25.12.07

joulurauhaa

No nyt se on odotettu joulun rauha. Ennen joulua oli töissä niin kiirettä ja stressiä, että viikko sitten tuntui jo käyvän yli voimien. Flunssakin pakkasi päälle, mutta ei onneksi tullut kuumeen kera. Ja keskiviikkona kun sain viimeisen ennen joulua ilmestyvän lehden pois käsistäni, oli tunne tosi helpottunut.
Palkitsin sitten itseni hankkimalla tällaisen.

Kuva on otettu peilistä, siksi kameran tekstit on väärin päin. Harkitsin jo keväällä kameran ostamista, mutta kamerarahat menikin sitten poniin. :) En ole katunut, mutta nyt kun tuli veronpalautuksia niin ajattelin vihdoin toteuttaa haaveeni. Kamera on Canon PowerShot S5 IS. Poistuva malli ja sain mallikappaleen aika edullisesti.

Rahaa jäi vielä sen verran, että päätimme hankkia myös uuden ruokapöydän + tuolit. Oli Maskussa hyvä tarjous meille sopivasta pöydästä. Se olikin ihka ensimmäinen huonekalu jonka uutena ostimme, jos ei lasketa mukaan paria työtuolia ja naulakkoa. Entinen keittiökalusto ostettiin joskus käytettyinä ja maksoivat peräti 50 markkaa.
Nämä uudet kalusteet ovat kirsikkapuuta ja tuoleissa oli vihreät päälliset jotka eivät oikein sopineet meidän siniseen keittiöön. Siksipä ostin sinisävyistä kangasta ja päällystin tuolit uusiksi jo ennen kokoamista.
Tässä sitten kuvassa osa joululahjoista ja uudet tuolit, pöytä peittyykin joululiinaan.

Sain kaverilta nuo Herra Hakkarainen -mukin ja -pallon, isännältä nuo dvd:t. Nyt on katsottu jo Heidiä muutama jakso ja Shakirasta samoin osa.

Joitakin ennen joulua esittelemiäni neuleita olen antanut joululahjoiksi, mutta näistä säärystimiä en viitsinyt ennen joulua paljastaa. Ne menivät kaverille lahjaksi ja valmistuivat joskus joulukuun alkupuolella jo. Lankana 7-veljestä jättiraita ja kerä meni näihin aika tarkasti.


Joulu meillä on mennyt aika rauhallisissa merkeissä. Viikonloppuna olin kylläkin tallilla, sunnuntaina kävimme joulumaastossa eli ratsastimme metsäteitä 1,5 tunnin lenkin. Oli ihanan tunnelmallista, juuri silloin satoi hitusen luntakin.
Aattona kävimme mun vanhempien luona syömässä ja saunomassa, illaksi sitten jo palasimme kotiin. Tänään käytiin pitkällä lenkillä, minä ja Reeta hitaampina lähdimme jo edellä ja isäntä saavutti meidät puolivälissä Milan kanssa, sitten kuljettiin jonkin matkaa yhdessä, ja sitten isäntä ja koira menivät edeltä kotiin ja me madeltiin Reetan kanssa perässä.
Iltapäivällä teimme sitten perinteistä jouluruokaamme, pizzaa. Tällä kertaa tehtiin kolmea erilaista ja sitten syötiin itsemme ähkyiksi ja löhöttiin sohvalla katsoen dvd:ltä CSI:tä. Huominen päivä kulunee samoissa merkeissä, pizzaa on vielä jäljellä...

Eläinten joulu ei paljoa normaalista arjesta poikkea. Vuohet ja poni saivat vähän ylimääräisiä herkkuja; leipää ja porkkanaa ja vuohet vielä tuoreita männynoksia. Reeta sai lahjaksi uudet suitset, niistä Reetuli kertoo itse enemmän. ;) Koira oli aattona mukana vanhempieni luona ja oksensi kaiken aamulla syömänsä äitin valkoisille joulumatoille tietysti... Eikä siis saanut sen jälkeen mitään erityisiä jouluherkkuja. Kissatkin ovat ihan normaalilla ruualla joulunkin.

Ei kommentteja: