13.11.06

pääkallopipot

No niin, arvaahan sen jo otsikosta miten mun kävi. Tilkkutäkki ei ole edistynyt pätkääkään, mutta jotain muuta olen saanut aikaiseksi... Siis nämä pipot, jotka ajattelin antaa lahjaksi sukulaispojille. Itse en tuosta pääkallokuviosta tykkää ollenkaan, mutta koska se tuntuu olevan nyt nuorison suosiossa niin siksi tein. Ja lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, tuo Valoville näyttää kivalta mustan langan kanssa. Koska en onnistunut löytämään täsmälleen itselleni sopivaa ohjetta, kehittelin oman poimimalla parhaat palat sieltä täältä. Liikkeelle lähdin Novitan Talvi 2006 malli nro 76 piposta ja Nice Factorin pääkallopiposta.

Pääkallopipo
Lanka: 7 veljestä n. 45 g, kuvioon Valovilleä muutama metri
Puikot: 4 mm lyhyt pyöröpuikko ja sukkapuikot kavennusvaiheessa

Luo 96 silmukkaa ja neulo niillä 8 kerrosta 2 oikein 2 nurin joustinta. 9. kerroksella aloita eteen tuleva sileä osuus seuraavasti: neulo 2o 2n joustinta 40 silmukkaa, sen jälkeen 18 silmukkaa oikein, sitten kerroksen loput 38 silmukkaa 2n 2o joustinta. Jatka seuraavat kerrokset samalla tavalla, kunnes sileän osan korkeus on 24 silmukkaa (tai haluamasi kuvion korkeus). Neulo sen jälkeen taas kaikilla silmukoilla 2o 2n joustinta, kunnes pipon korkeus venyttämättä on n. 16 cm. Aloita kavennukset neulomalla koko kierroksen ajan kaksi vierekkäistä nurjaa silmukkaa nurin yhteen. Neulo 3 seuraavaa kerrosta 2o 1n. Seuraavaksi kavennetaan koko kierroksen ajan neulomalla kaksi vierekkäistä oikeaa silmukkaa oikein yhteen. Neulo 3 kerrosta 1o 1n. Kavenna taas koko kerroksen ajan neulomalla koko ajan 2 oikein yhteen. Neulo yksi välikerros koko ajan oikein ja kavenna vielä viimeinen kerros neulomalla koko ajan 2 oikein yhteen. Lopussa on jäljellä 12 silmukkaa. Katkaise lanka ja pujottele neulalla lanka kaikkien silmukoiden läpi. Kiristä ja päättele hyvin.
Etupuolen sileään osaan voit kirjoa joko silmukoita jäljitellen tai ketjusilmukoilla vaikka omistajan nimikirjaimet. Kuvan pipojen pääkallokuvio on Nice Factor -blogin kuviosta mukailtu, kuvion leveys on 16 s ja korkeus 19 s.

7 kommenttia:

Tellu kirjoitti...

Tulipas niistä tosi makeet pipot, varmaan pojat tykkäävät. Ja kiitos pipon ohjeesta.
Pärvöötin sen isovelipipon alun ja tein Smartista uuden (meni vaan yksi kerä) joudun tekemään kavennukset pariin kertaan, kun pipo oli 2 cm liian korkea. Korjauksen jälkeen siitä tuli kuulemma tosi hyvä (turhia kehuja ei täällä jaella), joten loppu hyvin. Tuolla sun ohjeella voisin tehdä pipot siskonpojille, jos ehdin.

Ultsi kirjoitti...

Hieno pipo! Meidänkin lapset vois tykätä tollasista (mutta äiti ei).

Hannaliini kirjoitti...

Tosi hienot pipot! Itse tein myös pääkallopipon eilen, mutta mun pääkallot eivät näytä yhtään noin ystävällisiltä! Itse asiassa mietin, uskallanko sukulaispojalle pipoa edes antaa, vai suuttuuko hänen äitinsä, kun tein niin kamalan näköiset kallot... Kuvia löytyy blogistani luultavasti myöhemmin tänään, vielä en ole pipoa kuvannut... Kaikenlaisiin ongelmiin sitä neuloessa törmääkin...

TiinaV kirjoitti...

Voi Kuttu! Mie jo arvelin, että sinä olisit Salainen Neuleystäväni! Sain tänään pakettisi, tai ilmoituksen vasta, paketti pitäisi vielä hakea postista (malttamattomana...). Kiitos paljon ihanista yllätyksistä, joita olet lähettänyt!

marsu kirjoitti...

Kivan pipon teit. Hyvä kun ohjeesta on jotain apua toisillekin :-)

routa kirjoitti...

kivat pipot, miltähän näyttäis jos silmien kohdat olis punasella tehdyt. ihanaa että joku vielä käyttää sanaa pärvööttää, sitä kun kaikki eivät ymmärrä (entinen poholajaanen kyllä)

Anonyymi kirjoitti...

Tommoseen tahon! :)
Ostin jo langatkin, aivan upea! :)
Kiva kun on ohje :)