita violettisävyisiä säärystimiä tehdessäni Meirami järsi langan poikki. Ei tullut kehuja siitä...

Sain työkaverilta omppuja. Pudokkaita olen syöttänyt vuohille, mutta puusta kerätyistä päätin tehdä hilloa. En ole eläissäni omppuhilloa tehnyt vaikka siitä olen aina tykännyt. Nyt vasta tajusin ettei omppuja välttämättä tarvitse kuoria hilloksi tehdessä. Poistin siemenkodat ja paloittelin omput kuorimatta mehumaijaan jossa ne keittyivät pehmeiksi. Soseutin ne sitten käsin veivattavalla sosemyllyllä ja kuoret jäivät siihen. Sekoitin myös mehumaijaan kertyneen mehun hilloon ja keitin hillosokerin kanssa. Hyvää tuli!Tänään mulla on taas jänskä päivä. Menen ratsastusvaellukselle Lappajärvelle. Luvassa on useampi tunti ratsastusta. En ole tuolla tallilla ennen käynyt, mutta nettisivujen perusteella uskalsin retkelle ilmoittautua. Jos muistan ottaa kameran mukaan ja pystyn ottamaan kuvia, niin kerron myöhemmmin lisää.

3 kommenttia:

Salainen Neuleystävä kirjoitti...

Onpas herkullisen näköistä omppuhilloa!

Minulla on vähän sellainen tunne, että lähiaikoina saattaa siellä teilläpäin postilaatikko kolahdella: ;)

kuttu kirjoitti...

Oi että, kyllä tämä on jännittävää aikaa!!! ;D

Anonyymi kirjoitti...

Moi!
Omppuhillon teko on vielä tuotakin vaivattomampaa: myös siemenet jäävät siihen veivattavaan myllyyn. Koitas ensi kerralla! (Itse en ole vielä tänä vuonna jaksanut vääntäytyä hillon keittoon..)Pia