18.10.06

ylläripaketti

Bongasin Langankuluttajan blogin kävijälaskurista tasaluvun ja sain tällaisen yllätyspaketin.

Paketista löytyi 2 kerää valkoista Kid Mohairia, kerä 7 veljestä Jättiraitaa (joka pääsi jo puikoille), useampi pussi helmiä, rulla helmilankaa ja vielä 4 silmukkamerkkiä. Suuret kiitokset Langankuluttajalle!

Muistui tässä mieleen, että en ole vielä linkannut oman arvontani voittajan blogiin, jossa on kuva lähettämästäni paketista.

Tänään ompelin häthätää vähäsen. Aloitin neljän tekstiilikortin sarjaa, mutta vasta yhden tein valmiiksi asti. Pohja tulee kaikkiin samanlainen, mutta muuten teen jokaisesta oman yksilön. Tein siis pohjan yhtenäisenä. Joku joskus kysyi kommenteissa kiemuratikkauksista ja nyt muistin ottaa kuvankin kun ompelu oli vasta vaiheessa.

Tässä kangas on kiinnitetty ensin liimaharsolla tukihuovalle, jolloin se pysyy hyvin paikallaan. Ompelukone on ihan tavallinen, mutta siinä on vanutikkaus-paininjalka. Parsinjalan nimelläkin tuo kulkee. Koneesta lasketaan syöttäjän hampaat alas ja kangasta liikutetaan käsin. Paininjalka laskee alas yhtä aikaa kuin neulakin, ja nousee ylös neulan kanssa. Silloin kangas on täysin vapaa ja sitä voi liikuttaa. Tasaiset kiemurat vaativat jonkin verran harjoittelua ja hyvää keskittymistä. Aluksi on vaikeuksia tehdä pyöreitä kaaria ja säilyttää tikkien pituus sopivana. Sen verran jännittävää ja tarkkaa tuo tikkaus on, että siinä saa nopeasti hartiansa jumiin. Mutta mukava sitä on kuitenkin silloin tällöin pieniä pintoja tehdä. Päinvastoin kuin normaalissa ompelussa, kannattaa ommeltavaa kappaletta liikutella mieluummin takaa eteenpäin. Näin valmiit ompeleet ovat hyvin näkyvillä eikä tule niin herkästi ommeltua niiden päälle. Samoin pystyy paremmin suunnittelemaan "reitit", että ei ompele itseään umpikujaan. Tämä siis siinä tapauksessa että haluaa tehdä tuollaista kiemurapolkua. Samalla tekniikallahan voi toki tehdä vaikka mitä vapaita kuvioita, esim. sydämiä, kukkia, ympyröitä tai jopa kaunokirjoitusta. Suosittelen siis rohkeasti kokeilemaan!

4 kommenttia:

Kangastuksia kirjoitti...

Millaista lankaa käytät tikkaamiseen? Onko se ihan tavallista synteettistä koneompelulankaa vai jotakin erikoisempaa?

kuttu kirjoitti...

Tuossa kuvan tikkauksessa on Aurifil-merkkistä liukuvärjättyä konekirjontalankaa. Konekirjontalangoissa on mukava, kiiltävä pinta, joten nykyään tikkaan useimmiten niillä. Mutta käytän tarpeen mukaan lankoja, välillä ihan tavallisia lankojakin ja välillä puuvillaisia liukuvärjättyjä lankoja. Esim. ison peiton tikkaukset joita en halua niin näkyviksi, saatan tehdä tavallisella ompelukonelangalla. Paksumpi puuvillalanka taas sopii tikkaukseen jonka haluan näkyvän hyvin.

Meri kirjoitti...

Kiitos !!! Mun (vm-82) ompelukoneessa on parsinjalkakin ... etsin äsken sen manuaalin esiin ja löysin ohjeet sen käyttöön. En ole koskaan kokeillut ennen... wau !

Outi kirjoitti...

Kysymäsi leikkuualusta maksoi 3,90.. ei paha hinta mun mielestä:)