26.11.07

messuterveisiä ja joululahjaneuleita

Viime lauantaina olin messureissulla Helsingissä saakka. Tuli aika pitkä päivä, kun lähtö oli klo 7 ja takaisin kotona olin hiukan ennen puolta yötä. Tuli istuttua bussissa muutama tunti, mutta onneksi ajan sai käyttää hyödyksi ja neuloa. Matkaseurana mulla oli tallikaverini joka on myös käsityöihmisiä, joten juttua meillä riitti.
Messuja oli oikeastaan kolmet yhtä aikaa, ELMA, käsityömessut ja metsämessut. ELMA eli Elävä Maaseutu oli se pääkohde, mutta tosiaan oli mukava lisä ne käsityöt samassa. Metsämessujen puolella ei oikeastaan käytykään.
Tämä oli mulle muistaaksnei neljäs ELMA-messuvierailu ja kuten aina ennenkin, tykkäsin nytkin tarjonnasta. On se vaan kumma että täältä landelta pitää lähteä isoolle kirkolle kattomaan elukoita. ;) Eläinpuolella ihanimpia oli tällä kertaa amerikkalainen minihevonen ja miniaasi. Olivat samassa karsinassa ja vaikka miniheppa oli aasia pienempi, kovasti se pomotti kuitenkin. Niitä katsellessa mua harmitti eniten, että unohdin kamerani lähtötohinoissa kotiin.
Ostoksia messuilta tuli tietenkin tehtyä. Lankaa tuli taas ainakin omiksi tarpeiksi. En enää muista miltä myyjältä ostin mitäkin, mutta sukkalankojahan nuo kaikki isommat kerät on. Pari pienempää kerää ovat täyttä villaa ja niistä teen ehkä pipon, jos tuo nyt sitten huopuu.

Muutaman heppa-aiheisen jutunkin ostin, eli tuon kalenterin, rintakorun ja piparkakkumuotin. Hakusassa oli oikeasti hevosen pään mallinen muotti, mutta kun ei sellaista löytynyt, niin ostin sitten tuon kokonaisen hepan. Pussillinen isoja kulkusiakin lähti matkaan, saa nähdä saanko toteutettua niistä suunnittelemaani juttua ennen joulua.

Elintarvikepuolelta ostin Kolatun vuohijuustolan juustoja ja jogurttia ja Kariniemen maatilan vuohenlihaa ja jogurttia. Niitä ei ole täällä päin kaupoissa, joten siksi ovat aina herkullisia messutuliaisia. Kariniemen maatilallahan vierailin viime vuoden kesällä ja siksi tiesin heidän jogurttinsa tosi hyväksi ja oli kiva kun sitä löytyi messuilta. Kolatun osastolla kuulin ilouutisen, että kahta lajia heidän juustojaan pitäisi löytyä Prismasta.

Ja sitten niitä joululahjaneuleita. Näistä sukista ensimmäinen valmistui siis messumatkalla, toinen tuli päättelemistä vaille valmiiksi eilen. Nämä ovat pässinpökkimää, eli viime talvena ostamaani Laurilan tilan aitoa 100% villalankaa.


Jenga-pipotkin ovat nyt kaikki kolme valmiina, tuo etummainen neonkirjava on siis omani ja ollut jo käytössäkin, kaksi muuta menevät joululahjoiksi. Vähän harmittaa tuo väritys vaan, ikävän leveitä raitoja tuli noihin molempiin. Omassa pipossani värit vaihtuivat sopivan tiheästi ja samanlaista olisin odottanut noista muistakin väreistä. Muuten oma piponi on käytössä ollut ihan ok, eli ei ole kutittanut eikä kiristänyt.


Viime viikko oli töissä aivan törkeän kiireinen, tällä viikollakin töitä piisaa. Joulunavajaiset teettää meillä enemmän töitä ja vain hetken ehtii huoahtaa kun alkaa tulla sitten joulutervehdyksiä. Paineita lisäsi vielä yhden työkaverin yllättävä sairasloma. Voi kun olisikin jo joulu ja tämä härdelli ohi...

Mutta mukavampiin tunnelmiin johdattaa kuvat, joita on tässä ladattavassa powerpoint-tiedostossa, kannattaa katsoa!

1 kommentti:

Anneli kirjoitti...

Moi ootko käyny lukemas mun blogia? Sun blogia on kiva lukea. Mä en osaa laittaa mitään laatikoita tai laskureita tms.