17.8.07

lomakin loppuu

Viimeinen lomaviikko on loppumaisillaan, maanantaina on ankea paluu arkeen. Kuten aina, loma on kulunut liian nopeasti, mutta on se ollut rentouttava ja mukava loma. 2 viimeistä viikkoa ovat olleet hiukan vähemmän kiireisiä kuin alku, mutta ei aika ole pitkäksi tullut.

Isäntä sai yllättäen myös 3 päivää vapaata, joten sen verran lomailtiin yhdessä. Ensimmäinen yhteinen lomapäivä vietettiin retkeilemällä Kälviälle ja Kokkolaan. Kälviällä kävimme Toivosen kotieläinpuistossa. Siellä olemme ennenkin käyneet, ja paikka on tosi mielenkiintoinen. Edellisestä käynnistä on parisen vuotta aikaa ja sen jälkeen oli tullut lisää vanhoja traktoreita. Mutta minua kiinnosti toki enemmän eläimet. ;)

Torstaipäivä kuluikin sitten tikkuajien seurassa, kun teimme retken Tapion kauppaan. Edellisestä yhteisretkestä on jo 1,5 vuotta aikaa, mutta yksin olen käynyt siellä useamman kerran tässä välissä. Viimeksi muutama viikko sitten, joten nyt ei ollut ostoslistalla mitään erikoista. Tässä pari yleiskuvaa uusiutuneesta myymälästä.
No arvaahan sen miten siinä kuitenkin kävi... Tuli ostettua muutama kerä lankaa. Mutta aika hyvin pysyi homma hanskassa, kun ajattelin että yli kymmentä kerää en osta. Ja sainkin sitten pitäydyttyä yhdeksässä.
Erityisesti ihastuin noihin monivärisiin Muskat soft -puuvillalankoihin, vaikka en vielä tiedä mitä niistä tulee. Musta-punaiset Raggegarnit ovat sukkiin sopivaa, ja nuo luonnonvalkoiset kerät ovat Merino Silkiä.Tapio antoi retkeläisille vielä lahjoituksena lankoja, joten kotiin viemisinä tuli myöskin nämä.

Vihreät Helenit eivät ole ihan mun juttu, mutta tuo nimetön lanka näyttää ja tuntuu kovasti samalta kuin ostamani Raggegarn, joten soveltuu varmasti sukkavärkiksi. Luonnonvalkoiset Soft tweedit tuntuvat ihan mukavilta, hiukan samalta kuin Novitan Teddy. Ja sitten vielä Hip Hopia kerä.

Retken jälkeen oli neuletapaaminen, jossa esittelimme ostoksia toisillemme. Itse kaupassa kaikki taisivat olla niin tohinassa, ettei paljoa ehtinyt muiden koreihin (tai kärryyn!) kurkkimaan. Se onkin mielenkiintoista, miten eri ihmiset löytävät samasta valikoimasta ihan eri langat. Sitä kun oma silmä poimii vain itseä miellyttävät värit ja tuntuu ettei muita oikein huomaakaan. Toisten ostoksia katsoessa tulee fiilis, että missäs siellä tuollaista olikaan?
Tapaamisessa sain jatkettua sukkaa, jota aloitin heti edellisen lankakauppavierailuni jälkeen Fabel-langasta. Sukka meinasi jäädä pelkäksi varreksi, mutta nyt siinä on kantapääkin. Yllätin itseni, kun muistin miten tiimalasikantapää tehdään, vaikka edellisestä kerrasta on ainakin puoli vuotta.

Hiukkasen heppajuttuakin tämän lankahuuman keskelle taas. :) Tänä iltana (tai no eilen, kello ehti jo yli puolen yön) olin liinajuoksutustunnilla. Tällä kertaa pääsin myös opettelemaan siellä ympyrän keskellä olemista, eli olin sekä juoksutettavana (heppahan se juoksi...) ja juoksuttajana. Hevosena oli Likka ja tässä olen siis selässä.

Ideanahan tuossa on parantaa tasapainoa, kun ei ole satulaa ollenkaan. Mutta on hevosen ympärillä sentään vyö, jossa on "kauhukahvat", joista voi pitää kiinni. Ohjia ei ole omissa käsissä, vaan tällä hepalla oli sivuohjat jotka kiinnittyi vyöhön. Ohjatahan siinä ei tarvitsekaan, kun tarkoitus on mennä ympyrää koko ajan, välillä vaan vaihdetaan suuntaa.

Reetalle kuuluu myös hyvää. Tällä viikolla sain sille suitset ja karsinakin on nyt rakennettu. Mutta niistä ehkä lisää kuvien kanssa joskus myöhemmin.

5 kommenttia:

Tellu-Tellervo kirjoitti...

Sinä siis tulit meidän mukaan, vaikka mies oli sen päivän lomalla, olemme otettuja. Toisaalta voihan se olla miehellekin hyvä olla yksi lomapäivä itsekseen. Toisaalta sä taidat kyllä viettää aika paljon aikaa tallilla. Mitähän mä nyt rupean täällä enempää pohtimaan, kun piti vaan sanoa, että kiitos seurasta sekä Tapiolla että neulekahvilassa.
On se tosiaankin hauskaa, kun huomaa toisten tehneen sellaisia lankalöytöjä, joita itse ei ole koko kaupassa nähnyt.
Mukavaa työhönpaluuta ja kivoja hetkiä Reetan kanssa.

Kaisa kirjoitti...

Tsemppiä töihin! Ja kiitos tuosta hienotunteisesta minun kuvastani... ;D

Aloitin itse asiassa jo lahjasukkia siitä nimettömästä langasta. Kyllä haisoo villalta ja tuntuu mukavalta! Harmi kun ei tiedä mitä se on...

Anonyymi kirjoitti...

Kivoja kuvia Tapion kaupasta Ja oneksi se yksi oli aika kaukaa ja ihmiset selin....!:)Kiitos sulle vaan kovasti seurasta! Kyllä meillä ainakin hauskaa oli. Kun katsoin tuossa sua heppen selässä,niin mun aivan tuli ikävä sitä mun lapsuuden aikaista heppaa.Tev.Intsu

Terhi kirjoitti...

No nyt on blogi päivitetty kun sain viimeinkin valmista aikaan. Kiitos vielä ihanasta langasta, joka innosti mut myssyn tekoon :) Tuossahan ne meikäläisen langat näkyykin olevan sun kuvassa :)

Barbro kirjoitti...

Nyt Kuttu pois sieltä täkin alta ja päivittämään blogia!Tahtoo tietää miten teillä Reetan kanssa menee!