1.6.07

kutunjuustoa!

Tässä, olkaa hyvä!

Innostuin taas pitkästä aikaa kutunjuustoa tekemään. Ensiksi tein tallin nyyttäreille lomaviikolla, sitten ihan muuten vaan ja nyt on juuri tulollaan juusto josta aion osan raastaa sämpylätaikinaan. Ja sen taikinan teen tietysti heraan.
Tuo juusto on jotenkin sellaista, että siihen kyllästyy, siksi mulla on ollut pitkä tauko juustonteossa. Vaikka maitoa on tullut koko ajan. Nyt kun on kesä niin Nellin maidontuotanto on lisääntynyt ja parin-kolmen päivän maidoista tulee jo ihan mukava juusto. Talvella kun tuotos jäi alle litraan päivässä, ei oikein viitsinyt edes alkaa keräämään maitoa. Siitä kun siis vain 1/10 tulee juustoa, eli oikeastaan 3 litraa vähemmästä ei viitsi juustoa edes tehdä.
Työkaveri suositteli mulle paistettua halloumi-juustoa ja hyvää se olikin. Mutta huomasin että paistettu kutunjuusto on ihan yhtä hyvää! ;)

Istutin sitten kesäkukkiakin. Onneksi ehdin ottaa kuvan, tämä näky oli nimittäin mennyttä jo kahden päivän kuluttua.

Vuohet siis kävivät pistelemässä tuon dhalian partoihinsa ja orvokkejakin revittiin niin että yksi piti istuttaa uudelleen. Pata on tien puolella taloa, eikä vuohia vapaana ollessaankaan päästetä sinne menemään. Nyt vaan oli isäntä unohtanut vahtia kun oli traktorihommissa pihalla ja tietysti vuohet käyttivät tilaisuuden hyväkseen.

Ihan vähäsen olen ommellutkin. Pienensin yhtä ponin ötökkäloimea. Tässä se on vielä pienentämättä, mutta ompelin siis takapuolen päälle poikittaisen sauman, niin että loimi lyheni peräpäästä.


Ja taas yksi kahvipussikassi.


Viime lauantaina tehtiin aika urakka ja uusittiin vuohien aitaus. Samalla sitä suurennettiin. Ensiksi siis purettiin vanha aitaus pois, laitettiin uudet tolpat ja osittain vanhaa verkkoa ja osa uutta. Ei vaan ole halpaa lystiä tuo aitaaminen. Mutta nyt on vuohet aidassa pysyneet eivätkä ihan heti karkaa!

2 kommenttia:

Barbro kirjoitti...

Vou mikä avaruusheppa..... munkin pitää hankkia tai itse asiassa jo hankin tuommoisen hupun hepalleni. Toivottavasti se suostuu pitämään sitä päässään.

Vanilla kirjoitti...

Minulle on tainnut käydä Sayssa samoin kuin sinulle Sny:ssä :( Olen kuullut "ystävästäni" viimeksi huhtikuun 13pv. Harmittaa näin lievästi sanottuna.