20.3.07

selityksiä...

Tulipa siinä sitten yli kahden viikon bloggailutauko ihan ennalta varoittamatta. En ole kovin syvällisesti analysoinut mikä sen aiheutti, mutta arvelen että osasyy oli liian rankka paluu töihin loman jälkeen.
Käsityöt jäivät siis tyystin pariksi viikoksi. Ihan loman lopulla ehdin vielä neuloa nämä pipot valmiiksi, mutta sen jälkeen olen tarttunut puikkoihin vasta viime lauantaina.

Oikealla se pipo josta piti tulla saparopipo, mutta ei sitten tullutkaan. Se on kaksinkertaista merino-Woolia. Keskellä ruskea pipo isännälle, sen tein tuosta edellisen bloggauksen Mandarin Fiestasta. Ja niistä Sisu-langoista tein tuon kirjavan pipon. Siinä on siis kaksinkertainen lanka; toinen kirjavaa ja toinen punaista. Olen tykännyt kovasti aiemmin tekemästäni Sisu-piposta, joten siksi tein toisen samanlaisen mutta eri värisen. Jokohan pipot tälle talvelle riittäisi?

Sunnuntaiaamuna kävimme isännän kanssa hankikävelyllä. Aamusta hanki vielä kantoi ja oli todella kirkasta kun aurinko paistoi ja yöllä oli satanut vähäsen uutta lunta. Tässä Mila haistelee kevään tuoksuja.


Vuohetkin ovat saaneet jo ulkoilla. Pian pitäisi ottaa urakaksi karsinan tyhjääminen. Vuohillahan on kestopehku, eli täytettä kertyy koko talven ajan ja keväällä sitten tyhjätään kaikki pois. Kestopehku on talvella paitsi helppo, se myös lämmittää jonkin verran, kun alimmat tavarat alkavat palamaan.

Tässä Nelli. Tuosta näkee millaisessa aidassa vuohet pysyvät, jos pysyvät... Tästäkin aitauksesta on siis karattu moninaisia kertoja. Voi ryömiä verkon ali, tai kiskoa reijän verkon pään kiinnityskohdista. Vain mielikuvitus on rajana siinä, miten vuohet karkailevat...

Hevostelurintamalla olen sen sijaan ollut ahkera. Olen rampannut tallilla harva se päivä ja sunnuntaina pääsin opettelemaan kärryajelua. Nyt osaan valjastaa ja ohjastaa, tässä mennään ensimmäiselle harjoitusajolle. Kuvan otti Iida Hynnilä.

Oli niin kivaa, että käytiin sitten vielä toisellakin, vähän isommalla hevosella ajelemassa. Ja nyt on hirveä hinku päästä uudelleen... ;)

1 kommentti:

Siniset Silmukat kirjoitti...

Ajaminen on kivaa! Itsekin sain viime keväänä harjoitella tätä jaloa taitoa . Mikä mukavampaa kuin köpsötellä hyvän kaverin kanssa rauhallinen pitkän pitkä lenkki!