25.3.08

lunssaa...

No vierähtihän siinä taas 3 viikkoa. Töissä oli kiirettä ennen pääsiäistä, normaalien töiden lisäksi taitoin Pytinki-lehdenkin.
Pääsiäistä ja paria ylimääräistä vapaapäivää odotin kovasti, mutta niinhän siinä kävi, että tunnollisen työntekijän syndrooma nosti taas päätään ja sairastuin flunssaan. Paras puhti oli siis poissa ja pääsiäinen meni pitkälti lepäillen.

Kuten edellisessä bloggauksessa vähän jo uumoilinkin, ei mulla riittänyt intoa neuloa sitä ohuen ohutta lankaa, vaan sukka on edelleen kesken. Sensijaan mulle kävi hassusti lankakaupassa... Menin etsimään punaista nyöriä mielessäni nuo riimunnarut joista viimeksi kerroin. Sopivaa nyöriä ei ollut, mutta katsastin lankatarjonnan samalla. Ja myyjän houkuttelemana haksahdin ostamaan Step-lankaa, sitä paksumpaa laatua. Olihan se kallista sukkalangaksi, mutta... Eihän siitä sitten malttanut olla heti aloittamatta sukkia. Tällaiset tuli, olen aika tyytyväinen tuohon väriin.

Aiemmin en ole Step-lankaan ihastunut, kun siinä on niin omituiset värit, jokuhan kuvaili niitä täpliä veriroiskeiksi. ;) Tässä ei ollut sellaisia, siksi kai se mukaan tarttuikin. Ja kyllä nuo sukat on mukavat jaloissa! Tämä paksumpi Step oli mun kokemuksen mukaan aika saman paksuista kuin Nalle-lanka. Näiden sukkien jälkeen 150 gramman kerästä on jäljellä 66 grammaa, eli voisi tehdä toiset matalavartiset sukat vielä.

Flunssasta huolimatta piti pääsiäislauantaina päästä jonnekin pois kotoa lähtemään (no perinteinen trullikarkureissu...). Kyläilemään en viitsinyt minnekään mennä, tautia tartuttamaan. Päätettiin sitten isännän kanssa ajella Vaasaan. Oli tarkoitus käydä sitä nyöriä Eurokankaasta katsomassa ja hevostarvikeliikkeen aletuotteita penkomassa myös. Mutta enpä päässyt käsiksi kumpaankaan, Eurokangas ehti mennä kiinni kun en muistanut ajan kulkua ja Caballo oli koko pääsiäisen ajan kiinni. :( No parissa muussa kaupassa sitten käytiin, mutta parhaimman ostoksen löysin kuitenkin torilta, tämän:

Mulla on ennestään lähes samanlainen, mutta musta poncho, sen olen Vaasan kehitysmaakaupasta joskus ostanut. Olen siitä kovasti tykännyt, vaikka eihän se ihan joka tilanteeseen sovi. Mutta nyt innostuin kovasti, kun näin tämän punaisen ja pakkohan se oli saada.

Pääsiäistä edeltävän viikonlopun vietin Ilmajoella perehtyen hevosten maastakäsittelyyn. Kurssin piti Leena Kurikka ja olen oikein tyytyväinen kurssin antiin. Toisena kurssipäivänä käytiin myös kokeilemassa opittuja asioita käytännössä Big Mama's Ranchilla. Sieltä myymälästä löysin Reetalle sopivan naruriimun ja nyt reilun viikon käyttökokemuksella tykkään siitä kovasti. Etsin jo netistä ohjeita, miten naruriimuja voisi itsekin näperrellä.

Reetan kanssa päästiin pääsiäisen aikaan vihdoinkin kokeilemaan ensimmäisen kerran ohjasajoa. Valjaat hankin jo alkuvuodesta, mutta kun ne oli isot niin piti teettää niihin lyhyempi mahavyö ja sitten piti hankkia myös lyhyempi pehmustepatja. Nyt sila on sopiva ja ohjasajoa opetellaan pikku hiljaa. Siihen tarvitsen ainakin tässä vaiheessa kaverin, joten ei ole pelkästään omista aikatauluista kiinni, koska sitä ehtii harrastamaan. Nyt ekalla kertaa isäntä meni taluttaen ponia edeltä ja minä tulin ohjista pidellen perässä. Kuvia ei valitettavasti juuri siitä ole, kun ei ollut sitten kolmatta henkilöä kameraa käyttämässä. :) Mutta Reetan kuulumisia enempi taas siellä omassa blogissaan.

1 kommentti:

Sipi kirjoitti...

Onpas tuo ihana poncho!