26.3.07

saapastelua

Ostin toissa viikolla uudet tallisaappaat ja niitä varten piti sitten toki tehdä uudet saapassukat. Halusin paksut sukat ja siksi tein Isoveli Colorista. Sukista tuli oikein käyttökelpoiset ja olen niitä jo pitänytkin.

Saappaat eivät ehkä ole ihan katu-uskottavaa mallia, eikä väri ole lemppareitani. Mutta saappaiden salaisuus onkin niiden turvallisuus; ne pitävät varpaani suojassa vaikka jättäisin jalkani hevosen kavion alle. Jo alkuvuodesta etsin turvakumppareita, mutta silloin lähdin merta edemmäs kalaan. Kävin kyselemässä isomman kaupungin maatalouskaupoista, eikä siellä ollut minun kokoani. Toisesta kaupasta luvattiin tilata ja soittaa sitten kun tulevat. Sitä soittoa ei vaan koskaan tullut. Pari viikkoa sitten tajusin, että valmistaahan noita turvakärkikumppareita Sievin jalkinekin ja niinpä löytyi jälleenmyyjä työpaikkakunnaltani ja hyllyssä oli heti sopivaa kokoa. Olen ollut tosi tyytyväinen näihin "lantapiikkareihin".

Hevostelu tuntuu lähes karkaavan käsistä. Olen ollut neljänä perättäisenä päivänä tallilla ja nytkin kieltämättä tekisi mieli mennä... Ratsailla en ole ollut näinä päivinä kuin kerran ja kerran kärryttelemässä. Muuten olen vain tehnyt kaikkia tallihommia ja viettänyt aikaa tallikavereiden kanssa. Sunnuntaina olimme isommalla porukalla kannustamassa kahta tallin tytöistä ratsastuskisoissa. Menomatka kuluikin rattoisasti, kun otin sukankutimen mukaan. Sain tehtyä pitkän varren kantapäähän saakka. Näinkin yllättävästi voi kaksi ihan erilaista harrastusta yhdistää. :)

3 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Mitenkä mä saisin yhdistettyä liikunnan ja käsityöt, lenkille lankakerä taskussa vain olisko muita ideoita? Vois mennä suorittamisen puolelle tuo lenkkeily kutimen kanssa.

kuttu kirjoitti...

No ensiksi tulee mieleen, että kuntopyörää polkiessa vois ainakin kutoa... ;)
Ja muistatkos Sukkasillaan-kirjasta vanhan kuvan, siinä nainen kutoo kävellessään. Juoksulenkillä voisi olla vähän hankalampaa...

Barbro kirjoitti...

Heppailu ja neulonta on aivan yliveto yhdistelmä. Kun neulonnasta hartiat jumittuu niin ratsastus ravistaa ne taas auki. Ihan pakko on kyllä päästä välillä vaan tekemään tallitöitä ja hengailemaan heppojen kanssa. Issikoitten kanssa kun on mukava hengailla laitumellakin. Aina ei tarvii ratsastaa.