9.4.08

raitasukat pukkas

Tässä nämä nyt on!

Tulivat valmiiksi viime lauantaina Jyväskylän reissulla. Lopputulokseen olen ihan tyytyväinen, vaikka toista vartta tehdessä meinasi jo iskeä epätoivo, kun ei raidat menneet tasan. Mutta onneksi sitä ei nyt sitten valmiista sukista ihan silmiinpistävästi huomaa, kun kärjet näyttää kohtuullisen samanlaisilta. Sukat vilahti jalkaan jo ennen prässäämistä, joten taitavat jäädäkin prässäämättä... Eli itselleni taas käyttösukat tuli. Ei kai niitä koskaan ole liikaa.
Lankana oli siis Fionasta ostamani käsinvärjätty Yliveto. Plussaa langalle siitä, että kerästä ei tullut vastaan yhtään solmua.
En noita Step-sukkia esitellessä muistanutkaan mainita, että sieltä kerästä tuli peräti solmu per sukka... Luulisi todellakin tämän hintaluokan langan olevan solmutonta!

Lauantaina siis käytiin Jyväskylässä. Sinne on aina mukava mennä, kun siellä kävin ammattikoulun ja tutustuttiin mieheni kanssa ja avioliittoonkin meidät siellä siunattiin. Kovasti vaan on kaupunki muuttunut niistä ajoista.
Isännällä oli siellä yksi kokous ja mulla sillä välin aikaa shoppailla. Paras shoppailupaikka oli kyllä jo mennessä, kun poikkesin Killerillä Pollenpotkussa. Kaupalla on niin hulvattomat nettisivut, että en kovin suurin odotuksin kauppaan mennyt... Mutta sepä olikin hyvä kauppa! Ja hyvää palvelua sain myös. Löysin sieltä jo kauan etsimäni punaisen, huputtoman fleecetakin, ja vielä -30% hintaan! Tosi tyytyväinen olen löytööni! Tuolla kaupassa pitänee käydä uudelleenkin kun tulee Keski-Suomen suunnalla liikuttua.
Keskustasta en sitten oikein mitään löytänytkään, jotain pikkujuttuja vain. Yhdet kengät olis lähteneet matkaan, jos olis ollut oikea koko, vaan kun ei ollut. Vaatteiden sovitteluun kyllästyin heti alkuunsa, kun ei mikään oikein käynyt päälle. Tykkäisin näistä nyt muodissa olevista empire-linjaisista paidoista, mutta en viitti laittaa sellaista päälleni, ettei vaan tule joku onnittelemaan muka kasvavasta masusta!
Tulipa siinä kaupungilla notkuessa mieleen, että taidan olla liian landepaukku nykyään että tuo "oikea" shoppailu jaksaisi enää kiinnostaa.
Lankakaupoissa en tietoisesti käynytkään, kun on noi varastot aika reippaat muutenkin ja kulutus ei ole mitään huippua.

Suunnitteluasteella on tällä hetkellä perulaispipon neulominen. Kyselin neulojilta ja tikkuajilta ohjeita ja sainkin niitä useita. Langat on valmiina odottamassa ensimmäisen mallin toteuttamista. Mutta ongelmahan siinä on se, että ohjeen mukaiseen ja vielä kirjoneuleeseen pitäisi keskittyä täysillä, enkä mä ole vielä löytänyt hetkeä jolloin malttaisin jättää kaiken muun. Sukkiahan neulon yleenstä dvd:tä katsoessa. Ja nyt löysin kaupasta Greyn anatomian 3. tuotantokauden alehintaan (kannatti odottaa, säästin yli 10 euroa!), joten keskityn siihen täysillä. ;)

Voi kun tulisi nyt nopeasti kesä! Inhottaa kun joka paikka on rapakolla. Vaikka innostuin mä toissapäivänä tekemään luruja, varmaan ensimmäistä kertaa aikuisiällä! Tarhan vieressä on hirmuinen lätäkkö, josta ei saa luruja tehtyä, ja mietin jo että pitääkö sitä yrittää kuivata napolla ja sangolla. Vaikka toisaalta, siinä lätäkössä kahlaamalla saa hyvin putsattua rapaiset kumpparit! Eilen hoksasin, että kun vien ponin myös siitä lätäkön läpi, saan senkin kavioista suurimman osan mutaa tippumaan. Loput piti kuitenkin suihkutella letkulla, ja hyvin Reeta tottui siihenkin toimenpiteeseen.

4 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Itse käytän empirelinjaisia, vaikka ne väärinkäsityksiä aiheuttavatkin - kuten eräältä langanostoreissulta tiedämme! ;D

Sampolino kirjoitti...

Hei!
Hyvä että pidit Yliveto-sukista! Mä täällä jännäsin ja odottelin uutta postausta että kuulen ja näen lopputuloksen :)

Maija kirjoitti...

Sinulle on tunnustus blogissani.

Heidi kirjoitti...

Nätit sukat:) Pollenpotkun omistaja oli mun kanssa samaan aikaan koulussa rinnakkaisluokalla ja asuu tuossa n.sadan metrin päässä. Välillä siltä karkaa hevoset lähipihoihin.