3.12.07

pikkuisen ompeluakin

Raivasin vähän ompelukonetta esiin pitkästä aikaa. Kyllä on tosi nopeasti (no muutamassa kuukaudessa...) unohtuneet nuo ompelun salat. Lähinnä ompelukoneen säädöt, en muistanut mihin suuntaan se alalanka kiristyy ja mihin löystyy. Ompelin Reetan riimuun uuden lukon kiinni, ja uskokaa tai älkää niin vasta neljännellä kerralla se onnistui. Kolme kertaa sain ratkoa ompeleet pois, kun aina oli nurjalla puolella sotkua. Oikea puoli näytti ihan siistiltä aina, joten joka kerta ompelin hyvin ja tiheästi, eikä ratkominen ollut sitten mitenkään riemukasta puuhaa. Kun vihdoin sain alalangan tarpeeksi kireälle, oli nurjakin puoli siisti. Mutta myönnän että toisen ratkomiskerran jälkeen kävi vakavasti mielessä, että veisin homman suutarille. Ne nailonnauhat kun on kolminkertaisena aika paksuja ommeltavia.

Lauantai-iltana jatkoin harjoituksia ja ompelin joulukaulurin Reetalle. Siihen käytin ne kulkuset jotka ostin messuilta. Aika tavalla vaati pähkäilemistä se ompelu, kun yhdistin tosiaan kulkusia, silkkinauhaa, nailonnauhaa ja vielä teddykangasta. Mutta lopputulokseen olen tyytyväinen. Tässä nyt vaan pieni otos kaulurista...

Yritettiin siis sunnuntaina ottaa joulukorttikuvia Reetasta, mutta ei ne oikein onnistuneet. Pitää yrittää myöhemmin uudestaan.

Perustin muuten Reetalle ihan oman blogin. Kertoilen kyllä täällä muusta hevostelustani ja ehkä jotain Reetastakin, mutta nyt on itselläni jotenkin parempi mieli, kun saan siinä blogissa kirjoittaa enempikin Reetan elämästä. Mä olen oikeasti niin tuon ponin lumoissa, etten paljoa muusta puhuisikaan, jos vaan joku jaksaisi kuunnella. ;)

Mutta onhan meillä näitä muitakin hassuja eläimiä. Tässä vaihteeksi Meiramin näyte, miten pahvilaatikkoon kyllä mahtuu nukkumaan... Jos ei mahdu niin työnnetään yksi reuna auki!

Ei kommentteja: