16.12.06

joulua odotellessa

Tilasinpa sitten itselleni joululahjan. Se saapuikin jo, enkä tietenkään malttanut olla avaamatta. Paketissa oli puolisen kiloa issikkalankaa. En ollut sitä aiemmin livenä nähnytkään, mutta netistähän sitä löytyy kaikkea ihmeellistä. Langassa on 30 % islanninhevosen karvaa ja 70 % lampaanvillaa. Langan on valmistuttanut Rella Vinur, valmistaja on Pirtin Kehräämö. Tällä hetkellä langan hinta on Rella Vinurilla 6 €/100 g, mutta hinta ilmeisesti nousee vuodenvaihteessa.

Lanka tuoksui lampaalle ja on yllättävän karkeaa. Sukiksi sitä ajattelinkin, mutta en edes suosittelisi tuota esim. kaulaliinaan tai pipoon. Sukissa se karkeus ei niinkään haittaa, voihan niitä pitää toisien sukkien päällä. Issikankarvat antavat langalle paitsi karheutta, varmaankin myös kestävyyttä. Lankaa oli tällä hetkellä kahta eri ruskeaa, tilasin tummempaa 3 vyyhteä ja vaaleampaa raitoja varten yhden vyyhdin. Etiketissä oli langalle pesuohje ja sen mukaan pesin vyyhdit. Lampaanhaju väheni ja kai lanka puhdistuikin. Vyyhdit ovat vielä kuivumassa, joten en ole päässyt testaamaan neulomista.

Mutta yhden pipon taas neuloin. Käytin sukista jääneitä Sisu -lankojen jämiä. Neuloin yhtä aikaa sinistä ja kirjavaa lankaa nelosen pyöröpuikolla. Silmukoita oli aloituksessa 92, ja tein 2o 2n joustinta koko matkan. Ihan kivasti sopii päähän ja on vähän paksumpi kuin 7 veljestä -langasta tekemäni.


Kävin tänään hiukan ostoksillakin. Matto-Lammilla oli nyt peräti -50 % ale, joten pakkohan sieltä oli jotain investoida. Sieltä lähti mukaan 3 vetoketjua ja 3 rasiaa pitkiä nuppineuloja. Kankaista löysin paprikakuvioista tilkkutyökangasta ja punaista paksumpaa puuvillaa. Punaisesta voisi joskus tulla jokin laukku.

Sinisen tilkkutyökankaan ja heppakankaan löysin Eurokankaan laarista. Heppakangastahan mulla oli jo aiemminkin, mutta koska se meni lähes kaikki kukkaroihin ja penaaleihin, halusin sitä lisää.

Kamerasta löytyi myös kuva viimeisistä tilkut-listan synttärikorttivaihdon korteista. Näissä on huopasydämien lisäksi reunoissa Teddy-lankaa.


Päässä on muhinut jo hetken aikaa haave jussikuvioisista polvisukista. Tänään sitten niitä aloitin Janne -langasta. Mutta ei tullut polvisukkia, ei. Kun olin saanut kuvion tehtyä ja yritin vetää vartta jalkaani, täytyi vain todeta että ei mahdu. Kuviokohta siis kiristää sen verran ettei mene pohkeen paksuimpaan kohtaan. En viitsi alkaa purkamaan, joten teen varsista nyt vaan matalammat.

3 kommenttia:

Kukka-75 kirjoitti...

Mulle ihan uusi juttu tuo issikkalanka. En oo koskaan kuullut =0
Issikat muuten on kyl tuttuja, ihania.
Tosi nätti tuo pipo =)

Taiska kirjoitti...

Poikkesin vain toivottamaan sinulle oikein hyvää joulua!

Sini kirjoitti...

Olipas hauska tämän blogisi kautta saada tietää tuollaisesta issikkalangasta. Täytynee varmaan issikkafanina sitä tilata ja tehdä jotain.