8.11.06

saapassukat

Tulipa taas tehtyä sukat. Lankana tälläkin kertaa 7 veljestä, tummanharmaata ja raitoina valkoista ja tummanpunaista. Tein taas perinteisen kantapään ja pitkät varret, koska näitä pidetään saappaissa. Sukat eivät tule tällä kertaa itselleni, mutta koska kokoeroa oli vain yksi numero, oli aika helppo saada sopivan kokoiset.

Ensimmäinen sukka tuli valmiiksi maanantain neuletapaamisessa (jossa oli oikein mukavaa!), ja eilen tunsin pakottavaa tarvetta aloittaa toisenkin sukan. Ja niinhän siinä kävi, että lintsasin jumpastakin ja neuloin vain sukkaa koko illan. Maltoin sentään mennä nukkumaan, vaikka vähän jäi vielä tekemistä täksikin illaksi. Mutta nyt ne ovat sitten valmiit. Kädet kyllä nyt muistuttavat, että eilisen pituisia neulomissessioita ei kannata usein pitää...

Vaikka oikeasti mun olisi kyllä pitänyt keskittää tarmoni tähän.

Peitontekele on nyt siis kiinnitetty hakaneuloilla. Minähän en harsi koskaan. Nuo hiukan kaareviksi taivutetut hakaneulat ovat oikein passeleita harsimisen korvaamisessa. Tässä paketissa on siis alimpana peiton tausta, välissä vanulevyä ja päällä tuo tilkkuosuus. Seuraava vaihe olisi tikkaaminen, ja se tässä nyt tökkii. Haluaisin tehdä vapaata konetikkausta, mutta en ole koskaan näin isoon työhön sitä tehnyt. En siis ole varma osaanko tehdä tarpeeksi siistiä jälkeä, ja siksi tikkausinto antaa nyt odottaa itseään.
Vaikka oikeasti haluaisin saada peiton pian valmiiksi. Aion antaa sen lahjaksi (siis jos se onnistuu...), ja onnitteluvierailu siirtyy ja siirtyy siihen saakka.

Mutta mitä tekeekään mun aivoni? Suunnittelevat jo seuraavia neuleita. Kävin ostamassa taas kerän 7 veikkaa, Valovilleä on kerä ennestään. Pipoja ajattelin. Katsotaan nyt, mitä tästä seuraa...

7 kommenttia:

Tellu kirjoitti...

Kyllä niistä tulikin upeat sukat, oikein perinteiset suomalaiset villasukat!
Tänään tuli konkreettisesti huomattua, miten nopeasti ne pienet neuletyöt valmistuu. Eilen hain sitä Smartia ja tänään illalla neuloin pipon muutamassa tunnissa.

Anonyymi kirjoitti...

Onpa ihanan näköinen tähtipeitto. En minäkään harsi. Hakaneula on hyvä keksintö.

Ei sitä vapaavarsitikkausta varmaan opi muuten kuin opettelemalla. Jos sinulla on pelit ja vehkeet, niin anna huristaa vain. Voithan pitää välillä tuumaustaukoja, jos alkaa aivan hirveästi hirvittää. : )

Kivat sukat. : )

möhönasu kirjoitti...

Kaunis tilkkupeitto! Hakaneuloja minäkin käytän - laiska, kun olen :)

Anonyymi kirjoitti...

Kivalta näyttää tuo peitto! Kyllä mäkin käytän tilkkutöissä pelkkiä hakaneuloja, harsiiko joku oikeasti?

seijap kirjoitti...

Upeat saapassukat. Nuo värit ja raidoitus olivat onnistuneet tosi hyvin. Tilkkupeitosta tulee upea.

Rocking_Psycho kirjoitti...

Voi tajuton, mieletön määrä hakaneuloja! Öh, mulla on paljon vähemmän hakaneuloja per neliöcm.... ja ihan hyviä ja 'krymppäämättömiä' tilkkupeittoja on tullut!!!!!! Joten sulla ei varmaan oo mitään pelkoo vaikket oo harsinut!!!!! ps. ehkä saan viikolla 46 kuvan mun hienosta jussipaidasta jota oon käyttäny KOKO syksyn ja syystalven (se punavalkea)!! Terkkuja vuohille T: Rocking Psycho

tilkku kirjoitti...

Heips, Täkin alla! Aloitin Tilkku-blogin "Tilkku" vapaa-tikkaus-harjoituksilla. Kannattaa ajella koetilkkua ensin, ennenkuin menee suuritöiselle tilkkutyölle. Tikkaus on ihan helppoa pienen harjoittelun jälkeen. Tuleepa kaunis täkki!