22.7.07

kuluvaa ja kulumatonta aikaa

Niin se aika kuluu, vaikka tuntui ettei kulukaan. Blogia en ole ehtinyt päivittää, mutta loman alkamista sai silti odotella. ;) Ja nyt se kesäloma sitten alkoi!

Mutta aloitanpa kertoilemisen viime viikonlopusta. Sunnuntaina kävimme Stundarsissa. Se on Vaasan lähellä Sulvalla oleva museokylä, olemme joskus ennenkin siellä käyneet, mutta tällä kertaa siellä oli oikein toimintaakin. Siellä oli käsityöläispäivä ja esillä oli monia vanhojen käsityötaitojen taitajia. Harmi vaan kun muutamat joilta olisin kysellyt tarkemmin, olivat ruotsinkielisiä. Ja oma ruotsinkielen taitoni on niin ruosteessa ettei kommunikointi oikein onnistunut. Mutta katselua ei kielimuuri häirinnyt! Kuvasinkin ihmisiä töidensä ääressä, mutta koska en ilman lupaa voi toisista ihmisistä kuvia laittaa, niin laitan vain tämän yhden mielenkiintoisen näköisen keinutuolinmaton lähikuvan. Tekniikka on ihan outo minulle, mutta veikkaan että virkkaamalla tämä on tehty.


Torstaina meillä oli taas Seinäjoen neuletapaaminen ja paikalla oli mukavasti väkeä. Ilta sujui oikein rattoisasti ja sain melkein valmiiksi sukat. Melkein johtui siitä, että olin vahingossa ottanut väärän kokoiset puikot mukaan ja työni tyssäsi kärkikavennuksiin. Pikkupyöröllä kun siis sukkia neulon, niin tavallisia sukkapuikkoja käytän vain kantapäässä ja kärkikavennuksissa.
Mutta tuli ne sukat sitten lopulta valmiiksikin. Lankana on KIP-päivänä ostamani Gjestal Nagano ja laitoin sen kaksinkertaisena että sain paksut ja värikkäät sukat.

Kuvassa myös perjantaina tekemäni ostos kotikylän markkinoilta. Ne ovat Sievin jalkineen turvakärkiset lenkkarit, tallihommiin tietysti. Niiden pohjat eivät ole täydelliset ratsastamiseen, mutta muuten ovat tallilla kävellessä paljon mukavammat ja vilpoisemmat näin kesällä, kuin varsinaiset ratsastuskenkäni.

Eilen reissasimme Kauhajoella. Pääkohteena oli Lauhanvuoren kansallispuisto. Ja kun reitin sai valittua niin että kuljimme Tapion kaupan ohi, niin pitihän siellä poiketa. Mitään ei toki ollut tarkoitus ostaa mutta...

Mukaan tarttui siis Novitan uutta 7 veljestä Kantria kerä ja sitten noita Fabel-lankoja useampi kerä. Ne olivat edullisia ja värejä oli tosi paljon, ihan tuli valinnan vaikeus ja siksi niitä nyt sitten tuli ostettua vaikka en ole ollenkaan varma tuleeko mun enää noita ohuita sukkalankoja neulottua.

Viime viikot on tullut ahkerasti katseltua säätiedotuksia. Meillähän on nuo vuohet jotka tarvitsevat kuivaheinää ja sitähän ei saa tehtyä kun sataa. Nyt on heinät kaadettu, kun oli muutama päivä poutaa luvassa. Tiistaille näkyy kuitenkin jo sadetta, saa nähdä ovatko heinät huomen illalla kuivia. Jos ovat, niin sehän tietää heinätöitä josta on kyllä romantiikka kaukana. Yksi sadekin jo laskee heinän laatua ja useampi sitten jo pilaa. Seivästämään ei aleta. Jos omat heinät menee pilalle, niin sitten on vaan hankittava ostoheinää. Meidän kulutusmäärällä sekään vaihtoehto ei ole kohtuuttoman kallis.

Ja sitten tietysti hevostelukuulumiset! ;) "Oma" talli on nyt lomalla ja olemme vierailleet parilla muulla tallilla. Viikko sitten käväisimme Nurmossa Hevosfarmilla. Talli on ihan uusi ja paikka oli mukava, hevoset myös. Mutta verenhimoinen paarmalauma saalisti paitsi heppoja myös ratsastajia ja himmensi siis ratsatuksen iloa.
Kauhajoen reissulla kävimme Kainaston ponitallilla. Se olikin veikeä paikka, niin isot laumat poneja ettei meinannut silmiään uskoa. Sinne pääsee ratsastamaan ilman ajanvarausta ja aikuisille on issikoita, niitähän me halusimme testata! Oli ne veikeitä pakkauksia, tölttiäkin pääsin jonkun pätkän ja olipas se ihanan tasaista menoa. Muuten allani ollut issikka oli aika jästi, mutta onneksi ei tarkoitus ollutkaan mitään hienoja koulukiemuroita tehdä.

Ja nyt on siis loma ja tulen varmaan ratsastelemaan tosi paljon. Tallilla on useampi toipilashevonen ja ne tarvitsevat kuntoutuksena kävelyttämistä. Eihän se oikeastaan ratsastusta ole, kunhan matkustetaan selässä ja pidetään hevonen liikkeellä. Tänään kävin jo liikuttamassa kahta heppaa ja yhtä ponia. Ponilla menin ilman satulaa ja olipas se rankkaa! Kehittää toivon mukaan tasapainoani.
Tallilla pitäisi syntyä piakkoin taas uusi varsa, mutta sitä odotellessa tässä vielä kuva Nemosta.

Siis jos ei minusta kuulu lähiaikoina, niin tiedätte missä luuhaan... ;)

7 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Me suunnittelemme Stundarsin-matkaa tulevalle viikolle. Torstaina siellä olisi vielä viimeisen kerran tälle kesää "aikamatka vuoteen 1903" ja jo itsekseni mietin, että taalataanko siellä ollenkaan finskaa... Olen kyllä työn puolesta paljon kirjoittanut ja lukenut toista kotimaista, vaan puhe ottaa lujille. Mutta kiva olisi silti päästä vähän "teollisuusvakoilemaan" meidänkin museo huomioon ottaen!

Neuletapaaminen jäi sitten taas, olimme tuolloin reissussa... Ja ensi lauantaikaan ei onnistu. Jos sitten talvella taas, hmhm.

Tiina kirjoitti...

Heippa Kuttu! Käyn usein lukemassa blogiasi, upeita töitä teet! Keinutuolinmatto on virkattu ja tekniikka on ihan helppo. Jos olet kiinnostunut virkkaamaan samanmoista, laita blogini kautta sähköpostia, niin laitan sulle ohjeen :)

Barbro kirjoitti...

Wau! Vai pääsit sinä issikan makuun. Menittekö maastossa? Useimmat issikat ovat maastoheppoja eivät niinkään kouluhepoja vaikka omallani kyllä väännän aina kenttääkin ympäri ja Kyran aakkosia opetellaan. Ja sit ne testaa aina ratsastajansa, issikat tekee sitä enemmän kuin ainakin mun tapaamani muut hevoset.

Barbro kirjoitti...

ja vielä se piti sanomani, että minulle töltti oli se, mikä ratkaisi hevoseni rodun. Ihania hevosia on maailma pullollaan, mutta harva tölttää. Töltti on mahtava kokemus, varsinkin, jos saat hepan menemään puhdasta tölttiä, niinkuin olet varmaan mennyt, koska sanoit kyydin olevan tasaista..... töltistä voisikin pitää viikonloppuseminaarin, joten jätän analysoinnit pois... ;-)

kuttu kirjoitti...

Maneesissa vaan mentiin issikoilla. Mutta tosiaan niistä huomasi, että maastossa varmaan menevät tosi kivasti jonossa.

päivi kirjoitti...

heip, meiltä löytyy tuollainen keinutuolinmatto, on jo edesmenneen miehen äidinäidin virkkaama. Väritkin on ihan samat.

Anne kirjoitti...

upee keinutuolinmatto!!!mäkin haluan tollasen!!!=)