19.11.06

kuvia, kuvia

Tässä tulee kuvameemin tuloksia. Jotenkuten sain toteutettua kaikki ehdotukset, joitakin sain yhdistettyäkin samaksi kohteeksi.
Heti ensimmäinen oli vaikea, Kristan ehdottama salaisuus. No se on tässä, tai siis laatikon sisällä. Laatikko itsessään on tapettipaloilla päällystetty kenkälaatikko. Mutta enpä kerro enempää, koska sitten se ei enää olisi salaisuus!

Krista ehdotti myös jotain "noku" -juttua, oliskohan se sitten tämä. Siis myös Tiinan ehdottama keittiö. Noku kukaan ei viitsi pitää sitä siistinä... Noku se remontti on vielä vähän kesken. Noku ei voi laittaa verhotankoa ennen kuin on laatoitettu ja ja ja.


Kristan ehdottama ylpeys oli myös vaikea juttu, mutta ehkä se on sitten tämä Tiinan ehdottama rakkain tilkkutyöni. Se on vanhoista flanelleista tehty parisängynpeitto. Iso ja painava, mutta olen tyytyväinen itseeni että sain sen joskus tehtyä.


Tohveli ja Tiina ehdottivat molemmat vuohia. Sattui tänään hyvä, lämmin ulkoilupäivä niin sain kuvattua laitumella. Vasemmalla on Emma, takana kivellä Nelli, keskellä Pinja ja oikealla Essi.


Seijap halusi nähdä rakkaimman paikkani ja paikan jossa neulon mieluiten, ne taitavat olla yksi ja sama. Tässä on siis meidän sohva... öh, sellaisena kuin se nyt on. Sohva siellä alla on, vaikka sängyltä tuo pahasti näyttää. Aikanaan kun koira tuli meille ja nukuin sen pentuajan sohvalla, hankin siihen tuon patjan. Koira kasvoi isoksi, mutta patja sai jäädä levitetylle sohvalle. Näin mahdutaan molemmat isännän kanssa siinä vierekkäin röhnöttämään, nojaillaan tuota seinää vasten ja siksi tuo epämääräinen tyynyröykkiö. Tilkkutäkki vetäistään aina jalkojen päälle. Sohvan toisessa päässä on tietokoneen näyttö, josta sitten katsellaan dvd-elokuvia. (telkkaria meillä ei olekaan)


Tohveli halusi nähdä näkymän pihatieltä. En ollut ihan varma kumpaanko suuntaan. Pihasta poispäin näkyy vain kylätie, muutama mänty ja lato, joten ehkä tämä pihakuva on parempi. Vasemmalla siis tupa, oikealla aitta ja keskeltä näkyy navettaa.


Tässä ompelupöytäni, SeijaP:n toivomuksesta. Juuri nyt se on suhteellisen siisti, koska jouduin vähän raivaamaan tuon tilkkutyön ompelua varten. Nurkassa haukottelee Speedy, se on käsinukke. Pöydän alla näkyy myös lankavarastoni, siis nuo vaaleat muovilaatikot. Pöytä sijaitsee tupakeittiön nurkassa, otin tuon keittiökuvan tämän pöydän edestä.


Tohveli halusi nähdä kangasvarastoni. Tässä ovat kangaskaappini. Ne ovat oikeasti osa keittiökaapistoja, tuon nurkkakaapin vasemmalla puolella on jääkaappi joka näkyy keittiökuvassa. Jotain taustakankaita ja vanuja löytyy myös eteisen kaapista. Mutta onneksi kukaan ei halunnut nähdä meidän eteistä! Siellä on täysi kaaos nyt kun naulakkokin meni rikki ja nojaa seinää vasten.


Tuo ylpeysteema jäi vähän vaivaamaan. Oikeasti kun olen ylpeä miehestäni, joka on esim. tehnyt tuon keittiön kokonaan itse. Mutta eihän se kuvaan suostu. ;) Tuon kangaskaapinkin teki toivomuksieni mukaan niin, että yhdessä laatikossa on silityslauta. Juuri nyt se ihana mies on korjaamassa autoani.

Vaikka tämä bloggaus on jo kilometrin pituinen, laitan vielä tähän nämä kuvat eilen valmistuneesta vauvanpeitosta.

Ei ole koskaan vielä tikkausvaihe vastustanut niin paljon kuin tässä. Lanka katkeili vähän väliä (konekirjontalanka), jokaiseen paksumpaan saumankohtaan tuli hyppytikkejä ja neulakin katkesi kerran. Ja sitten kun olin muka saanut tikkauksen joka kohdasta tehtyä, huomasin että reunan ylimääräistä kangasta oli kääntynyt alle ja mennyt tikkaukseen. Eikun purkamaan. Hiukan tuli itsekseen juteltua...

Valmista peittoa käännellessä löytyy vielä korjattavia paikkoja tikkauksesta. Siis niitä hyppytikkejä. Ehkä olisi pitänyt ommella hitaasti ja rauhallisesti että niiltä olisi välttynyt. Mutta en oikein osaa, tätä kiemuratikkausta teen aina kaasu pohjassa että kiemuroista tulisi tasaisia eikä kulmikkaita.

9 kommenttia:

seijap kirjoitti...

Kiitos kun sain käydä kylässä. Ihanan näköinen koti.
Tuo viimeisin tilkkutyökin taas niin ihana.

minde kirjoitti...

Ihana tuo vauvanpeitto ja mä olen kade sun kangasvarastosta! :D

Tellu kirjoitti...

No, nyt tuun kateelliseksi minäkin. Ja mitä silloin tekee pohojalaanen: menee ja hankkii itselleen paremman ja isomman, siis tässä tapauksessa enenmmän ompelutarvikkeita (vaikka enhän mä paljon ompelua harrastakaan). No, nyt tuli aivan sekava kommentti. Oikeastaan mun piti sanoa, että mahtavat käsityövarastot ja ompelutilat sinulla, kyllä keplaa harrastaa.

TiinaV kirjoitti...

Kiitos kyläilystä! Vuohet ovat tosi söpöläisiä (meillä koko päivä räntää ja vettä ettei edes lenkille viitsinyt lähteä jäisille/loskaisille teille liukastelemaan...). Ihastelin myös molempia tilkkupeittoja, molemmissa on tosi kauniit värit.

päivi kirjoitti...

Kivannäköinen koti teillä. Tosi vaivan olet nähnyt vauvanpeiton tikkauksessa. Messuilta ostin yhden konekirjontalankarullan ja Rimtekin setä sanoi, että konekirjontalanka kannattaa laittaa kiertämään myötäpäivään, ettei lanka katkea. Minä ainakin olen laittanut aina toisinpäin ja lanka on katkeillut. Ajattelin seuraavan kerran kokeilla vinkkiä.

Vanilla kirjoitti...

Mä oon oikeesti vähä järkyttynyt tosta sun kangasvarastosta:D

tohveli kirjoitti...

Kiitos kuvista! Teillä on hyvin kodikas tunnelma! Ai että tuo kangasvarasto sai hyvälle tuulelle. Siihen on käytetty aikaa ja vaivaa että tuollaisen saa aikaiseksi ;)

Salainen Neuleystävä kirjoitti...

Hei Ystävä!

Onpas sinulla komea kangasvarasto!

P.S. Viimeinen paketti lähtee Postin mukaan tänään...

Marja-Leena kirjoitti...

Aivan ihana se miljöö. Iso tupa, kodikasta ja kotoista. Mullakaan ei ole noin paljon kankaita, siis kauppaan....