8.7.07

"häämatkalla"

Tulipa taas reissattua. Emme olleet siis omalla häämatkalla, vaan isännän lapsuudenystävän häissä Elimäellä.
Koska reissu olisi ollut melkoisen rankka yhtenä päivänä tehtäväksi, päätimme yöpyä matkan varrella. Otimme molemmat töistä vapaapäivän ja niin pääsimme jo perjantaina matkaan. Ystäväni hoiti Nellin lypsämisen perjantai-iltana.
Suunnistimme ensiksi Lahteen, jossa käväisin parissa hevostarvikeliikkeessä. Horzelta tein matkan parhaan löydön, nämä ratsastushousut.

En ole koskaan ennen raidallisia edes nähnyt, ja näissä oli raitojen värissä vielä punaista. Mutta ennen kaikkea ne olivat halvat vaikka ovatkin merkkihousut. Kun näitä sovitin, totesin kyllä heti että ero halpishousuihin joita mulla on ennen ollut, on ihan huomattava. Housujen normaalihinta näkyi olleen 136 euroa ja nyt ne maksoi vain 40 euroa.
Matkaa jatkoimme Kouvolaan, jossa käytiin myös vähän kaupunkia katselemassa, mutta koska oli jo ilta, emme ehtineet kaupoissa kierrellä.
Majoituksen olin varannut meille Luumäeltä Tuhannen tarinan talosta. Ihan vaan nettisivujen perusteella sen varasin. Heillä näkyi olevan eläimiä ja ratsastustakin tarjolla, joten eipä asiaa sitten kauaa tarvinnut miettiä. Huoneemme ikkunasta oli näkymä ponilaitumelle, mikäs sen ihanampaa! Ja lauantaiaamuna pääsimme ratsastustunnille (ei tosin niillä poneilla, vaan ihan hevosilla) ja se meni kivasti.
Reissu jatkui sitten häihin Elimäelle ja matkan varrelle tuli sattumalta Novitan tehtaanmyymälä Korialla. Mitään sieltä en kyllä ostanut, mutta tulihan nähtyä.
Häät olivat oikein mukavat. Hääpari oli pukeutunut 50-luvun tyyliin ja hääpaikkana oli morsiamen kotimaatila. Ympäristö oli ihanan vehreää ja pihapiiri ja hienosti hoidettu puutarha oikein viihtyisä juhlaympäristö.
Juhlien jälkeen lähdimme kotimatkalle ja päivä ehti vaihtua jo sunnuntain puolelle ennen kuin ehdin iltalypsylle. Piti oikein ottaa lypsykuvakin, kun harvoin tulee kynnet näin lakattuina lypsettyä. :) (siis isäntähän tämän kuvan otti)


Ja reissussahan tuli istuttua autossa tuntikausia, joten jotain ehti tällä kertaa valmistuakin.


Tässä siis huivi salomoninsolmuilla, lankana Lyric. Mullahan on ennestään lähes saman näköinen huivi Alpaca-langasta, mutta valitettavasti se kutittaa kaulaani. On siis jäänyt pitämättä ja tarvitsin taatusti kutiamattoman huivin, joka sopii farkkutakin kanssa. Lyric-lanka on 100% puuvillaa ja tuntuu mukavalta kaulassa. Käytin tähän huiviin kaikki 2 kerää eli yhteensä 100 grammaa.

Tänään oli tallilla esteratsastuskisat ja olin siellä lippunaisena. Annoin siis ajan ottajalle merkin aina kun kilpailija ylitti lähtö- ja maalilinjan. Aamusta päivä oli tosi sateinen, mutta sade muuttui onneksi pilvipoudaksi kilpailun alkaessa. Kumpparit olivat silti kentällä tarpeen. Kisa sujui kivasti, kukaan ei edes pudonnut selästä. Kyseessä oli vain pienet harjoituskisat, joissa oli yhteensä 16 lähtijää.

4 kommenttia:

Barbro kirjoitti...

Mikä löytö nuo housut!!!! Salomonin solmu on kyllä vienyt sinutkin.. minä en oikein osaa edes aloittaa muita kuin noita solmuhuiveja... niihin voi sitten tehdä virityksiä omiansa..toi lypsykuva on kyllä huippu!

Lankavuori kirjoitti...

Heips! Taisin bongata jokunen viikko sitten sinut Tapion kaupasta? Ostit vaaleaa merinosilkkiä vyyhdin? En ollut ihan varma tunnistuksesta, niin en rohjennut juttusille :)

kuttu kirjoitti...

En ole Tapion kaupassa käynyt kuin viimeksi joskus talvella, joten on ollut sitten joku toinen. :)

barbro kirjoitti...

Hei! Mulle joku laittoi viestin, että juttuja lissee...... ajattelin, että on jo sua ihan ikävä, että "juttuja lisää, please!"