4.11.06

ompelua

Kuluneen viikon käsityöni ovat painottuneet ompelun puolelle. Sain viimein otettua itseäni niskasta kiinni ja aloitettua vauvanpeiton jonka tekemistä olen suunnitellut jo jonkin aikaa. Tällä kertaa tein oikein ohjeen mukaan, enkä sävellellyt omiani. Malli löytyy Rosemary Wilkinsonin kirjasta Helpot ja kauniit tilkkutyöt.

Sain päällisen valmiiksi, joten edessä on ehkä ikävin ja hankalin vaihe, eli tikkaaminen. Taustakangaskin on vielä etsimättä, mutta uskon että varastosta sopiva löytyy. Muutenkin olen tyytyväinen siihen, että sain kangaskokoelmistani valittua kankaat tähän, eikä tarvinnut lähteä kauppaan. Päällisen koko on noin 85x100 cm. Tikkaamista en ole vielä edes suunnitellut.

Toinen, pienempi ompelujuttu oli taas yksi synttärikorttivaihdon kortti. Samaa sarjaa kuin edellinen, mutta tässä on eri värinen sydän ja tikkaukset ja lisänä sydämen muotoiset haaraniitit.


Yhtä sukanvarttakin aloittelin kun leffaa katsoessa ei voinut jouten olla. ;) Kokeilin loppukesästä Kool Aid -värjäämästäni langasta, mutta siitä tuli aika hassu. Odotin että siihen tulisi raitoja epämääräisessä järjestyksessä, mutta varresta muodostuikin muuten punainen, mutta yhdellä sivulla meni aaltoileva sininen kuvio. En vielä tiedä mikä sen kohtalo tulee olemaan, mutta nyt se ainakin saa jäädä odottelemaan.

Peppi-sukat ovat käytössä osoittautuneet mitä mainioimmiksi. Paitsi että ne ovat lämpimät, niissä on myös sellainen hyvä puoli, että ne pysyvät hyvin jalassa vaikka vetää kumisaappaasta. Normaalivartiset villasukat kun tahtovat siinä vaiheessa jäädä kumppariin. Näin toimivaa sukkaideaa ei kannattane jättää vain yksiin sukkiin... ;)

Ensi maanantaina 6.11. klo 18 on taas Seinäjoen seudun neuletapaaminen, paikkana on Pizzeria Rafaello's Hyllykalliolla. Tervetuloa!

5 kommenttia:

Vanilla kirjoitti...

Maanantaina nähdään!

Mulla ei oo mitään mukaan otettavaa työtä, apua:)

seijap kirjoitti...

Siunattua pyhäinpäivää sinulle. Olen juuri kotiutunut iltakirkosta.

famu kirjoitti...

Ei tuo tilkkupeitto kovin helpolta näytä,mutta helppoahan se tietysti on hänelle,joka osaa.Itse olen tehnyt tilkkutöitä melko vähän.-Kaunis peitto.-Katselin aikaisempia postauksia ja löysin pari "kierrätyskassia" eli kissanruokapusseista ja kahvipusseista tehdyt.Mitä yleensä käytät kahvamateriaalina?Itse teen kahvikasseja ommellen ja punoen,enkä oikein tykkää pussimateriaalista kahvoina.

kuttu kirjoitti...

Teen isojen kahvipussikassien kahvat n2,5 cm leveästä nailonnauhasta, niistä on ihan kiva kantaa painavaakin kassia. Ihan pienien kahvipussikassien kahvat olen tehnyt pussista leikatusta ja 3 kerroin taitetusta suikaleesta. Kun sen leikkaa poikittain avatusta pussista, siinä riittää pituuskin eikä tarvitse jatkaa.
Sen kissanruokakassin kahvat taas ovat paksua puuvillanyöriä ja keskellä muoviletkunpala jonka läpi nyörit menee. Tuollainen toimii vain aika pienessä kassissa, isompaan pitänee kehitellä jotain muuta.

päivi kirjoitti...

Kauniit värit olet valinnut vauvanpeittoon. Tähdet tulevat kivasti lomittain näkyviin. Pitäisi minunkin tehdä vauvanpeitto heti, kun tiedän kumman merkkisen vaavelin siskoni pyöräyttää.