14.10.07

valmistuneita

Olenpahan kerrankin saanut jotain aikaiseksi, vaikka tuntuu ettei aikaa ole juuri ollutkaan. Mutta onhan nämä pipot nopeita tehdä. Lankana on Novitan Karuselli. Kummallisen paljon tuo lanka muistuttaa Fiesta-lankaa, josta tein lähes saman näköisen pipon viime talvena. Mutta nyt tein oikein tarkoituksella näistä niin syviä, että varmasti peittää korvat. Se Fiesta-pipo oli mulla nimittäin päässäni torstaina kun kävin lenkillä ja kylmä viima tuntui korvissa.
Nämä on ihan perusmallin pipoja, kuten lähes kaikki tekemäni. Puikkona oli 40 cm 6 mm pyörö ja silmukoita oli 68. 2o 2n joustinta tein. Punainen pipo valmistui torstai-iltana ja sinistä sain tehtyä lähes valmiiksi eilisiltana/yönä, kun olin lastenvahtina. Tänään sitten viimeistelin.Tänään päättelin myös vihdoin ja viimein nämä sukat. Lankana Fabel, ja kivastihan nuo raidat osui lopulta kohdalleen, vaikka toinen kerä pitikin aloittaa ulkopuolelta, toinen sisäpuolelta.

Olen aloittanut nämä jo heinäkuussa, mutta hitaasti ovat valmistuneet, kun välillä olen tehnyt aina muutakin. Tänään meillä oli seurakunnassa "ompeluseura" ja sinne oli sopiva ottaa nämä mukaan. Kuunneltiin cd:ltä opetusta rukouksesta ja tehtiin käsitöitä samalla. Tosi kiva idea tuo, itse ainakin pystyn paremmin keskittymään kuuntelemiseen kun teen samalla jotain tarpeeksi helppoa käsityötä.

Mila kävi keskiviikkona eläinklinikalla. Syynä oli sen vuotava silmä. Diagnoosi oli silmään päin kasvava ripsikarva ja mahdollisen tulehduksen parantamiseksi 10 päivän tippakuuri. Ei oo ihan helppo juttu tiputtaa lääketippoja koiran silmään... Muutama tippa on mennyt poskelle. Voi olla että sen karvatupen joutuu kuitenkin polttamaan, mutta katsotaan nyt josko tuo kuuri auttaisi ja silmä lakkaisi vuotamasta. Tähän saakka näyttää ainakin hyvältä, mutta miten sitten kuurin loputtua.

Reetan kanssa tosiaan olin torstaina lenkkeilemässä ja kyllä oli veikeää. Reeta on oikea ihmismagneetti. Tällä kertaa juttelin kahden kyläläisen kanssa tien päällä. Kummankaan kanssa en ollut ennen kasvotusten jutellutkaan, vaikka yli 10 vuotta on tässä jo asuttu.
Lenkin jälkeen raspasin taas Reetan kaviot. Toisen kerran tein nyt sen ihan yksin ja Reeta oli kuin unelma, ei yhtään pyristellyt jalkojaan irti otteestani. En kyllä osaa niitä kaviopihtejä käyttää, kun pitää toisella kädellä pitää kaviosta kiinni ja pihtien käyttöön tarvisin 2 kättä. Mutta raspilla lähtee ihan hyvin ja kun teen sen 2 viikon välein, ei ole kerralla kovin paljon otettavaakaan. Normaalistihan kengittäjät pitää kavioita reisiensä välissä, mutta Reeta kun on niin matala, mun täytyy olla itse polvillani maassa ja siksi pitää kädellä kaviota paikallaan.

Lauantaipäiväkin meni hevostellen. Aamusta menin ensiksi tallille ja sieltä päin raveihin. Katsoin vain ponilähdön ja kävin ostoksilla raviautossa. Siellä kuulin, että tekevät pikkuponien loimia tilauksesta ja hinta oli sen verran halpa, etten itse sillä hintaa tekisi. Nyt pitää ottaa Reetasta mittoja ja laittaa ainakin sadeloimi tilaukseen. Ihania sydänkuvioisia fleeceloimiakin sieltä saisi, mutta mietin vielä josko saisin tuon kesken olevan itse tekemäni joskus valmiiksikin. Vaikka olis se sydänkuvioinen kyllä söpömpi...

Monilla alkaa nyt syysloma, mutta ei mulla. Päinvastoin, töissä on tosi kiire alkuviikko kun tulee yrittäjänumerot kahdesta lehdestä. Toivottavasti ehdin kuitenkin keskiviikkona taas Seinäjoen neuletapaamiseen.

Ei kommentteja: