4.2.07

porkkanapipo

Vielä ehdin pipoviikkojen aikana tehdä yhden pipon, isäntä sanoi tätä porkkanapipoksi.

Lankana on Lanett, jonka ostin jo viime keväänä tätä pipoa varten. Mulla kun on oranssi huppari jonka kaveriksi kaipasin silloin pipoa, mutta tekemättä se silloin jäi. Nyt aloitin tämän torstaista neuletapaamista varten. Mulla oli ja on edelleen kesken sukat issikkalangasta, mutta sitä kudinta ei voi kuvitellakaan ottavansa mukaan kahvilaan, koska siitä lentelee karvoja niin kovasti. Tuli sitten mieleen tämä lankakerä, ja pipo pääsi torstaina hyvään alkuun. Valmiiksi sen sain eilen, kun pystyin neulomaan sitä pari tuntia autossa istuessa. Aloituksessa oli 136 silmukkaa, neuloin 2o 2n joustinta 2,5 mm:n pyöröpuikolla.

Eilinen autossa istuminen johtui siitä, että kävimme isännän kanssa Kauhajoella. Kävin ostamassa sieltä vanhan satulan, josta aiomme yrittää tehdä satulatuolia. Pitäisi vaan keksiä jostain siihen sopiva jalka.
Kun kerran Kauhajoelle saakka mentiin, niin pitihän sitä kehittää jotain muutakin asiaa samalle suuntaa. Ei liene vaikea arvata, missä tuli sitten poikettua... Tapion kaupassa tietysti. Ei mulla sinne mitään asiaa ollut, mutta ajattelin että jospa siellä olisi uutta paksumpaa alpakkalankaa, josta on puhuttu. Mutta ei niitä ollut vieläkään, ovat kuulemma olleet tulossa jo joulusta lähtien. Ostokseni jäivät siis hyvin hillityiksi, ainoastaan 3 kerää. Tuo Ibiza oli mielenkiintoinen uutuus, ja kun löytyi kivaa farkunsinistä, niin ostin vaikka en tiedä mitä siitä tekisin. Langassa on 40% puuvillaa, 35% pellavaa ja 25% akryylia. Eikä ollut hinnalla pilattu, 100 g kerä maksoi 3,90.

Fritidsgarnia ostin pienen kerän. Olen haaveillut tekeväni tossut, mutta mulla ennestään oleva 100 g vyyhti ei taida yksistään riittää, siksi siis ostin vähän lisää.
Yleissilmäys uusiin lankoihin ei ollut omaan silmääni kovinkaan houkutteleva. Väriskaalani kun on kovin rajoittunut, silmää miellyttää vain punainen, farkunsininen, musta ja oikein värikkäät sekoitukset. Kevätlangat taas olivat yleisilmeeltään haaleita ja pastellejakin. Ehkä mä olen sitten enempi talvi-ihminen värien puolesta.
Kauhajoelta löytyi myös isäntää kiinnostava käyntikohde, Isojoen konehalli. Ihan noin vaan vinkiksi, jos joku muukin yrittää houkutella miestään sinnepäin. ;)
Edit: korjasin linkin.

Torstaisen neuletapaamisen mainitsikin jo. Tällä kertaa olimme ensimmäistä kertaa uudessa paikassa, Cafe Framessa ihan Seinäjoen keskustassa. Paikka oli hyvä, tarjoilut paremmat kuin entisessä paikassa ja kahvikin kuulemma oikein juotavaa. Itselläni ei ollut kameraa mukana, mutta Tellun blogista löytyy kuvia tapaamisesta. Jatkossa tapaamiset ovat siis siellä joka kuukauden 1. torstai klo 17 eteenpäin. Tervetuloa uudetkin!

7 kommenttia:

kangaskasa kirjoitti...

Tykkään tuosta porkkanapipostasi!

Sia kirjoitti...

Ompa pirtsakka pipo, sievä!

seijap kirjoitti...

Pipo on ihanan oranssi.

Konehallin linkki ei toiminut.

kuttu kirjoitti...

Kiitos kaima, korjasin tuon konehallin linkin.

Betty Boop kirjoitti...

Ihana oranssi pipo! Olen etsinyt tuon väristä oranssia lankaa, varsinkin puuvillalankaa. Millä ohjeella olit muuten tehnyt Muoriskalle sen oranssin pipon, sekin oli hieno! Mitä lankaa olit käyttänyt siihen?

catarina kirjoitti...

olen neulonut puseron tuosta sinisestä Ibizasta, kiva neuloa, mutta neule venyy ja leviää. käytin 3½ puikkoja, olisi saanut olla kai pienempi numero.Käytössä kiva, ei nyppyynny ja on lämmin, mutta ei kuuma, kuva on jossain touko kesäkuun postauksessani..

kuttu kirjoitti...

Betty; tein sen Muoriskan pipon jo viime talvena, löysin ohjeen silloin Hempukan blogista. Tein useamman pipon samalla mallilla, lankana oli äidiltä saamani vanha täysvillalanka (suoraan kehräämöltä ostettua). Sinnepäin-ohje löytyy vanhasta blogimerkinnästä: http://tilkkutakinalla.blogspot.com/2006/02/vihre-kissapipo.html

Catarina: kiitos vinkistä! Jos Ibiza-neule venyy, niin ei kannattane siitä sukkia suunnitella. ;)