19.8.08

kaikenlaista räpellystä

Menipä siinä sitten reilu viikko melko vilkkaasti.
Kerroinkin että meille tuli edellis viikonlopuksi vieraita joten omia juttuja en paljoa silloin puuhaillut. Ystäväpariskunta oli kutsuttu seurakuntamme kesäjuhliin puhumaan ja musisoimaan, joten seurakunnan tilaisuuksissa olimme sitten sekä lauantaina että sunnuntaina.
Maanantaiaamuna mulla olikin lähtö Härmän Kuntokeskukseen, siellä olin taas pari päivää kuntoremontissa. Tämä reissu oli vähän mukavampi kuin edellinen; nyt kokeiltiin erilaisia liikuntamuotoja, mm. kuntonyrkkeilyä, vesijumppaa ja joogavenyttelyjä. Noista vesijumppa oli mukavin, kuntonyrkkeilykin yllättävän positiivinen kokemus. Joogavenyttelyssä sen sijaan olikin olikin yksi liike joka tuotti mulle huonon olon, eikä se nyt muutenkaan tuntunut mun lajilta, vaikka venyttelystä tykkäänkin.
Kuntoutuksesta palattuani alkoi taas flunssa! Ehdinpä olla peräti kolmisen viikkoa terveenä edellisen taudin jälkeen. :( Kovasti toivon että tämä tauti ei aiheuta poskiontelotulehdusta, vaan menisi nyt ohi.

Viime lauantaina oli kauan odotettu vuohifoorumilaisten tapaaminen. Tällä kertaa treffasimme Alajärvellä, Suvin tilalla. Siellä oli tällainen pienen pieni, 4 päivän ikäinen tuttipulloruokinnassa oleva kili. Eiks olekin söpö!

Paljon muitakin eläimiä siellä oli, mm. iso lammaslauma, mutta eipä tullut niitä kuvattua.

Sunnuntaina olikin sitten aika puuhakas päivä. Osallistumme Reetan kanssa ensi sunnuntaina match show:hun ja lupauduin pitämään väliajalla agilitynäytöksen. Sehän jännittää hirmusti! Ompelin sitten hiukan varusteita:

Kuvassa vasemmalla ensiksi ihan kaupasta ostettu hevoskokoinen juoksutusdelta ja sen vieressä itse ompelemani minikokoinen delta. Tuo havainnollistaa hyvin sen, että hevoskokoinen on "vähän" liian iso. Delta on siis systeemi, jolla voidaan kiinnittää talutusnaru kuolaimiin niin, että veto kohdistuu tasaisesti molempiin puoliin. Keskellä nimenomaan agilityä varten systeemi, jossa on hiukan pidempi, käsilenkillinen liina kiinteästi kiinni deltassa. Ja oikealla itse kehittämäni nauhasysteemi, jossa kuolaimiin tulee vain nauhalenkit eikä mitään painavia hakoja. Sitä ajattelin pitää varsinaisessa näyttelyssä siromman nahkataluttimen kanssa. Sitä voi pitää kahdella eri tavalla; jos laittaa taluttimen haan kaikkiin lenkkeihin, se toimii kuten tavallinen delta, mutta jos jättää keskimmäisen lenkin laittamatta, kiristyy nauha leuan alle kun sitä vetää.

Agilityä treenaamme nyt joka ilta ja jätinkin esteet pihaan valmiiksi. Koska meillä oli vain kuusi estettä ennestään, päätin tehdä näytöstä varten vielä yhden esteen lisää, "muovisuikale-esteen". Isäntähän siinä toki isomman työn teki, kun rakensi kehikon. Sitten tulikin pulma, että mistä ne suikaleet. Rakennusmuovi kuulemma haurastuu nopeasti, joten se ei käy. Ajateltiin sitten että selviää helpolla, kun haetaan Keskiseltä hyttysverho ja niinpä lähdettiin saman tien kaupoille. Vaan olipa ne ötökkäverhot sen verran tyyriitä, että etsittiin korvaavaa vaihtoehtoa. Löydettiin sitten tuollaista vesialtaan pohjalle tarkoitettua kumimattoa ja ostettiin sitä. On ainakin kestävä materiaali. Yläreunaan piti saada kuja, joten ompelin ihan ompelukoneella sen kaksinkerroin. Helposti kone suoriutui kumista ja sain kerrankin käyttää kauan sitten ostamaani teflonpaininjalkaa. Mutta oli tuo jäykkä ja painama matto kuitenkin tosi hankalaa käsiteltävää! Maton leikkasin sitten suikaleiksi pyöröleikkurilla, olikin siihen hommaan ihan sopivat työvälineet.

Ei tuo este Reetalle ihan läpihuutojuttu ollut, mutta pienen houkuttelun jälkeen se sujui. Varsinkin kun aina suikaleiden läpi mentyä pääsi sitten syömään ruohoa. ;)

Keskisen reissulla katsastin lankahyllynkin ja tarttuihan sieltä jotain mukaan...

Syksyn uutta Novitan Luxus-lankaa oli pakko ottaa pari kerää, kun oli hyvä punainen väri! Cloud on villa-bambusekoite; 65 % villaa ja 35 % bambua. Ja aika mukavan pehmeää, voisi toimia pipona. ;)

Tilasin Jari Mäeltä 2 paria conchoja. Firmassa on sitten uskomattoman hyvä asiakaspalvelu! Tein tilauksen torstaiaamuna ja jo tunnin päästä siitä soi puhelimeni ja minulta kysyttiin, josko voisin maksaa tilauksen suoraan tilille, koska postiennakkona tulisi kulut isommiksi kuin koko tilaukseni. Tilaukseni arvo kun oli siis vain 2 euroa. (harvasta firmasta muuten edes voi tilata noin pienellä summalla!) Maksoin siis tilille ja odotin että kirje lähtisi postiin vasta kun maksuni näkyy tilillä. Yllätys olikin suuri ja iloinen, kun kirje oli laatikossani jo perjantaina! Suosittelen siis tuota kauppaa erittäin lämpimästi!
Conchot tarvitsin Reetan suitsien tuunaamiseen. Mietin eri kiinnitysvaihtoehtoja ja lopulta keksin, että laitan ne kiinni nahkasuikaleilla. Varastosta löytyi myös sopivat helmet nahkasuikaleiden päihin ja lopputulokseen olen oikein tyytyväinen. Kuvassa concho näkyy siis tuossa korvan alapuolella, helmistä toinen on piilossa poskihihnan alla. Se agility-deltakin näkyy tässä paikallaan.

Toinen pari conchoista on pyöreitä ja ne jäivät odottamaan toisia suitsia, jotka tilasin viime viikolla Börjesiltä. Vaan kun ne tulivat eilen postissa, niin petyin aikalailla. Paitsi että suitset olivat liian isot, niissä oli myös valmistusvirhe; yksi solki oli väärällä puolella. Lähetinpä sitten suitset takaisin ja ne conchot jäävät odottelemaan myöhempää käyttöä.

6 kommenttia:

Kaisa kirjoitti...

Samantyylinen kokemus Mäeltä, tilasin joskus KoolAideja ja ne tulivat postissa melkein saman tien!

päivi-helena kirjoitti...

Ai miten söpö kili ja Reetta on aivan ihana!

Anonyymi kirjoitti...

Joo kyllä mä tuun mätsäriin kuvaamaan, joskus yhdentoista maissa. Mulla on vieraita etten viitti ihan aamulla lähteä...
terveisin Anneli

Meeri kirjoitti...

Oijoi mikä kili! Aivan ylisuloinen!!

Tiia kirjoitti...

Mistä oot noita lukkoja ja muita metalliosia saanu noihi deltoihin? Aattelin että voisin itekki kokeilla tehä kun hoitsuponi on kanssa aika tosi pieni...

Reeta on muute aivan ylisöpö :)

kuttu kirjoitti...

Lukot sain kun purkasin kaupasta ostettuja hevoskokoisia deltoja. Nauhadeltan D-renkaat on Keskisen käsityötarvikeosastolta.