10.1.08

vuoden ensimmäiset sukat

No tulihan nämä vihdoin valmiiksi. Lankana siis Red Heartin Sport Socks Color, sitä tikuttelin 2,5 mm minipyöröllä. Silmukoita oli 68, eli tämä oli ohuinta lankaa ikinä, mistä olen sukkia vääntänyt. Mutta ihan tyytyväinen olen näihin sukkiin, väri varsinkin on kiva. Samaa lankaa on vielä erivärisenä yksi kerä, mutta luulenpa että neulon sitä kaksinkertaisena...


Eilen oli Seinäjoen seudun neuletapaaminen Cafe Framessa. Paljon meitä oli paikalla ja ilta oli mukava. Yhden tiimalasikantapään ehdin siinä juttelun lomassa neuloa ja samaten sitten vielä purkaa ennen kotiin lähtöä, eli valmista ei syntynyt. Kokeilin tekelettä jalkaani vain todetakseni, että ei oikein istu. Päätin että Smart-lankaan sopii sittenkin paremmin perinteinen kantapää.

Viime bloggauksessa kerroin tuosta ostamastani Herra Hakkarainen -kakkuvuoasta. Suurin toivein aloin leipoa kakkua, mutta kuinkas kävikään... Kakku juuttui vuokaan vaikka olin sen ohjeen mukaan voidellutkin. Niistä palasista ei sitten enää mitään hienoa kuorrutettavaa kakkua saanutkaan aikaiseksi. Onneksi oli "ihan muuten vaan -kakku" kyseessä, eikä joku paniikki-paniikki-synttärikakku.
Mä en kyllä käsitä noita silikonivuokia ylipäätään. Ostin aiemmin sellaisen rengasvuoan, kun kuvittelin pääseväni siitä inhottavasta korppujauhotuksesta eroon. Mutta vaikka olen siis voidellut sitäkin vuokaa, aina vaan kakut tarttuu kiinni. Ei ole eroa kumoaako lämpimänä vai kylmänä, kakkujen pinta vaan jää vuokaan kiinni.
Tuossa Hakkarais-kakussa oli toinenkin vähän ihmeellinen juttu. Vuoan mukana tuli ohje nimenomaan Hakkarais-kakkua varten. Mutta ainakin mulla se tuli melkein yli vuoasta, liian suuri annos siis.

Käsityölehtiä on taas tipahdellut postiluukusta. Ja taas se tapahtui; tammikuun Suuri Käsityölehti tympäisee pahemman kerran. Taidanpa perua taas tilauksen. Viimeksi peruin muistaakseni pari vuotta sitten tammikuun numeron jälkeen. Modan jo lopetinkin, kun ei siitäkään tule mitään tehtyä. Novitan nyt vielä maksoin, vaikka ei siinäkään mitään oikein kiinnostavaa ollut.
On se vaan kumma että kaikki alkuvuoden lehdet toistaa vuodesta toiseen samoja teemoja; vauvanvaatteita, äitiysvaatteita, ja se pakollinen yksi hääpuku. Ja muut kuin käsityölehdet toitottaa laihdutusohjeita. En nyt kaipaa noista mitään.

Olen tässä parina päivänä iloinnut kovasti, kun Reetan kanssa harjoiteltu agilityjuttu onnistuu nyt. Siis ideana on, että pitää saada poni astumaan etujalkansa autonrenkaan sisään ja seisomaan siinä 5 sekuntia. Temppuahan lähdettiin harjoittelemaan niin, että mun piti nostaa käsin ponin jalat yksi kerrallaan. Mutta nyt parina iltana on onnistunut niin kuin pitääkin, eli mun ei ole tarvinnut enää koskea ponin jalkoihin ollenkaan. Vien vaan ponin renkaan eteen, sanon "astu" ja samalla vedän vähän riimunnarusta eteenpäin. Reetan ilme kyllä on vähän sellainen, että "no tehdään nyt jos sä kerta haluut, kai mä saan sitten palkinnon?".

7 kommenttia:

Inkivääri kirjoitti...

Kyllä on ihanan väriset! Ja ihan ohuet villasukat on kyllä mukavat lenkkareitten kanssa...

Stella kirjoitti...

Kauniit villasukat!
Onhan se kurjaa, kun tilatuista lehdistä ei löydy inspiroivia ohjeita, mutta ehkä toisella lukukerralla sitten joku nappaa edes vähän ;) Iloista ja onnellista uutta vuotta ihanalle bloginpitäjälle, blogille ja kaikille karvakuonoillesi!

Inka kirjoitti...

Eipä minuakaan SK:n uusin numero puraissut, vaikka ystävälle voisi toki vauvanvaatteita tehdäkin. Silloin, kun itse tarvitsin äitiysvaatteita, oli kaavoja nihkeästi. Nyt tuntuu, että niitä on tarjolla jatkuvasti :S.

Olin ajatellut hankkia tuollaisen silikonivuoan, mutta taidanpa nyt jättää harkintaan. Muutenkaan en voi leivontataidoillani kehua, saati sitten, jos vuokakin vastustaa ;).

Marja-Leena kirjoitti...

Kauniit sukat!
Kokeilin ennen joulua Viljan(3v)lahjamuffinivuokia, joista muffinit irtosivat hyvin, taikina oli kyllä rasvaista. Muuta kokemusta ei ole silikonivuuista.
Hienoa, Reetta ja kai hän saa palkinnon?

Vanilla kirjoitti...

Blogissani sinulle jotain:)

Mari kirjoitti...

Heippa! Olen käyttänyt silikonivuokaan sellaista suihkutettavaa, spray-pullossa olevaa öljyä. Ei tarvitse itse voidella ja hyvin irtoaa. SJltä en tosin ainetta ole ostanut, ehkäpä sitä täältäkin päin voisi löytyä?

Kristiina S kirjoitti...

Ekohaaste multa sulle.