19.6.07

kyllä mä vielä joskus jotain...

...saan valmiiksikin. ;)
Käytiin viime lauantaina Iisalmessa, siellä oli joku vanhojen koneiden päivä ja isäntäähän ne kiinnostaa. Olihan siellä mullekin nähtävää, bongasin mm. talutusratsastuksessa olleen ponin ja matkoilla tietysti monia heppoja laiduntamassa.
Otin matkalle mukaan sen samaisen salomoninsolmuhuivin jonka kuvittelin jo jäävän ufoksi. Siinä vaivihkaa huivi sitten valmistuikin.

Lankana on samettilanka, jota ostin Seinäjoen käsityömessuilta viime syksynä. Lankaa on iso kartio eikä se edes näyttänyt vajuvan vaikka tämän huivin tein. Lanka on mukavan pehmeää, mutta lenkkien veteleminen tihkeästä langasta oli aika raskasta. Tässä vielä lähikuva solmuista.


Muistaakohan kukaan, kun mulla jäi viime syksynä yksi sukka kesken langan loppumisen takia? Mistään sitä lankaa ei löytynyt enkä nyt niin epätoivoinen ollut, että olisin lähtenyt tilamaan sieltä mistä sitä ostin.
Nyt kun Iisalmessa kerran käytiin, niin poikkesin siinä samassa kaupassa katsomassa, josko lankaa vielä olisi. Kauppa oli siis Iisalmesta käsin ja sijaitsee kauppahallissa. Hyllystä en lankaa löytänyt, mutta alekoristapa löytyi yksi kerä! Samasta korista löytyi myös 2 kerää sinistä Lyric-puuvillalankaa. Ja olipa hyvä kun ostin nekin, kotimatkan ratoksi sain sitten aloittaa virkkaamaan siitäkin salomoninsolmuja. Vaikka koukku oli vähän liian suuri, niin eipä tuo lopputuloksessa mitään haittaa.


Niitä punaisia, kesken olevia sukkia en ole vielä kaivanut esiin. Jossain tuolla röykkiöiden alla ne ovat, puikotkin on niissä kiinni. Sain silloin jossain paketissa lyhyet bambupuikot ja niiden sukkien kärkikavennukseen ne sitten jäivät kiinni kun se lanka loppui. Eipä ainakaan tarvi nyt miettiä, että minkähän kokoisilla puikoilla sitä tuli tehtyä.

Kuntoiluprojektista sen verran, että sunnuntaina kävin ekaa kertaa kuntosalilla ja nyt on mahalihakset niin kipeät ettei oikein yskiä voi kunnolla. No, tiedän ainakin jotain tehneeni... Nyt kun vaan sais otettua itseään niskasta kiinni ja saisi käytyä pian uudelleen.

5 kommenttia:

Heidi kirjoitti...

Kiva huivi tuli:)

seijap kirjoitti...

Huivi on kaunis. Mekin ollaan joskus käyty niillä Koljonvirran traktoripäivillä. Paljon on kaikkea, mutta enemmän ne meillä kiinnostavat isäntää ja lapsia.

Sipi kirjoitti...

Nätti huivi-ja tuota teidän isännän rengas viritelmää en olis ikinä osannut arvata mutta nyt kun näki sen valmiina niin luulen kyllä nähneenikin jossain tuollaisen :)
Hyvää Juhannusta teille!

Barbro kirjoitti...

Vau... mä olen kerinnyt yhden langan vyyhdiltä ja odottelen tässä, että koukku alkais tekemään salomonin solmuja, mutta ei se vain ala. Siinä se vain jököttöö kerässä kiinni. Pitäisiköhän sitä avittaa?

Tellu kirjoitti...

Sinulle on haaste blogissani ;)