16.6.08

lomailua

Olen viettänyt kesälomaa paitsi töistä, näköjään myös bloginpidosta. En vaan ole saanut aikaiseksi... Muidenkin blogien lukeminen on jäänyt lomalla tosi vähälle. Nyt kun viimeinen lomaviikko on aluillaan, päätin ottaa itseäni niskasta kiinni ja päivittää. Kuvia on toki kertynyt aika tavalla, joten tässä nyt kunnon pläjäys siitä mitä olen touhunnut. Yritän laittaa edes suurinpiirtein aikajärjestyksessä.

Ensinnäkin olen nähnyt loman aikana monta ihanaa pikkuista varsaa. Tämän yhden pilkullisen oripojan haluan esitellä ihan kuvan kanssa, koska se on meidän Reetan täysveli, tuo emä Natali on siis myös Reetan äiti.


Ja hepallisissa merkeissä jatketaan. Käväisin kaverin mukana jossain Turun seudulla koeratsastamassa paria hevosta ja pääsin samalla käymään tällaisenkin jytkyn selässä. Heppa on nimeltään Herkku ja rodultaan shire. Menin vaan yhden kierroksen kentän ympäri, aika makeatahan se oli. (ja joo, maitolaatikon päältä pääsin satulaan...)


Alahärmän PowerParkissakin vierailin, kun siellä oli touko-kesäkuun vaihteessa ratsastuskilpailut. Oltiin ratsastusseuran porukalla matkassa. Mun piti kaivella kaapin perältä tämä muutama vuosi sitten ompelemani lierihattu mukaan. Päivä kun oli aurinkoinen ja olin ehtinyt jo edellisenä päivänä aidanteossa polttaa hartiani, enkä halunnut samaa kohtaloa korville tai niskalle.


Kummityttöni kanssa vietimme yhden mukavan päivän. Tyttö on yhtä heppahöperö kuin minäkin, joten päivä kului Reetaa hoidellen. Pesimme Reetan ja harjailimme moneen otteeseen. Askartelimme myös helmikoruja ja meillä oli molemmilla kivaa. Tämä oli ensimmäinen kerta kun tyttö oli meillä yksistään, mutta ei varmasti viimeinen.


Isäntäkin sai kesälomansa lähes samaan aikaan kuin minä. Meillä ei ole tainnut olla näin pitkää yhteistä lomaa koskaan. Paitsi avioliiton alkuaikoina kun oltiin työttömiä molemmat, mutta sehän ei oikeasti lomaa ollutkaan...
Kesälomareissu tehtiin tällä kertaa Pohjois-Karjalaan. Kiersimme lähinnä Pielisen ympäristöä ja yövyimme 2 yötä Herranniemessä. Reissu kesti siis 3 päivää ja sain siksi aikaa tallilta tutun tytön hoitamaan eläimiä. Pidempään en varmaan olisi reissussa malttanut ollakaan, kun nytkin tuli jo niin ikävä Reetaa. ;)
Kolilla kävimme vähän katsomassa maisemia.

Ja issikkaretkellekin pääsin, oli tosi kivaa mennä tuolla hepalla. Hepan nimi on Kolbrau. Pakko päästä joskus uudelleen!

Retken mieleenpainuvin asia oli kuitenkin PikkuKilissä, siellä oli tällainen syötävän suloinen, orvoksi jäänyt aasivarsa. Ihan teki mieli ottaa mukaan. Oli siellä myös paljon muita ihania eläimiä, mm. laamalla oli varsa(?) myös, mutta laamat eivät olleet ollenkaan niin ihmisystävällisiä kuin tuo kuvan pienokainen.

Jotain ostoksiakin tuli reissun aikana tehtyä, tässä muutama käsitöihin liittyvä. Pielisen museosta ostin nämä tossut, olivat ihan naurettavan halvat, ihan kannatuksen vuoksi ostinkin. Ystäväni on tehnyt tossuja tällä samalla mallilla, nämä on siis virkattu pohjasta lähtien.

Ja lankoja tuli ostettua myös... Joensuussa Joen langasta löysin tuota Haukku-koirankarvalankaa, sitä oli pakko saada kun en ole ennen missään edes nähnyt. Ja pari punaista Popcorn-kerää ja virkkauskoukun ostin sillä mielellä, että alan matkalla vääntää salomoninsolmuja. Vaan eipä luistanut tuon langan möykyt virkkauksessa, joten lopetin alkuunsa. Jotain muuta käyttöä tuolle langalle pitäisi keksiä. Bambou Soft -kerät ja helmirasiat löysin Varkaudesta, en tiedä tulenko niistä itse mitään koskaan tekemään. Langat oli puoleen hintaan, siksi jäivät käteen. Ja helmistä voi ehkä joskus taas kummitytön kanssa jotain askarrella.


Viime viikko olikin mulla lomaviikoksi harvinaisen rankka. Olin koko viikon avustajana ratsastusleirillä. Yöt kävin kotona nukkumassa, niin sain hoidella myös Reetan itse aamuin illoin. Leiri oli rankkuudestaan huolimatta myös tosi antoisa, joten toivon mukaan ensimmäinen kerta ei ollut viimeinen. Leiriläisiä oli vain neljä tyttöä, ja heille opetin hevosten hoitoa, talutin aloittelijoita ja sitten loppuviikosta vähemmän ratsastaneet toivoivat ratsastuksen sijasta kärryajelua, joten kävin kärryttelemässä kolmena päivänä. Kärryajelu onkin kivaa, enkä ole ehtinyt sitä tekemään pitkään aikaan, joten nautin siitä itsekin kovasti. Säät ei leiriä suosineet, vaan lähes joka päivä tuli vettä. Yksi ratsastustunti korvattiin keilailulla, kun sade vaan jatkui ja jatkui.
Perjantaina oli leirin viimeinen päivä ja leirikisat. Niihin yllätysnumeroksi vietiin Reeta, jota tytöt saivat ohjata agilityradalla. Kaikki meni oikein hyvin, valitettavasti vaan silloinkin satoi, joten siitäkään ei ole valokuvia. Tässä kuitenkin yksi kuva, joka otettiin kesken agilitytreenien kotona ennen leiriä.


Lauantaina olikin sitten KIP, eli kansainvälinen julkineulontapäivä. Mutta kuten viime vuonnakin, sattui tänäkin vuonna orilaitumen avajaiset samalle päivälle. Viime vuonna osallistuin KIP:iin, mutta tänä vuonna orilaidun veti puoleensa enemmän. Kaverilta meni sinne 2 oria, niin pakkohan niitä oli päästä katsomaan. Laitumelle tuli yhteensä 22 oria ja meno oli aluksi aika riehakasta. Potkuja pahempaa ei kuitenkaan ainakaan ensimmäisen tunnin aikana sattunut ja sitten lauma alkoi jo vähän rauhoittuakin.

2 kommenttia:

aura kirjoitti...

Suloisia varsoja!

Anonyymi kirjoitti...

Voi kuinka hieno tuollainen shiren hevonen! En ole tainnut ees nähdä sellasta.