8.10.06

messuilua ja vähän muutakin

Onpas ollut kiireinen viikonloppu. Mutta mukavia menoja kaikki. Ensiksi perjantaina kävimme mieheni kanssa Jyväskylässä tekniikkamessuilla ja samalla piti tietysti käydä edes yhdessä lankakaupassa. Pikkulinnasta lähti mukaan 3 kerää lankaa; 1 Regia ja 2 Crazy Cottonia. Kuvassa takana olevat 2 kerää Ainoa sain viime viikolla eräältä nettiystävältä.


Lauantain vietin naistenpäivässä kuunnellen Saara Kinnusen luentoja. Mietin kovasti että kehtaanko ottaa virkkausta mukaan. Kehtasin, mutta etsin paikan takarivistä että luennoitsija ei ainakaan näe mitä teen. ;) Päivän aikana sain sitten vihdoin valmiiksi tämän huivin.


Lankana Katian Jamaica jota ostin pari kerää kesälomareissulla. Tähän kulutin vain toisen kerän eli 100 grammaa. Lanka on puuvillaista ja aivan ihanan pehmeää kaulaa vasten. Väreihinkin olen tyytyväinen. Virkkasin tämän siis salomoninsolmuilla ja työvälineenä oli sny-paketissa saamani bambuinen virkkauskoukku.

Ja lisää valmista. Nämä sukat valmistuivat eilen illalla. Yhdistin näissä Sisu- ja Alpaca-lankoja ja on ihan arvoitus miten ne jatkossa käyttäytyvät. Kestävätkö kulutusta ja muistanko olla heittämättä niitä pesukoneeseen muun pyykin sekaan... Joka tapauksessa sukat tuntuvat mukavat pehmeiltä ja neulos on napakkaa kun tein 3 mm:n puikolla. Kantapäissä ja kärkikavennuksissa sain testata uusia eebenpuisia puikkoja jotka toimivat hyvin. Kiitos niistäkin sny:lle!

Langankulutuksesta en ihan tarkkaa määrää osaa sanoa, mutta Alpacaa oli varattuna kerä ja Sisua kaksi kerää, molempia jäi hieman yli, Sisua enempi. Neuloin siis molempia lankoja yhtä aikaa. Koska ne olivat saman värisiä, ei valmiista neuleesta erota lankoja erikseen.

Tänään oli sitten vuorossa Seinäjoen käsityömessut. Olin paikalla jo pian messujen aukemisen jälkeen eikä ruuhkasta ollut tietoakaan. Vasta pois lähtiessä oli väki lisääntynyt ja parkkipaikat täysiä.
En ole varmaan koskaan selvinnyt näin vähillä messuostoksilla! Tarjontaa toki oli, mutta tällä kertaa oli budjetti aika tiukka ja päätin ostaa vain sellaisia mitä ei todellakaan malta jättää ostamatta. Ja päätin että tilkkukankaita en nyt osta enkä edes kunnolla katso, koska niitä kaapit pursuaa.
Tällaisia ostoksia tein:

Takana pari pyöröpuikkoa (á 3 euroa) Vuorelmalta, valkoinen "kangas" on veteen liukenevaa viseliiniä Varpa-Loomsilta. Takana rulla punaista samettilankaa, myyjä taisi olla Lappajärven Värjäämö mikäli oikein muistan. Sen edessä helmikuppi ja pari rullaa helmilankaa Helmimeristä. Helmimerin osasto olikin mukava yllätys, kun en tiennyt odottaa että se olisi messuilla mukana. Mutta pettymys vähän oli, kun "miljoonalaatikosta" oli tietysti parhaat helmet jo tässä vaiheessa messuja lähteneet. Mutta eipä siis haaskaantunut rahaa helmiin!
Jotain muutakin ostin, mutta koska ne menevät lahjoiksi, en ottanut niitä kuvaan mukaan.

Messuilla oli myös ihan oikeita eläviä alpakoita. Olivat samasta paikasta kuin Farmarissa näkemäni ja samoja alpakkalankojakin oli tarjolla. Hipelsin mustaa alpakkalankaa, mutta sain oltua ostamatta, kun en keksinyt mitä siitä tekisin. Farmarista ostamani pari kerää ovat nekin vielä marinoitumassa.

Ulkona sataa vettä! Nämä kauan kaivatut sateet ovat tehneet tehtävänsä eli meidän lähteessä on taas vettä. 1,5 kuukautta ehdittiin olla tuontiveden varassa. Mutta antaa nyt sataa vaan, ei ole liian märkää vieläkään.

6 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Saaran luennoilla olen ainakin minä uskaltanut neuloa. Olemme jopa utelleet käsitöistä kun on kutimeni huomannut.

Tellu kirjoitti...

Kivan näköinen tuo huivi ja sopivan kokoinen. Ja sukat tietysti ovat täydelliset. Addin puikot jäivät minulta huomaamatta, olivatpa edullisia.

june kirjoitti...

Upea tuo huivi! Muutenkin kun sun töitä katselee niin tekee mieli itsekin uskaltautua kaivamaan virkkuukoukku tai kutimet esille, vaikka koulun käsityötunneilta onkin jäänyt vähän kammo :)

Anonyymi kirjoitti...

Onko tama sinulle tuttu? :) Hannis
http://www.youtube.com/watch?v=M6ZjMWLqJvM

kuttu kirjoitti...

^ Onhan se tuttu. Monta kertaa pitänyt jo katsoa ja aina vaan naurattaa. Näytin sen jopa työkavereillekin, jotka ovat miehiä ja heistäkin se oli hauska.

Hahtuva kirjoitti...

Aivan ihana huivi. Täytyypä itsekin uskaltautua kokeilemaan salomoninsolmuista jotain vastaavaa... Olen tänään menossa lankakauppaan, katsotaan mitä tarttuu mukaan. :D