6.8.07

lomailua

Kesäloma on nyt puolivälissä. Tähän saakka on ohjelmaa riittänyt, mutta nyt alkava viikko on kalenterissa ihan tyhjä. Aika mulla tokikaan ei tule pitkäksi, vaan on ihan mukava kun voi välillä vaan olla ja tehdä nopeita päätöksiä jos jonnekin keksii lähteä.

Nopean päätöksen kirjakauppaan lähtemisestä tein viime viikolla, kun postilaatikkoon kolahti Kipa-kirjakauppojen esite. Siinä oli niin paljon Hakkarais-tavaroita, että hetihän niitä piti lähteä hakemaan. Osa jäi vielä saamattakin, mutta näistä erityisesti tuo juomapullo on aivan ihqu! ;)

Tuli sitten myöhemmin Infonkin lehtinen ja sinnekin pitänee poiketa. Infon Hakkaras-tavarat olivat mustasävyisiä, mutta pakko niitäkin on kokoelmiin saada. Mutta odottelen nyt sentäs niin kauan että tulee muutakin asiaa paikkakunnalle jossa Info on.

Lauantaina kävimme Ilmajoella Vanhat ajoneuvot tuloo -tapahtumassa. Tapahtuma oli yllättävän laaja, kun lehti-ilmoituksen perusteella odotimme näkevämme vain vanhoja traktoreita. Mutta siellähän oli menopelejä joka lähtöön. Mun silmääni miellytti eniten tämä hymynaama:

Esillä oli myös kuorma-autoja ja bongasin tällaisen määrän maitotonkkia vanhan Mouhijärven Osuusmeijerin maitoauton lavalta.

Tapahtuma oli kulttuurikeskus Herralassa ja sieltä pääsi myös jokilauttaristeilylle Kyrönjoelle. Risteily kesti tunnin ja jokimaisemat olivat mielenkiintoisia.


Ihan vähäsen tein käsitöitäkin. Kaivoin ompelukoneen esille ompelupöydälle kasaantuneiden tavaroiden alta. Ensiksi piti korjata isännän housuja ja ajattelin siinä samalla ommella vähän muutakin. Tein sitten tällaisen yksinkertaisen heijastinkaulanauhan Reetalle.

Mehän lenkkeillään Reetan kanssa kylätiellä, joten ajattelen jo miten näymme syksyn pimeydessä. Ostin kaupasta valmiit heijastimet jalkoihin, ne maksoivat vain pari euroa joten ei edes kannattanut tehdä itse. Mutta kaulassa pidettäviä heijastimia on vain heppakokoa ja ne ovat satulaan kiinnitettäviä, joten eivät käy Reetalle. Mulla oli ennestään tuota punaista nailonnauhaa ja ostin vain heijastinnauhaa jonka ompelin kiinni. Nauhalenkki pujotetaan vaan pään yli, siinä ei ole mitään avattavaa systeemiä.

Eilen trimmattiin Reetan kavioita ensimmäisen kerran meillä. Kokeilin myös pestä Reetan ja parin poukkoilemisen jälkeen Reeta suhtautui asiaan yllättävän tyynesti.
Kävelylenkit meillä alkaakin kääntyä niin päin, että Reeta treenaa minua eikä päinvastoin. Suurin osa lenkistä siis mennään vain kävellen, mutta välillä otetaan pienet spurtit ja nyt on Reeta huomannut että voihan siinä laukatakin eikä vaan ravata. Reetan ravissa minä pysyn mukana hölkkäämällä, mutta laukassa mun pitää jo juosta niin paljon kuin kintuista pääsen. Vielä en pitkästi jaksa, mutta ehkäpä se kunto tästä vielä kohenee.

Nyt pitäisi paneutua lukemaan hevoskirjoja. Yhden terveydenhoitoa käsittelevän kirjan lainasin kirjastosta ja toinen paksu opus on viime syksynä ostamani Tuire Kaimion Hevosen kanssa -kirja, jota en siis ole päässyt alkusivuja pidemmälle. Jostain syystä vaan keskittymiskykyni on nykyään niin huono, etten saa luetuksi sanomalehtiä enempää.

7 kommenttia:

Marja-Leena kirjoitti...

Uudessa Suuressa Käsityölehdessä on islanninhevosen loimi, vähän sitä pienennät, niin Reetalle kaunis loimi ja sulla aika kuluu!
Kyllä se kunto kohenee, kun juoksette vaan...

Minna kirjoitti...

Täytyy kyllä ihan tulla sanomaan että voi miten SULOINEN tuo Reeta on! Ja esittäydynpä tässä samalla uudeksi blogisi vakkari-lukijaksi. Melkein tallin tuoksu leijailee nenässä kun tätä sun blogia lueskelee ;)

kuttu kirjoitti...

Kiitos kommenteista!
Joo, näin sen islanninhevosen loimen ohjeen, mutta ei taida Reeta sellaista saada. Ei riitä mulla hermot enkä osaisi ohjetta pienentää. Eikä taida olla tarpeellinenkaan.
Minna, onko sulla blogia? Tuosta nimesi linkistä en ainakaan pääse eteenpäin.

Nelmi kirjoitti...

Voi miten suloinen poni tuo Reetta onkaan. Onneksi okoon uudesta kaverista :) Ainakin se on todella hyvän näköinen lenkkikaveri ;)

Olen aina välillä poikkeillut sivuillasi, mutta nyt on ollut pitempi tauko, kun en ole kerinnyt läheskään kaikkia suosikkejani lukemaan. Kesä ja koiranpentu...

Mukavaa kesänjatkoa!

Minna kirjoitti...

Ei oo blogia, muuta kuin villeissä unelmissa ;) Jos saan tuon käsityöharrastuksen joskus vauhtiin, niin varmaan jonkinlaisen bloginkin perustan :)

Anonyymi kirjoitti...

Intsu tässä moi! Kiitos,kiitos sulle mukavasta seurasta Tapion kauppaan!:)

Barbro kirjoitti...

Tekisi mieli kysellä sinulta siitä kärriin opettamisesta, kun olen omalle hepalle ajatellut opettaa....