30.12.06

joulun jatkoa

Joulunpyhät sitten oli ja meni. Oli ihan kiva joulu, sai rentouduttua ja tehtyä sitä mitä olin suunnitellutkin. Hiukan tuli tietysti syötyä liikaa, mutta eiköhän se tästä taas tasaannu.
Sain neulottua yhden sukan, mutta pari sille on vasta tekeillä. Valmiiksi saakka sain pari ompelujuttua. Ne ovat vaihtoon meneviä laukkuja.
Ensiksi tein samettilaukun, mallin otin Suuri Käsityölehdestä 11-12/2006. Muokkasin kaavaa hiukan pienemmäksi ja lisäsin laukkuun läpän. Läppään tein koristeluja käyttämällä apuna taikakangasta. Ostin sitä palasen Varpa-Looms:n osastolta käsityömessuilta. Nyt vasta ekaa kertaa testasin. Ripottelin siis sametille hiukan punaista huovutusvillaa, Kitten Mohair -lankaa ja kultaista ompelulankaa syheröksi. Sitten laitoin taikakankaan päälle ja ompelin kiemuroita sekä punaisella langalla että kultalangalla. Ja lopuksi ompelin myös muutamat paljetit.

Sen jälkeen huljuttelin kangasta vedessä niin että taikakangas katosi ja lopputulos näytti tältä:

Sametin ompeleminen oli oudokseltaan yllättävän vaikeaa, enkä ollut ihan täysin tyytyväinen lopputulokseen. Tässä laukku valmiina etu- ja takapuolelta.


Samaan syssyyn valmistui sitten myös pörriäispussukka. Tein aiemmin itselleni samanlaisen, mutta tähän suurensin kaavaa 20%. Pussukassa oli kuvanottohetkellä sisällä 100 g lankakerä.


Keskiviikkopäivän olin töissä, mutta torstain ja perjantain pidin pekkasvapaata. Torstaipäivä kuluikin sitten kaupungilla aleostoksilla. Moni muukin oli lähtenyt kaupoille ja ruuhka oli sen mukainen. Ei kuitenkaan kiristänyt hermojani, kun jätin autoni parkkiin ja kävelin ympäri kaupunkin. Rahaa kului ja hyviä ostoksia tuli tehtyä.
Pari kuukautta sitten näin K-Kengässä hassut kengät ja siitä lähtien olen niistä haaveillut. Hinta hiukan hirvitti, mutta kun kengät aina vaan mieltäni vaivasivat, kävin katsomassa josko niitä vielä olisi. Olihan niitä, ja ostin vaikka eivät olleet alennuksessa.


Ja joululahjoista sen verran, että parhaan joululahjan sain joulun jälkeen. Se on tässä:

Ompelukoneeni oli lainalla, ja sain "vuokrana" näin upean käsintehdyn risupukin! Olen tosi onnellinen tästä! Meirami-kisu on tuossa ihmettelemässä, että kukas tämä on. ;)

5 kommenttia:

Tellu kirjoitti...

Voi, miten hieno laukku, tahtoo ehdottomasti nähdä livenä, samoin sen taikakankaan, jos sitä vielä on jäljellä. Ja kengät on myös makeet, sopivat hyvin "farkkutytölle"
Vähän jää vaivaamaan, mitä kaikkea multa jää löytämättä, kun jätän tänä vuonna Aleet väliin.

Hyvää uutta vuotta !

kangaskasa kirjoitti...

Molemmat laukkusi ovat todella upeita!! Minua jäi kiinnostamaan tämä taikakangas - mitä se on ja miten käytetään? Hienoa jälkeä olet sen kanssa saanut!

seijap kirjoitti...

Taikakangas laukkuun ihastuin minäkin.
Siunattua alkavaa vuotta 2007!

kuttu kirjoitti...

Taikakangas näyttää kuitukankaalta ja sen idea on siinä, että se katoaa kastuessaan. Tuossa tekemässäni laukussa se siis mahdollisti sen, että pystyin ompelemaan kankaalle asettelemieni lankojen ja villan päältä ilman että ne siirtyvät paikaltaan. Taikakangasta voi käyttää myös niin, että laittaa alimmaiseksi taikakangasta, sen päälle neulelankoja miten haluaa ja sitten toinen kerros taikakangasta. Siihen ommellaan sitten päälle ompelukoneella ja kun koko homma kastellaan, häviää taikakangas ja jäljelle jää vain langat joita koneompeleet pitävät kasassa. Tulee siis pitsimäistä pintaa esim. huiviksi. Taikakankaasta on ollut esittelyä Mallikerta-lehdessä, viimeisimmässä oli ohje pitsimäisiin sydämiin joita voi tehdä taikakankaan avulla.

JaanaM kirjoitti...

Ikinä kuullutkaan tuosta taikakankaasta...
Mutta aivan ihana laukku!!! *kuolaa*

Hyvää uutta vuotta!